Kommunistisk Politik Digital 23 – 2019 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 23 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 45-46, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Digitalisering tager overhånd: Arbejdsløse dømt ude af computerprogram
Formanden for Kommunernes Landsforening var fornylig ude og rose landets Jobcentre. De eneste der ikke er glade, er den halve million der oplever, at arbejdsformidlingen i virkeligheden mere handler om kontrol af arbejdsduelighed, eller såkaldt uddannelsesparathed. Systemets indsats handler om at bedømme den arbejdsløses kvalifikationer, fysik, åndsevner og motivation. Kommer man fra en ‘ghetto’ eller har indvandrerforældre bedømmes man automatisk ude af computersystemerne.

‘Arbejdsmarkedsmyndighed’ i EU skal rette forholdene ind på et ensartet – og lavt – niveau
EU’s arbejdsmarkedsmyndighed er det seneste skud på EU’s sociale søjle. Et fænomen, der skal foregive at EU har en social karakter, men blot betyder, at området underlægges EU. De mange nedskæringer der skal skabe en ”sund økonomi” gælder naturligvis stadig, de står mejslet i EU’s traktater. Den nye ‘arbejdsmarkedsmyndighed’ skal først og fremmest sikre ‘ensartede forhold’ i EU – ensartet ringe for arbejdere – og gode for kapitalen.

Bornholm: Varmekunder betaler for grøn omstilling
Grøn er blevet til et trylleord man kan sætte foran hvad som helst, og så skal vi bare betale for det ved kasse 1 for virksomheders investeringer. På Bornholm skal varmekunderne betale 90 % af en såkaldt grøn ombygning af det lokale kraftvarmeværk. 7.000 fjernvarmebruger i Rønne er varslet en gennemsnitlig stigning på varmeudgiften på 47,8 procent.

S-regeringen ønsker dansk deltagelse i EU-militær – men ved de vil få Nej ved en folkeafstemning
Et stort flertal af befolkningen er imod udviklingen af en tættere EU union med alt hvad det indebærer. Det viser alle folkeafstemninger. Og det ved regeringen godt, så de ser ingen grund til at sætte forsvarsforbeholdet til folkeafstemning og indkassere det forventede Nej.

Kapitalismen kan besejres og fjernes – også i Danmark
Vi lever i en verden, som er domineret af kapitalens magt. Det har vi gjort meget længe, alt for længe. Der har været lyspunkter, der har været revolutioner, som har medført forbedringer for det arbejdende folk. Der har været masser af kampe og kampgejst. Det kan vi bruge til at holde fast i, at kapitalismen kan besejres og fjernes. Rundt i verden rejser folkemasser sig og kæmper for et bedre liv. Nogle steder er længere fremme end andre. Men vi kan gøre noget alle steder. Også herhjemme kan vi kæmpe, og der bliver kæmpet hver eneste dag. Novemberkonferencen den 9. november er en del af den nødvendige kamp.
Af Karsten Jonassen, APK

Kampen for revolution i Danmark: Konference med oplæg og debat
APK holder novemberkonference lørdag d. 9. november kl 12-17
En folkelig og revolutionær løsning er nødvendig på kapitalismens voksende problemer. Hvad er de aktuelle opgaver i dag og hvilke erfaringer har vi med os, her på dagen for 100 året for det revolutionære kommunistiske parti og den Kommunistiske Internationale. Oplæg og diskussion.

Notat fra regeringen: Den ”bindende klimalov” skal være uforpligtende
Stort set alle partier har været ved at falde over hinanden for at tilslutte sig det populære standpunkt, at gå ind for en bindende klimalov. Nu har regeringens embedsmænd været på arbejde og fundet en formulering de mener kan sikre regeringen ansvarsfrihed, når de til sin tid ikke kommer til at opfylde de satte klimamål. De skal nemlig blot kunne forklare hvorfor.

Fra KPnetBlogs

Boganbefaling: “Hvede” af Arne Herløv Petersen
I løbet af et par regntunge efterårsdage, har jeg læst en rigtig god bog. “ Hvede” hedder den. Skrevet af Arne Herløv Petersen.
Det er en drama dokumentarisk roman. Forfatteren har ved at grave i alskens historiske kilder fra Danmark, under den tyske besættelse frembragt en roman der med stor autencitet følger den unge digter Morten Nielsen, som er bogens hovedperson.
Anmeldt af Poul Andersen

Fra bevægelserne

Sæt pengene af til børnene! Protestmarch d. 22. november
Mette Frederiksen gik til valg som ’børnenes statsminister’. Nu har landets kommuner afsluttet deres budgetter, men minimumsnormeringerne må man kigge langt efter. Tværtimod har en række kommuner skåret yderligere ned på de helt uacceptable budgetter for daginstitutionerne – sammen med andre asociale nedskæringer. Forældrebevægelsen kalder til en stor landsdækkende demonstration fra Rådhuspladsen til Christiansborg. Der skal sættes penge af på finansloven!

Udtalelser fra Folkebevægelsen mod EUs landsmøde: EU vil aldrig være en løsning!
På Folkebevægelsens landsmøde d. 26.-27. oktober 2019 blev udtalelsen “EU vil aldrig være en løsning” og en udtalelse imod EUs bankunion vedtaget. Se også videoen hvor Henrik Overgaard Nielsen, MEP fra det britiske Brexit Party, holder en kort tale til landsmødedeltagerne med skarpe pointer mod EU. Og endelig en video med Rina Ronja Kari, der aflægger sin parlamentariske beretning til landsmødet.

Fra den internationale klassekamp

Mod franske tilstande i velfærden – Til kvindekonference i Nei til EU i Norge
Nei til EU i Norge stod d. 2.-3. november bag en kvindekonference om kvinders sundhed og velfærd i EU. Fra Frankrig deltog Femmes Egalité som oplægsholder og fra Danmark Kvinder i Kamp. EUs angreb på kvinders levevilkår og sundhed er et gennemgående træk i medlemslandene, og også i Norge gennem den tætte tilknytning der ligger i EØS-aftalen. Det er også et gennemgående træk, at kvinder går forrest for at forsvare offentlige sundhedsydelser og velfærdsordninger.

Vi fordømmer det USA støttede kup i Bolivia! Af Tyrkiets Arbejderparti (EMEP)
-Vi fordømmer det USA støttede kup og opfordrer alle folk i verden til at give deres støtte til Bolivias arbejdende folk og deres kamp mod kuppet, hedder det i udtalelsen
Af Tyrkiets Arbejderparti (EMEP), 12. november 2019

Ned med det fascist lignende kup – for et demokratisk og folkeligt alternativ i Bolivia!
Bolivias præsident Evo Morales og vicepræsident Alvaro García Linera trådte søndag d. 10. november tilbage efter pres fra alliancen mellem militæret og den USA-støttede del af borgerskabet. Samtidig med at fagforeningerne trak deres hidtidige støtte til regeringen. Der sker efter 19 dage med voldsomme protester og uroligheder efter præsidentvalget d. 20. oktober.

Efter 580 dages fængsel løslades Brasiliens tidligere præsident Lula
Fredag kunne den tidligere præsident Lula i Brasilien forlade fængslet og holde tale til offentligheden, hvor han kritiserede det føderale politi, Lava Jato (Operation Car Wash ) og den tidligere dommer Sergio Moro. En ekspræsident anklaget og fængslet for påstået korruption i en politisk forfølgelseskampagne som har betydet at det er den højreekstreme Bolsonaro der i dag er præsident og har regeringsmagten.

Mure som revner og mure som består
November 2019 markerer at det er 30 år siden Berlinmurens fald, og borgerskabet benytter lejligheden til at aflede opmærksomheden fra den voldsomme økonomiske krise, som kapitalismen befinder sig i. Udbytterklassen forfalsker historien ved at fremstille Berlinmurens fald som “socialismens fald.” Formålet er at få arbejderklassen til at afvise ideen om at befri sig fra det kapitalistiske system gennem revolution og socialisme.
Vi bringer udtalelsen fra den internationale konference for marxist-leninistiske partier og organisationer (CIPOML) fra 2009, ved 20 året for Berlinmurens fald, der er lige så gyldig den dag i dag.

En verden i oprør
Ecuador, Chile, Argentina. Libanon, Irak, Sudan, Algeriet. Dette er bare nogle af de lande, hvor magthaverne skælver for folkets vrede. Endnu er oprørene ikke direkte systemoverskridende. Men det er et spørgsmål om tid – og politisk ledelse.
Af Revolusjon, Norge

APKs teoretiske magasin Enhed og Kamp 4,2019

En vej til at forstå og ændre verden: Magasinet Enhed og Kamp nr. 4, 2019
Hvordan ser dansk økonomi, her hvor en ny økonomisk verdenskrise er ved at bryde ud? Hvad er det danske og EU’s herskende klasses plan for at redde sig ud af en ny krise, de selv har skabt. Og hvad er arbejderklassens svar og revolutionære perspektiv.?
Det belyses i det nye nr. af magasinet Enhed og Kamp fra en række forskellige vinkler.

Kominterns betydning for det kommunistiske parti i Danmark
Marx’ og Engels’ store parole ”Arbejdere i alle lande, forén jer!” er i dag mere åbenlys end nogensinde. Arbejderklassens kamp er international, og arbejderbevægelsen har fra sin start organiseret sig både i de enkelte lande og som en international bevægelse.
Af Dorte Grenaa, APK, Arbejderpartiet kommunisterne
Indlæg på APK’s November Konference 2019


Oktober Radio

Oversvømmelse af Venedig illustrerer konsekvensen af havstigninger
I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi først om hvordan man kan se at selv få centimeters havstigninger får stor betydning når vandet skubbes samme af tidevand og blæsevejr. I sidste halvdel af udsendelse taler vi om et nyt teaterstykker der går på Svalegange i Århus, ”The Nether – Din Underverden”.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater