Kommunistisk Politik Digital 2-2018 – Nyhedsbrev uge 3-4


Nr. 2 – 2018
NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Nyhedsbrev Uge 3-4, 2018

APK opfordrer til at give ‘forsvars’-forliget modstand
Over de næste 6 år skal Danmarks oprustning øges med 12,3 milliarder kr., hvad der svarer til en 20 % forhøjelse. Der skal bl.a. oprettes en 4000 mand stor professionel brigade til at operere uden for Danmarks grænser. Det betales med milliarder hugget fra almindelige menneskers skattekroner.


Præsident Trump gør en ende på ”tostatsløsningen”

USA’s handlinger med anerkendelse af Jerusalem som israelsk hovedstad og støtten til Israels offensiv mod palæstinenserne er de sidste søm i ligkisten for Oslo-aftalen og dens såkaldte tostatsløsning.
Af Revolusjon, Norge

Letland, Litauen og Estland: Virkeligheden som EU- og Nato-medlemmer er national undergang
EU er en ulykke for de baltiske lande, ungdommen er flygtet til Vesteuropa og det samlede befolkningstal i Baltikum er faldet fra omkring 7,8 millioner indbyggere i begyndelsen af 90erne til kun ca. 6,1 mio. i dag. EU har aldrig været tænkt som en lige og retfærdig union, tværtimod!

Aktion Systemets Ofre starter kampagnen VÅGN OP DANMARK!
Medierne er fulde af hetz mod syge, handicappede, arbejdsløse, flygtninge, arbejdere – mens de ukritisk efterplaprer ministrenes spindoktorer og holder hånden over de rige. Nu skal det være slut! Virkelighedens mennesker og sandheden om dansk politik skal ind i medierne. Fredag den 19/1 2018 starter Aktion Systemets Ofre kampagnen VÅGN OP DANMARK!
Af Aktion Systemets Ofre

Tunesien: ‘Hvad venter vi på?’ – En ny kampagne mod regeringens nedskæringspolitik
Tunesien oplever lige nu en bølge af protester over hele landet mod regeringens nedskæringspolitik, der er blevet sammenlignet med situationen der førte til Ben Ali-diktaturets fald i 2011 og udløste ‘det arabiske forår’. Tunesien befinder sig i en dyb økonomisk og politisk krise.

Et Danmark for ’de raske og stærke’
Regeringen har fremsat forslag til ny lov om familiesammenføring. Den skal lempes for danskere der søger om at få en udenlandsk ægtefælle hertil, mens kravene for indvandrere bliver så høje, at kun højtuddannede kan gøre sig forhåbninger om at samle familien. Det faktum forsøger både regering og ‘opposition’ at skjule.
Af sproglærer N.N., KPnetBlogs

Toplisten over hvor USA siden 2. verdenskrig har væltet/forsøgt at vælte andre folkes regeringer
En liste over hvor USA efter 2. verdenskrig har fjernet eller forsøgt at fjerne et andet lands regering.
Af William Blum

Til borgmester Peder Christian Kirkegaard, Skive Kommune – Åbent brev fra Systemets ofre og Jobcentrets ofre
Skive Kommune vil starte en ulovlig praksis, hvor syge og ledige kontanthjælpsmodtagere skal møde op til kontrol på kommunens sundhedsklinik, hvis de har meldt sig syge. Møder den sygemeldte ikke op, falder straffen. Systemets ofre og Jobcentrets ofre har taget kontakt til den samlede sociale modstandsbevægelse og samler til landsdækkende kamp mod dette nye angreb og et sygt system.
Af Systemets ofre og Jobcentrets ofre

Tyrkiets Arbejderparti EMEP kræver stop for krigen mod kurderne i Syrien
Det tyrkiske marxistisk-leninistiske parti EMEP og dets ungdomsorganisation Arbejdets Ungdom fordømmer Tyrkiets militære indmarch i nabolandet Syrien og bombningerne af kurderne og de demokratiske kræfter i Afrin-regionen, der siden 2012 har været en del af den autonome Rojava-provins.

OK2018: Forhandlinger i gang – men centrale krav er forsvundet
Ved OK18 for de offentligt ansatte har forhandling om en arbejdstidsaftale for lærerne været en vigtig forudsætning for, at forhandlingerne overhovedet kom i gang. På et arbejdsmarked, hvor lav løn og stress gør sig mere og mere gældende, må arbejdstidskrav og lønkrav i centrum.

Abbas konfronterer Israel og USA i brandtale i Ramallah
Hvad er palæstinensernes reaktion på Trump-regeringens utilslørede støtte til Israel og dets kamp mod palæstinensernes rettigheder? Den får man ikke noget at vide om i de pro-israelske danske medier -bl.a. et blankt Nej til Trumps såkaldte fredsplan fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas.
Af Marianne Risbjerg Thomsen, Palæstinaorientering

Sophie Løhde barsler med stor ny sort reform af den offentlige sektor
Endnu en stor nyliberalistisk reform er på vej. Private firmaer skal overtage endnu flere offentlige velfærdsopgaver, mens fagforeninger og interesseorganisation bliver trukket med som gidsler for accept.

Af Dorte Grenaa

Århus mod Krig og Terror: Fordøm Tyrkiets angreb på kurderne i Syrien
Tyrkiske kampfly har indledt et bombardement mod den nordsyriske region Afrin, rettet mod den kurdiske milits YPG og den kurdiske befolkning. Siden er også angreb med tanks og artilleri sat ind. Civile er blevet dræbt i angrebet, der går under navnet ”Operation olivengren” og mange er flygtet.

Politikernes tur til at høre efter: Lyttemøde hos Jobcenterets ofre og Næstehjælperne
Den kun 17-årige Liva Curdt stod for aftenens bedste og følelsesmæssigt stærkeste indlæg om hvordan det er at vokse op i en familie, hvor moderen er på kontanthjælp.
Af Poul Andersen, KPnetBlogs

World Economic Forum i Davos: Kapitalismens overlevelsesforsøg
Milliardærerne og den vestlige verdens politikere mødes fra 23. – 26. januar til World Economic Forum i Davos. Her foregiver de at have løsninger på de problemer de selv og det kapitalistiske system skaber. Forsamlingen i Davos er en påmindelse om kapitalisternes usvækkede frygt for den folkelige modstand, for revolution.

Revolutionær 8. marts i Sydhavnen: Slut med at være pæne piger!
Arbejderpartiet Kommunisterne og Foreningen Oktober byder velkommen til et brag af en 8. marts-fejring i Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen i København. Aftenen vil byde på både politik, kultur og debat, og vil også byde på et program for børnene, så børnene kan blive meningsfuldt underholdt, mens de voksne diskuterer politik.

Synspunkt

For en folkeafstemning om dansk EU-medlemskab i 2019! Fuld fart på EU-modstanden!
Partierne begynder at udpege deres kandidater til EU-parlamentsvalget om halvandet år, i maj 2019. Folkebevægelssen mod EU’s Rina Ronja Kari har meddelt, at hun er parat til en periode mere. Nikolaj Willumsen stilles op for Enhedslisten, der har forladt Folkebevægelsen og opstiller selvstændigt. Søren Gade bliver spidskandidat for Venstre. Men Folkebevægelsen vil ikke bare have en person ind i EU-parlamentet. Den vil helt ud.
Af Kommunistisk Politik

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver 14. dag  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et elektronisk nyhedsbrev. Det er gratis.

Bestil det på mail:
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital – Nyhedsbrev her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 5. februar 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater