CIPOML fordømmer hindu-fundamentalismens vækst i Indien

Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017


Siden 2014 har der været en regering fra den Nationale Demokratiske Alliance (NDA) I Indien, som domineres af RSS (Den Nationale Patriotiske Organisation) en hinduistisk fascistisk organisation.

Straks efter dannelsen af NDA-regeringen, ledt af Narendra Mody, indledtes angreb mod kristne og muslimer, mod deres institutioner, kirker og moskeer. Adskillige snese muslimer er blevet lynchet med forskellige påskud under hindu-fundamentalistiske pøbeloptøjer. Regeringen har stoppet retsforforfølgelsen af hindu-fanatikere. Disse fundamentalister er blevet løsladt mod kaution ligesom dem, der blev retsforfulgt efter de anti-muslimske massakrer i Gujarat i 2002. Sager mod hindu-terrorgrupper nedlægges.

Der er taget indledende skridt til at svække den indiske stats sekulære karakter. Der udpeges ledere af en række institutioner, som er kendt for deres hindu-fascistiske holdninger. Statslige lærebøger ændres så de bringes i overensstemmelse med hindu-fascistiske opfattelser. Pensum ændres til at inkludere hinduistisk politik. De studerendes demokratiske rettigheder undertrykkes. Kvindestudier og dalit-studier (1) beskæres.
Nu er angreb sat ind mod demokratiske studerende, mod unge progressive studerende og gymnasieelever. Betalinger for uddannelsesinstitutioner sættes i vejret.

I tillæg hertil har regeringen gennemført nye angreb på folket i Kashmir, som kæmper for deres frigørelse fra den indiske stat. Ny propaganda spredes imod den pakistanske stat. Der etableres nærmere bånd med zioniststaten Israel. Sikkerhedsforbindelserne mellem USA og Indien styrkes i en situation, hvor Indien indtager en rolle som amerikansk gendarm i Asien, rettet mod Kina.

CIPOML forlanger at den indiske stats sekulære karakter opretholdes og at folk, der er medvirkende til sekterisk vold retsforfølges.

Tunesien, november 2017

(1) Dalit: Kasten af paria’er, de såkaldt ‘urørlige’

 

Se også

CIPOML: Solidaritet med Maruti-Suzuki-arbejdernes fagforening (Indien)

Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer: Sluterklæring fra Verdensmødet 2017

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

Bestil eller afbestil det på mail kpnet.dk/kontakt/

 

 

KPnet 16. december 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater