Revolutionær 8. marts i Sydhavnen: Slut med at være pæne piger!

Arbejderpartiet Kommunisterne og Foreningen Oktober byder velkommen til et brag af en 8. marts-fejring i Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen i København kl. 17.30 – 22. Panel fra kl 18.30.
Arrangementet vil byde på både politik, kultur og debat, og vil også byde på et program for børnene, så børnene kan blive meningsfuldt underholdt, mens de voksne diskuterer politik.

Det musikalske program står Lizette Lassen for sammen med hendes akkompagnement, Esben. Lizette er – ud over at være en drivende kraft i fredsbevægelsen – kendt som forsanger i bandet Fri Galaxe. Denne aften får vi hende i en mere akustisk og intim version. De der deltog ved sidste års 8. marts, vil kunne huske, hvordan hendes stærke stemme rørte hele salen.

lizette_esben

Fra sidste års 8. marts arrangement. Esben og Lizette – med barn på armen

Det politiske program vil bestå af et kvindepanel af stærke og vigtige kvindestemmer der kæmper forskellige steder i klassekampen og som er solidariske med og taler arbejderkvindernes sag.

Den første i panelet er Bitten Christensen.

Bitten er rengøringsassistent på Roskilde sygehus. Bitten har markeret sig i debatten om de offentlige ansattes alt for lave lønninger, og det er netop den kamp, hun vil tale om til i panelet.

Du kan her se en video, hvor Bitten fortæller om hvad hun mener regeringens frække påstande om, at offentligt ansatte får for meget i løn.

Den næste i panelet er kvindekampsforkæmperen og debattøren Jette Anne-Marie Hansen.

Jette har været med i kvindekampen i mange år, og hendes altid skarpe pen er samfundsrevsende, systemkritisk, og antikapitalistisk, og med et skarpt blik for det kapitalistiske systems hærgens ekstra kradse konsekvenser for kvinderne.

Hun vil netop tale om, hvordan det nyliberalistiske samfundssystem rammer arbejderkvinderne ekstra hårdt. Du kan læse et eksempel på Jettes pen her:

Når folkets stemme overdøver eliternes sukkersøde flommesnak

Den næste i panelet er formanden for Arbejderpartiet Kommunisterne, Dorte Grenaa.

Dorte har i mange år været den stærkeste stemme i den revolutionære og proletariske kvindekamp. Hendes virke i kvindekampen er både aktivistisk, som debattør, og som teoretiker.

Du kan læse hendes toneangivende og inspirerende artikel om oktoberrevolutionens betydning for kvindernes frigørelse her

Oktoberrevolutionens betydning for kvinderne

Den næste i panelet er den 17-årige Liva Curdt.

Liva er næstehjælper og ung i en reformramt familie, og hun vil fortælle den barske historie om, hvilke konsekvenser det har for børn og unge at vokse op under kontanthjælpsloftet.

Du kan læse en reportage fra lyttermødet arrangeret af Jobcentrets ofre og Næstehjælperne hvor Liva var taler her

Politikernes tur til at høre efter – Lyttemøde hos Jobcenterets ofre og Næstehjælperne

Endelig vil der i panelet være en tale om palæstinensernes kamp for at befri den unge palæstinenser Ahed Al-Tamimi der lige nu sidder fængslet i et israelsk fængsel.

Hovedparolerne for arrangementet er:

6 timers arbejdsdag – 30 timers arbejdsuge med løn- og personale kompensation

Afskaf tvangsarbejde, tvangsaktivering

Reel Ligeløn nu – reelle lønstigninger

Skrot de asociale reformer

Parolerne stiller de vigtigste krav i kvindekampen for arbejderkvinderne lige nu, særligt i en tid hvor kampen for reel ligeløn og for en løn til at leve af er aktuel med de offentlige overenskomstforhandlinger og hvor kampen for en selvstændig indkomst for kvinder er sat under kolossalt pres af de asociale reformer og kontanthjælpsloftet.

Du kan læse hele det politiske grundlag for 8. marts her

Slut med at være pæne piger – 8. marts 2018

Ud over programmet vil der være mulighed for at købe mad og drikke og besøge forskellige politiske boder fx Tid til fred, Næstehjælperne og Oktobers bogbutik.

Arrangementet begynder kl 17.30, og varer til klokken 22. Kvindepanelet begynder kl 18.30.
Alle er velkomne uanset køn og alder.

Se mere på facebook om
8. marts 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. 

Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 29. januar 2018Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater