IKMLPOs hjemmeside fungerer bedst med f.eks. firefox
Klik på logo

Arkiv - Verden i kamp 2012

Arkiv - Verden i kamp 2011

Arkiv - Verden i kamp 2010
og andre årgange





 

IKMLPO

Hvad er Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer IKMLPO ?

Mod nedskæringspolitik og for internationaal solidaritet
November 2012

Vi vil ikke betale for krisen eller gælden
Nej til Merkel-Sarkozys såkaldte finanspagt

Maj 2012

Støt folkene som har rejst sig for deres rettigheder og frihed!
December 2011

Almen resolution fra det 17. plenum

 

ARKIV VERDEN I KAMP 2013


Om den internationale situation: Sluterklæring fra det 19. plenarmøde i IKMLPO
Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer har i Ecuador afholdt det 19. verdensmøde siden stiftelsen


Hvad er Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO?
IKMLPO - bedre kendt under den spanske forkortelse CIPOML - er et samarbejde mellem marxistisk-leninistiske kommunistiske partier og organisationer på alle kontinenter.

Se også
"Quito-erklæringen' 1994: Kommunistisk appel til verdens arbejdere og folk

Folkekrigens strateg: Vo Nguen Giap 1911-2013
’Vores befrielseskrig var en folkekrig, en retfærdig krig. Det var dens grundlæggende karakteristika, som bestemte dens lovmæssigheder og i sidste ende afgjorde dens udfald.’
General Vo Nguen Giap

EMEP: Afvis militær intervention mod Syrien
Den tyrkiske AKP-regering støtter imperialisternes plan om at angribe Syrien militært på trods af både parlamentets og befolkningens flertal. Arbejderpartiet EMEP opfordrer alle partier på samme linje, alle revolutionære og demokratiske kræfter til at afvise militær intervention mod Syrien og støtte kampen for etablering af fred i hele Mellemøsten.

Stortingsvalget i Norge: Kapitalen vinder igen
Det norske stortingsvalg finder sted den 9. september 2013 De norske marxist-leninister i KPml har lavet denne valgudtalelse
Af Kommunistisk Platform  KPml

PFLP starter kampagne for at forkaste Oslo-aftalen
Folkefronten til Palæstinas Befrielse PFLP iværksætter nu en massiv offentlig kampagne for at forkaste Oslo-aftalen og dermed genskabe det palæstinensiske folk position som kilden til enhver politisk løsning og al legitimitet.
Af PFLP - Folkefronten til Palæstinas Befrielse


Tunesiens Arbejderparti: Erklæring
"Tunesiens Arbejderparti appellerer til det tunesiske folk om at gribe til civil ulydighed og øjeblikkelig at sætte sig i bevægelse for at vælte den kriminelle  regerende bande og opløse den grundlovgivende forsamling, den provisoriske regering og præsidentskabet."
Læs hele erklæringen efter snigmodet på Mohammed Brahmi

Se også
The Popular Front of Tunisia: Statement

Irans Arbejdets Parti (Toufan): Fordøm det iranske styres drab på Afshin Osanlou
Den islamiske Republik Iran har begået endnu en forbrydelse. Afshin Osanlou, fagforeningsmand og politisk fange i det berygtede Rajaei Shahr fængsel faldt som offer for regimet i Iran juni 2013. Det kapitalistiske styre i Iran bekendtgjorde hans død d. 22. juni 2013, og påstod, at han var død af et hjerteanfald.


Opvækkelsen af folkenes kamp  i Latinamerika og Caribien kræver en revolutionær ledelse

Latinamerika er skueplads for en ny bølge af sociale protester. Det er arbejdernes, ungdommens og folkenes svar på de brudte løfter; de ufolkelige politiske tiltag; den kyniske korruption i de øverste regeringskredse; overførslen af naturressourcer til udenlandsk kapital; og endelig et svar på de gamle og nye økonomisk-politiske programmer, som søger en styrkelse af kapitalens herredømme.
Erklæring fra mødet af marxistisk-leninistiske partier i Latinamerika og de caribiske lande
Quito, Ecuador juli 2013

Om situationen i Europa
Det regionale træf for de marxistisk-leninistiske partier i Europa, medlemmer af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO, afholdtes i juni 2013 i Stuttgart, Tyskland.
Udtalelse fra de marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Europa

Fremtrædende aktivister fængslet i Tyrkiet: De anholdte fra Taksim Solidaritet må løslades straks!
Politiet angreb igen med tåregas og vandkanoner og 35 mennesker, der forsøgte at komme ind i Gezi Park blev anholdt, heriblandt en række ledere fra demokratiske organisationer
Af Taksim Solidaritet

Tyrkiets Arbejdets Parti EMEP: Vi støtter Ægyptens krav om ægte demokrati
Vi er solidariske med det ægyptiske folk, at deres længsel efter frihed og demokrati også er vores, og at vi tager klar afstand fra militærkuppet, der forsøger at kapre folkets revolution.

Egypten: ‘Demokratisk’ kup og imperialisme
USA-imperialisterne håber med militærkuppet, at kunne bevare den gamle orden i Ægypten med visse modifikationer. Et kup udført af den hær, der forsvarede USA’s marionet Mubarak i Ægypten igennem mere end 30 år og havde en afgørende rolle i undertrykkelsen af den nationale og demokratiske bevægelse i Ægypten.
Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)


Erfaringer fra Tyrkiet
: Folket lærte sin egen styrke at kende
AKP regeringens aggressive svar på protesterne imod planerne om at forvandle Gezi Park til et indkøbscenter, blev gnisten der tændte den folkelige eksplosion. Lige nu kan det se ud som om massekampen og modstanden blandt folk er blevet mindre, men vreden er ikke nedtonet. Kampen fortsætter under andre former.
Af Arbejderpartiet EMEP

Norge som asylland: Giv Snowden asyl nu!
Hvis der virkelig er nogen forskel på en rød-grøn og en blå-grøn regering, når det gælder udenrigspolitik og justits har Stoltenberg og Co nu en anledning til at vise det ved øjeblikkeligt at give whistlebloweren Edward Snowden politisk asyl i Norge.
Af Kpml (Norge)

DIDF om dommen mod ROJ TV: ’Et uacceptabelt indgreb i pressefriheden
De demokratiske arbejderforeninger DIDF fordømmer den danske domstolsbeslutning om at inddrage sendetilladelserne til ROV TV, NUCE TV og MMC TV. Det er med til at undergrave den igangværnde fredsproces om det kurdiske spørgsmål - og DIDF opfordrer til solidaritet og støtte til ROJ TV fra den demokratiske offentlighed i Europa.

Frankrig: Modstanden mod storlufthavnen Notre-Dame-des-Landes
Kampen mod et kæmpemæssigt byggeprojekt har samlet bred modstand i den franske befolkning. Byggeriet af storlufthavnen oser af spekulation og mangel på nytteværdi. Protesterne er her, som så mange andre steder, blevet mødt med brutal politivold.
Af La Forge

Arbejderpartiet EMEP: Regeringen spreder terror i alle kroge
Landsbyen Kayacik i Lice, Diyarbakir var skueplads for soldaters nedskydning af Medeni Yilderim, 18. Medeni deltog i protester mod planerne om at bygge en militær forpost i landsbyen, og soldaternes svar med en kugleregn sårede yderligere ti, heraf tre alvorligt.
Af Selma Gürkan, leder af Arbejderpartiet EMEP

Usikker fredsproces i Colombia
Der har i et stykke tid været ført fredsforhandlinger mellem styret i Bogotá og landets største guerillaorganisation FARC-EP (Colombias revolutionære væbnede styrker). Cubanske og norske myndigheder har været blandt tilrettelæggerne
Af Netmagasinet Revolusjon, Norge

Brasilien: Nationaliser den offentlige transport nu!  Magten til folket!
Offentlig transport er privatiseret i Brasilien, mindretallet høster superprofitter og mindstelønnen er blandt verdens laveste, mens VM i fodbold forgyldes. Den brasilianske befolkning har fået nok og hundrede tusinder går på gaden og demonstrerer. PCR rejser kravet om nationalisering af den offentlige transport.
Af Brasiliens Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)

Lov om kvindelig værnepligt i Norge: Ligestilling vendt på hovedet
Som det første NATO-land indfører Norge almindelig værnepligt for kvinder. Men kvindelig værnepligt handler hverken om ligestilling eller om forsvaret af Norge, det handler om at styrke musklerne hos de norske kapitalinteresser i alliance med USA og Nato. Det handler om at fordoble udvalget til den professionelle hær.
Af Jan R. Steinholt

IKMLPO: Solidaritet med de folkelige protester i Tyrkiet!
Den tyrkiske regering vil i kapitalens interesse ødelægge Gezi-parken i Istanbul for at skabe plads til et mega-byggeprojekt. Dette var anledningen til, at der i hele Tyrkiet har udviklet sig en bred modstand.
Udtalelse fra de marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Europa fra IKMLPO's regionale konference i Stuttgart, Tyskland juni 2013

Statsterror og fascistisk voldsanvendelse: Tyrkiet i krigstilstand
Med angrebene på Gezi Park om aftenen d. 15. juni har Tyrkiets premierminister Erdogan og hans regering igen forsøgt at undertrykke folkets krav om frihed og demokrati med vold. Renlivet statsterror er blevet rettet mod befolkningens demokratiske og fredelige demonstrationer. Fascistisk vold er taget i brug af regeringen, der søger at øge modsætningerne fremfor at finde en løsning.
Af Tyrkiets Arbejdets Parti (EMEP)

Istanbul er forvandlet til en krigszone: Opråb fra Taksim Solidaritet
Istanbuls gader er søndag aften fyldt med mennesker der bevæger sig mod Taksim Pladsen. Taksim Solidaritet fordømmer regeringens voldelige angreb og opridser her bevægelsens krav


Hayat TV vil ikke blive gjort tavst!
Efter en afgørelse i Tyrkiets TV Råd var Hayat TV indtil for kort tid siden truet med sort skærm. Som et led i at bortcensurere den omfattende bevægelse mod regringens politk i Tyrkiet havde man proklameret lukning af TV stationen, der altid har været talerør for det kæmpende Tyrkiet. På baggrund af en kæmpe folkelig opbakning er beslutningen nu trukket tilbage.

Se Hayat TV live fra Tyrkiet her

Taksim Pladsen brutalt ryddet
Se direkte optagelser og video fra rydning af Taksim her
Fem mennesker er dræbt og tusinder såret. Ved et voldsomt overraskelsesangreb med tåregas, gummikugler og køller ryddede politiet lørdag Taksim Pladsen. Premierminister Erdogan havde proklameret, at pladsen skulle rømmes søndag, så den almindelige forventning var, at lørdag på pladsen ville være en fredelig dag. Det betød at ekstra mange var samlet på pladsen herunder familer med børn, da angrebet kom. Voldsomt meget tåregas blev anvendt. Kampe har bølget frem og tilbage natten igennem og man har forsøgt at bygge barrikader i gaderne omkring pladsen. Søndag er nogle tusinde igen samlet på Taksim Pladsen.
De offentlige ansattes fagforening har varslet generalstrejke mandag.

Interview med Selma Gürkan: ”Gezi Park modstanden må vokse”
Bevægelsen imod ødelæggelsen af Gezi park kom ikke ud af ingenting. Den er en reaktion på situationen i Tyrkiet og regeringens politik som har ulmet i mange år. Premierminister Erdogan afviser at tage hensyn til kravene, med argumentet, at hans regering har 50 % af landets stemmer. "Men gik han til valg på sultelønninger, stigende priser på benzin, el og vand? På at smide folk ud af deres hjem eller på ekstrabetaling for uddannelse og sundhed?" Selma Gürken, forkvinde for Tyrkiets Arbejdets Parti (EMEP) giver svar på en række spørgsmål om situationen i Tyrkiet og udviklingen af Gezi Park bevægelsen
Læs interviewet på engelsk



Hayat TV trues af lukning
Efter en afgørelse i Tyrkiets TV Råd kan billedskærmen på Hayat TV hvert øjeblik det skal være blive sort. Hayat TV, som siden sin start har været talerør for arbejdere, arbejdende, unge, kvinder, fattige, intellektuelle, kunstnere og dermed hele befolkningen er truet.
Hayat TV skriver på deres hjemmeside
"Lukningen må ses som et led i hele undertrykkelsen af medierne i Tyrkiet under den mere end to uger lange Gezi Park protest. Fire andre TV kanaler er dømt til lukning på grund af dækningen af de aktuelle begivenheder."

EMEP: Politiet gik ind på Taksim Pladsen
Uropolitiet tog igår tirsdag delvis kontrol over Taksim Pladsen efter de ankom til stedet omkring kl 7.30 og omringede Atatyrk Statuen, hvorefter de brugte tåregas og vandkanoner mod de protesterende. Det var første gang politiet trængte ind på pladsen siden de fortrak den 1. juni.
Af Tyrkiets Arbejdets Parti (EMEP)

Arbeit-Zukunft: "Profitskabt oversvømmelseskatastrofe i Mellemeuropa"
Omfattende regnskyl har fået centraleuropæiske floder som Donau, Elben, dens biflod Saale og andre til at gå over alle breder. Følgerne af oversvømmelserne har været barske og ødelæggelserne mærkbare i Tekkiet, Ungarn, Bayern og Østtyskland. Som altid ved kapitalistiske naturkatastrofer betales den prisen af almindelige mennesker.

Irans Arbejdets Parti (Toufan): Længe leve den internationale solidaritet med det tyrkiske folks kamp
Medierne i de ’demokratiske’ lande forsøgte at stoppe udbredelsen af kendskabet til udviklingen af begivenhederne i Tyrkiet til

Irans Arbejdets Parti (Toufan): Boykot fuppræsidentvalget
Ifølge Den islamiske republik Irans forfatning skal landets præsident vælges gennem direkete valg og ikke af parlamentets medlemmer. Præsidentvalget finder sted den 14. juni 2013.

Arbejderpartiet EMEP: Udtalelse om udviklingerne i Tyrkiet
Hvordan skal man tolke de omfattende og massive demonstrationer, som spredte sig i sidste uge? Det tyrkiske forår? Et folkeligt oprør? Arbejderpartiet EMEP analyserer her de dramatiske begivenheder i Tyrkiet og deres baggrund.

Se også video
The First Week Of Resistance in Istanbul

Interview med Fulya direkte fra Istanbul
[KPnetTV] Situationen i Tyrkiet udvikler sig hurtigt fra dag til dag. Igangværende kampe forenes og gamle modsætninger bliver underordnede. Kampen føres på mange planer, i forhold til regeringen, til politiet og til mainstream medierne. Lige nu tilhører Taksim Pladsen demonstranterne - politiet har trukket sig tilbage.

De politiske udsigter: Uro, konflikter og skærpet klassekamp
Vi befinder os i en farligere tid, end vi længe har været i, men samtidig er det blevet lettere at afsløre kapitalismens brutalitet og svagheder.
Af Kommunistisk Plattform KPml, Norge

Andre udtalelser fra KPml's landsmøde (no)

Stans krigshisserne!

Forsvar faglige rettigheter – Ut av EØS!

World Reports: Interview with struggling greek teacher Marios
KPnetTV udvider sine Reportager fra Gaden med globale reportager - især på engelsk - om modstanden mod kapitalismens nyliberale offensiv.Den græske lærer Marios, medlem af lærerfagforeningen Olme, fortæller i denne godt 10 minutter lange video om de græske læreres og offentligt ansattes situation og kamp


Braving The Lockout: The Danish Teachers Fight Back

Four out of five of the country’s teachers have been thrown into the streets by their employers, the communities and the state, and a fighting a brilliant struggle against a fierce neoliberal attack on them and the public sector in general. The lockout is the terror weapon of the employers, of the monopolies, and is now being used in the biggest sanction against public employees ever.By Kommunistisk Politik International


Ved Comandante Hugo Chavez’ død
Koordinationskomiteen for Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer udtrykker vores beklagelse over Comandante HUGO CHAVEZ FRIAS død, og understreger vores solidaritet med arbejderklassen og folket, med den bolivarianske republiks regering, med de revolutionære og kommunisterne, der modigt kæmper for social og national frigørelse i Venezuela

Ikke kun hestekødlasagnen er rådden - også systemet er det
Den seneste fødevareskandale er afskyeligt ækel. I jagten på øget profit er hestekød, forurenet med narkotiske midler og medikamenter, blevet blandet i talrige færdigretter såsom dåsegullasch og dybfrossen Lasagne. Listen over de talløse fødevare-skandaler viser, at der ikke er tale om et enkeltstående tilfælde.
Af Arbeit Zukunft

Tunesiens kvinder lader sig ikke stoppe på halvvejen
Interview med Afef Redifi om kvindekamp i Tunesien
Tunesien var landet der i 2011 udløste det arabiske forår og Tunesiens kvinder spillede en vigtig rolle i den opstand som fik Ben Alis regime til at falde. Revolutionens krav er dog stadig langt fra at være opfyldt. Afef Refidi fortæller om Tunesiens nye kvindeorganisation Lighed, om de aktuelle kvindekrav og situationen i Tunesien. Hun besøger Bergen på kvindernes internationale kampdag 8. marts.
Revolusjon, Norge

Se video fra 8. marts i Bergen med Afefs tale her

Talen begynder efter ca. 21 min. i reportagen

Irans Arbejdets Parti (Toufan): Fordøm det foragtelige drab på Chokri Belaid i Tunesien!
Chokri Belaid var en frontfigur i kampen for at afsætte det korrupte Ennahda regime og føre den tunesiske revolution videre. Å. Situationen har klare paralleler til Iran, hvor de reaktionære kræfter umiddelbart efter magtovertagelsen vendte sig imod videreudviklingen af den iranske revolution. Irans Arbejdets Parti opfordrer til international solidaritet med det tunesiske folks kamp.

Tunesien: Begravelse af myrdet oppositionspolitiker blev en storslået politisk protest
1.4 millioner tunesere fulgte fredag den myrdede leder af Folkefronten Chokri Belaid gennem Tunis til byens centrale kirkegård. En generalstrejke indkaldt af den store fagorganisation UGTT lammede hele  landet. Begravelsen var en politisk protest, en massemobilisering til forsvar for og videreførelse af den tunesiske revolution, der væltede diktatoren Ben Ali og udløste det såkaldte arabiske forår.

Tunesien: Politisk styrkeprøve efter snigmord på oppositionsleder
Den tunesiske Folkefront opfordrer til generalstrejke og nye protester efter attentatet på dens leder Chokri Belaid. Det islamiske regeringsparti Ennadha holdes ansvarlig. Mordet har udløst en politisk styrkeprøve mellem de regerende islamiske kræfter og arbejderne og ungdommen, som mener, at revolutionen bliver forrådt

Udtalelse fra de demokratiske kræfter i Tunesien
Revolusjon, Norge

Norge: Tillidsfolk knebles
Norsk Flyvelederforening er blevet dømt for brud på hovedaftalen. Forening dømmes til at fyre en tillidsvalgt og betale arbejdsgiverens sagsomkostninger på 375.000 kr. Begrundelse: Tillidsmanden har udtrykt utilfredshed med en lønseddel. Som i Danmark er arbejdsretten en klassedomstol der forsger at lukke munden på fagligt aktive.
Af S. Johansen, Revolusjon

Den franske militærintervention i Mali udgør en fare for Afrikas fremtid!
De revolutionære og demokratiske kræfter i Afrika kæmper imod imperialistisk indblanding og for selvstændighed. Franske tropper er stadig i Mali med hjælp fra USA og EU, her iblandt Danmark. Beskrivelsen af den overhængende fare de afrikanske folk befinder sig i og de forskellige kræfter der opererer i Nord-Afrika ridses op på bagrund af resolutionen fra de internationale marxistisk-Leninistiske partier og organisationer (IKMLPO) der mødtes i november 2012.
Af PCRCI, Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti (da)

Ædelt er mennesket, hjælpsom og god!
[KP1, 2013] En tysk naturvidenskabsmand og marxist-leninist tager her Goethes berømte udsagn "Edel sei der Mensch, hilfreich und gut ..." op til debat og behandling i videnskabeligt lys – og i modsætning til florerende teorier om menneskets iboende ondskab.
Af Arbeit Zukunft

Den franske militærintervention i Mali udgør en fare for Afrikas fremtid!
[Netavisen] Elfenbenskystens revolutionære kommunistiske parti (PCRCI), udtaler skarp kritik af Frankrigs indblanding i Mali.
Malis folk har været udsat for alle slags former for pres, de er så udmattede af de mange lidelser at ekstern intervention kan fremstå som en redningsaktion, den franske hær fremstilles som den eneste udvej, som en «højeste frelser». De maliske og afrikanske folk har tabt en kamp, men ikke selve krigen. På samme måde som i Afghanistan, Somalia og andre steder, vil det imperialistiske militære engagement bare øge indflydelsen til jihadistene og andre terrorister.
Revolusjon (no)

Nej til fransk militær intervention i Mali
[KP1, 2013] Frankrig har sat sig i spidsen for den imperialistiske koalition der har invaderet Mali. Også i Frankrig, den tidligere kolonimagt i Mali, er der kræfter der vender sig imod invasionen. PCOF udtrykker i deres udtalelse en fuldstændig afstandstagen fra de franske koloniambitioner.
Af PCOF, Frankrig

Socialisme: Boliger til alle uden profitter og gældsslaveri
[KP 1, 2013] Ejerboligen med dens spekulation og låntagning bliver stadig mere dominerende som boligform. I et socialistisk samfund kan arbejdspladser og boliger planlægges i sammenhæng og efter behov.
Af Netmagasinet Revolusjon, Norge

Spanien: Nej til monarkiet! For den tredie republik!
I Spanien accepterer de progressive kræfter ikke det feudale levn monarkiet - og på mærkedagen for den nuværende spanske grundlov fra den 6. december 1978 - markeres kampen for republikken. Hvert år går tusinder af mennesker på gaden for dette krav. Den republikanske bevægelse vokser

For arbejderklassens enhed i hele EU: Epokegørende generalstrejke den 14. november
14. november var europæisk aktionsdag for arbejderklassens krav vendt imod EU's nedskæringspolitik. I Spanien gennemførtes generalstrejke og demonstrationer med milliondeltagelse. Spaniens Kommunistiske Parti (m-l) opsummerer her aktionsdagen og analyserer, hvad der kræves af den videre kamp.

________________________________

Ja! Det er muligt at forandre verden!
Udtalelser fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Tunis november 2012


Den årlige verdenskonference i IKMLPO blev afholdt i Tunesien i november 2012 med Tunesiens Arbejderparti som værter. Den kunne bl.a. konstatere, at den marxistisk-leninistiske verdensbevægelse styrkes, mens det kapitalistiske og imperialistiske systems krise uddybes, og arbejderklassens og folkenes modstand styrkes på alle kontinenter. Her bringes de fleste vedtagne udtalelser. En større retningsgivende udtalelse om ungdommens situation og arbejdet med de unge følger senere..

Læs den generelle udtalelse her

Udtalelse om situationen i den vestafrikanske region og i Mali
FN’s Sikkerhedsråd har enstemmigt bemyndiget en vestafrikansk ledet militærstyrke til at gribe ind i kampen mod væbnede grupper i det nordlige Mali. Det er som hele den spegede og alvorlige situation i Mali og den vestafrikanske region et resultat af imperialistiske manøvrer.

Om situationen i Syrien

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer bekræfter sin støtte til det syriske folks ret til at leve under et demokratisk styre ...

Nobelprisen til EU - En fornærmelse mod folkene i Europa og hele verden

Mod nedskæringspolitik og for international solidaritet
Vi opfordrer arbejdere, arbejdsløse, unge, migranter, og kvinder fra de folkelige lag til at deltage i og være en aktiv del af generalstrejkerne og mobiliseringerne den 14. november, for at opbygge arbejderklassens enhed og en folkelig enhed af alle dem, som er ofre for denne politik.

________________

Folkefronten dannet i Tunesien: Revolutionen går videre
[KP21, 2012] Revolutionens mål er ikke nået og kampen går videre: Rapport fra et besøg hos Tunesiens Arbejderparti og den nydannede tunesiske folkefront
Af Dorte Grenaa & Klaus Riis




 

Arkiv - Verden i kamp 2012

 

Netarkiv