Kommunistisk Politik: Nyhedsbrev uge 50-52, 2017


De vigtigste artikler fra KPnet og KPnetBlogs
Uge 50-52, 2017

Status 2017 – 100 år efter Oktoberrevolutionen

Der er en vrede og en harme, som findes og mærkes over det hele – i Løkkes Danmark, i Trumps USA, Merkels EU, Putins Rusland, Xi Jinpings Kina, på alle kontinenter.
Undertiden kan den slå ud i voldsomme klassekampe og i regulære opstande, hvis den tirres. Revolutionære situationer kan udvikle sig overalt.

Danske soldater til Estland fra den 1. januar 2018 – og F-35 kampfly
Den 1. januar rykker danske soldater til NATO-baser i Estland, som en del af NATO’s såkaldte ’Fremskudte tilstedeværelse’ og væver sig ind i det uoverskuelige net af oprustning vendt mod Rusland. Amerikanske F-35 kampfly er allerede landet på basen Ämari.

APK København: Der må protesteres! Aktive i den sociale kamp angribes på levebrødet
Mennesker der går forrest i den sociale kamp bliver groft chikaneret og straffet på deres levebrød af myndighederne.
Senest har talsmand Kim Madsen fået afslag på flexjob med begrundelse i hans ‘fritidsaktiviteter’ i Jobcenterets Ofre.
Og han er ikke den eneste.

Det er nu vi skal vise solidaritet med Bitten og Kim
Af Poul Andersen, KPnetBlogs
Det er nu der skal vises solidaritet med Bitten og Kim og deres beundringsværdige civilcourage. I morgen kan det være en af os alle, der bliver frarøvet retten til offentligt at have en mening. Protester, demonstrationer, læserbreve, deling af opslag på facebook o.s.v. er det der skal til.

Finanslovsaftale på plads: Nedskæringer, oprustning og privatiseringskrav
VLAK-regeringens partier har nu som forventet efter 10 dages hurlumhej besluttet at stemme for deres egen finanslov for 2018 – lagt til rette efter kravene fra EU’s Vækst og Stabilitetspagt. Alt i alt en klar nedskæringsfinanslov, der under hele forløbet har været sikret gennem Socialdemokratiets stemmer. Efter regeringens plan følges den op af endnu større forringelser på finansloven for 2019.

Kommunistisk Politik: Stranguleringsskruen mod Nordkorea må fordømmes
Nordkorea angribes med løgnen om ”kamp mod terror” som våben og FNs Sikkerhedsråd som løftestang – Det Nordkorea der har en klar erindring om USAs kriminelle bombninger og grusomheder der førte til udryddelse af en stor del af Nordkoreas befolkning under Korea-krigen i 50’erne.

USA under pres: Petrodollar-systemet udfordres
USA har gennem årtier været verdens stærkeste økonomiske magt – ikke mindst i kraft af petrodollar-systemet fra 1973. Nu forbereder bl.a. Kina et opgør med det. USA planlægger modtræk.

USA: Verdensførende i ulighed
Donald Trumps skattereform viderefører den amerikanske overklasses politik, der går ud på at forarme og udsulte de fattige, mens den rigeste procent vælter sig i ufattelig luksus.Den overfører milliarder af dollars fra bund til top, mens mindstelønnen samtidig presses ned.

‘Fort USA’: Trumps militærdoktrin for ‘America First’
USA satser på at opruste sit militær og dets tilstedeværelse i Europa og verden over – og samtidig opbygge et ‘Fort USA’. Donald Trump har fremlagt den amerikanske imperialismes nuværede militærstrategi.

Krigen om energien raser i Europa – EU overtager afgørelsen om Nordstream 2 fra Danmark
Hvilke kapitalkræfter skal høste profitten på energiforbruget i Europa? Slaget om den russiske Nordstream 2 er trådt ind i en ny fase, mens Trump netop i sin tale om USA’s sikkerhedsstrategi slog fast, at det er USA’s mål at blive dominerende på verdens energimarked.

At lade markedskræfterne styre er en ulykke for energiforbruget
Det fri el-marked er blevet tvunget ned over Danmark, og nu viser resultaterne sig efterhånden i absurde prisforskelle og et helt uigennemskueligt energimarked. Netselskabet Radius i københavnsområdet og NRGI Net i Østjylland har annonceret, at de som de første danske netselskaber gradvist vil opkræve en højere pris for at transportere strøm til private forbrugere mellem kl. 17 og 20. Resten af landet skal følge efter.

Århus Letbane åbner – Den er bygget af underbetalte italienske arbejdere
KPnetBlogs
Århus Letbane er indviet for anden gang. Denne gang uden kransekage fra kommunen som på den første åbningsfest til en halv million, den der blev aflyst. Kun en lille del af den planlagte bane kommer i drift.
Det EU-licationsbaserede byggeri af banen er et byggeri med tætte forbindelser til den italienske mafia!

DSBs S-togsdrift i udbud: Udliciteringspolitikerne og EU undergraver den offentlige transport
Alt der kan give profit skal sendes udbud og overgives til private investorer. Det er EU’s såvel som regeringens politik og mål. Nu sætter VLAK, R og DF ind med et frontalangreb på den offentlige transport og DSB – det københavnske S-togsnet skal sendes i udbud i et offentligt-privat partnerskab. Et kinesisk firma står angiveligt allerede på spring.

Hvad går Brexit-aftalen ud på?
Af Lave K. Broch, Ud af EU-blog
Her er nogle af de væsentlige ting, som er blevet aftalt

200 fuldtidsstillinger skæres væk på erhvervsskolerne – Regeringen og DF kalder det ’et ekstraordinært løft’
Regeringen har en stærkt udviklet evne for manipulation. De iscenesætter ’sejre’ , ’løft’ og ‘forbedringer’ hvor de lader sig hylde for deres gode vilje, mens de bag scenen fjerner de tilførte penge – og mere til. Nedskæringerne på arbejderungdommens uddannelse er et aktuelt eksempel.

Om jeg er vred? Jeg er glødende af raseri
Af Gitte Wilsdahl Christensen,  KPnetBlogs
Overvejer helt seriøst, at tage sætningen “Vær imod andre, som de er imod dig” for gode varer. Er I vimmer der ville skulle skides op og ned ad ryggen på samtlige politikere i dette land. For det er faktisk lige nøjagtigt det de gør. Ikke et eneste parti i dette land, kan sige sig fri for at være ligeglade med de reformramte. Heller ikke de såkaldt røde partier.

NB på nettet: TAK
NB har været et fast indslag i bladet Kommunistisk Politik gennem henved 20 år. Nu vil NB jævnligt optræde i en ny netudgave

CIPOML: Solidaritet med Maruti-Suzuki-arbejdernes fagforening (Indien)
Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017

CIPOML fordømmer hindu-fundamentalismens vækst i Indien
Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017

Noget om arbejdets velsignelser
Digt af Tomas Dalgaard

Synspunkt

Overenskomst for private og offentligt ansatte: NOK ER NOK!
De offentligt ansatte har forud for OK18 lært af sidste overenskomst overgreb mod lærerne, som kan få afsmittende virkning på andre områder hvis der ikke bliver sagt fra. Det har betydet at de forskellige forbund har indgået en solidarisk musketer-ed med krav om at konturerne for arbejdstids-overenskomsten for lærerne må ligge fast, som forudsætning for de andre grupper går i gang med forhandlinger.

Se tidligere nyhedsbreve her

 

Denne udgave af Nyhedsbrevet dækker de tre sidste uger i 2017.
Nyhedsbrevet udsendes normalt hver anden uge af Kommunistisk Politik/KPnet.

Det er gratis. Bestil eller afbestil det på mail:
kompol@apk2000.dk

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 30. december 2017

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne