CIPOML: Solidaritet med Maruti-Suzuki-arbejdernes fagforening (Indien)

Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017


CIPOML udtrykker sin store harme over dommene i marts 2017 og forfølgelsen af arbejderne fra Maruti-Suzukis fabrik i Manesar.

Arbejderne er blevet beskyldt for kriminel sammensværgelse, mord og ødelæggelse i forbindelse med begivenhederne i 2012, hvor en direktør i virksomheden døde.
Tretten arbejdere er blevet idømt fængsel på livstid, fire har fået deres dom ændret til fire år og fjorten arbejdere blev dømt til tre års fængsel. Et hundrede og sytten arbejdere, som sad arresteret i 31 måneder, er blevet frikendt for alle anklager.
Af de 13 arbejdere, som er dømt for mord, var de 12 funktionærer i Maruti-Suzuki arbejdernes fagforening. Den fjortende arbejder, som blev idømt livstid, har afvist anklagerne og protesteret, at han er blevet et offer for kasteforfølgelse, fordi han er Dalit.

Maruti-arbejderne har siden 2011 forsøgt at danne deres egen fagforening. I første omgang gik ledelsen med på at anerkende fagforeningen, men afviste derefter at indlede forhandlinger med den. Forfølgelsen af arbejderne den 18. juli 2012 var et forsøg fra ledelsens side på at smadre fagforeningen og dens ledelse of afskedige mere end 2300 arbejdere.

Anklagemyndigheden har tilmed forlangt en skærpelse af dommene og dødsstraf for de 13 arbejdere.
Den imperialistiske pression er åbenlys, hvad der udtrykkes i domstolskendelsen, der erklærede at begivenhederne den 17. marts 2012 var skadelige for Indiens ry i verdens øjne og gjorde det mindre sandsynligt, at udenlandske investorer ville investere i Indien af frygt for arbejdsuro.

CIPOML udtrykker sin solidaritet med medlemmerne af Maruti-Suzuki arbejdernes fagforening, ikke mindst med dem som nu er idømt fængsel på livstid. Vi hylder den solidaritet, som hundredtusind arbejdere har udvist, der har boykottet fabrikkens kantiner i dagene op til retssagen og ligeledes de 25.000 arbejdere, som har nedlagt arbejdet i alle Maruti-Suzuki fabrikkerne efter dommen.

CIPOML står sammen med alle de arbejdere, som verden over har demonstreret deres solidaritet med Maruti-Suzuki arbejderne.

Tunesien, November 2017.

Se også

CIPOML fordømmer hindu-fundamentalismens vækst i Indien

Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer: Sluterklæring fra Verdensmødet 2017

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

Bestil eller afbestil det på mail kpnet.dk/kontakt/

 

KPnet 16. december 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater