Fordøm Tyrkiets angreb på kurderne i Syrien – Stop krig og indblanding i Syrien

PRESSEMEDDELELSE ÅRHUS MOD KRIG OG TERROR


Lørdag morgen indledte tyrkiske kampfly et bombardement mod den nordsyriske region Afrin, rettet mod den kurdiske milits YPG og den kurdiske befolkning. Siden er også angreb med tanks og artilleri sat ind. Civile er blevet dræbt i angrebet, der går under navnet ”Operation olivengren” og mange er flygtet. Tyrkiet under præsident Recep Erdogan ønsker at slå hårdt ned på området, der styres gennem et demokratisk samarbejde mellem kurdere og andre befolkningsgrupper i området.

Erdogans angivelige mål med angrebet på Afrin er at ’befri Afrin’ og skabe en 30 kilometer bred ’sikkerhedszone’ i Syrien – og udrydde de kurdiske militser som et led i undertrykkelsen af den kurdiske befolkningsgruppe. Op til Tyrkiets angreb havde USA annonceret, at de planlagde at træne og udstyre en 30.000 stor kurdisk styrke, med det underliggende formål at sikre amerikanske interesser i Syrien uden at sætte en amerikansk hær ind på landjorden. En provokation mod Syrien. Af Tyrkiet blev den benyttet som en anledning til forstærket krig mod kurderne.

Tyrkiet vil med sit angreb både bekæmpe kurderne, redde de terrorister, som kurderne nu er ved at smide ud, og samtidig annektere en del af Syrien. Det betyder en forlængelse af borgerkrigen i det krigsplagede og ødelagte Syrien.

Syrerne, også de kurdiske, har brug for fred og genopbygning, ikke fortsat krig.

Der er udsigt til, at der kan blive fred i Syrien, hvis angrebene udefra stopper. Også USA, Danmark og en række andre lande i koalitionen fortsætter desværre angrebene i Syrien

Den syriske præsident Assad har fordømt angrebet på Afrin som en krænkelse af Syriens suverænitet og betegnet det som støtte til terror.

Den tyrkiske offensiv er blevet diskuteret på et møde i FN’s sikkerhedsråd, men blev ikke fordømt af medlemmerne. Ligesom USA’s udenrigsminister, Rex Tillerson har udtalt, at USA er klar til at samarbejde med Tyrkiet for at tage hånd om landets ”berettigede” bekymringer, hvad angår sikkerheden i den nordlige del af Syrien.

Også USA, Danmark og en række andre lande i koalitionen befinder sig illegalt på syrisk område, og den danske regering og folketingsflertallet har ingen planer om at trække sig ud af området. Tværtimod har man netop besluttet at forlænge og styrke den militære tilstedeværelse i Irak og Syrien og sender yderligere en sikrings- og bevogtningsdeling inden længe.

Tyrkiets ulovlige angrebskrig mod Afrin må fordømmes af alle.
Alle udenlandske kræfter ud af Syrien.
Lad syrerne skabe fred og opbygge landet efter syv års krig

Stop Tyrkiets krig mod kurderne – Stop indblanding og krig i Syrien – Træk dansk militær hjem fra Syrien og Irak

Århus mod Krig og Terror
Se facebook

 

 

Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 25. januar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater