Sæt pengene af til børnene! Protestmarch d. 22. november

Mette Frederiksen gik til valg som ’børnenes statsminister’. Nu har landets kommuner afsluttet deres budgetter, men minimumsnormeringerne må man kigge langt efter. Tværtimod har en række kommuner skåret yderligere ned på de helt uacceptable budgetter for daginstitutionerne – sammen med andre asociale nedskæringer. Forældrebevægelsen kalder til en stor landsdækkende demonstration fra Rådhuspladsen til Christiansborg. Der skal sættes penge af på finansloven!

D. 22. november kl.14.30 Rådhuspladsen, København

Finansloven bliver holdt indenfor absurde og snævre rammer, hvor der overhovedet ikke er sat penge af til minimumsnormeringer. Regeringen har da også fortolket deres løfte om minimumsnormeringer, som noget der først skal være opfyldt i 2025. Men det er NU der er brug for pengene. Daginstitutioner er blevet til ren opbevaring der er ødelæggende for børnenes liv.

Træk Danmark ud af EU’s finanspagt

I 2011 valgte Helle Thornings regering at tilslutte Danmark til EU’s finanspagt, der udmøntes i budgetloven. Budgetloven lægger nedskæringskrav ned over kommunerne og har siden været samtlige regeringers undskyldning for at skære i alt hvad der vedrører social sikring, sundhed, skoler og daginstitutioner i kommuner og regioner.

Det er politisk valgte prioriteringer og EU-diktater, at forgylde kapitalen og de rigeste med skattelettelser, at sælge ud af den offentlige sektor til investeringsfonde og barbere sikringen af flertallets levevilkår.

Det var ingen sikring af børnenes vilkår at stemme Mette Frederiksen til magten, det står efterhånden meget klart. Det der kan skaffe minimumsnormeringer til landets børn vil være den fortsatte mobilisering og kamp for kravene.

Forældrebevægelsen Hvor er der en voksen skriver:

FORÆLDEOPRÅB💥💥💥
NY PROTESTAKTION D. 22/11🌪
VI KALDER ALLE TIL KØBENHAVN

Bekymringerne for vores daginstitutioner er på sit højeste i kølvandet på de forhold, som dokumenteres gang på gang i både medier og forskning. Fra politisk side forhandles om minimumsnormeringer på finansloven, men Forældrebevægelsen er stærkt bekymrede for, at hverken tidsplan eller økonomi er tilstrækkelig til at rette op på et alt for længe udsultet område.

Forældre, bedsteforældre, pædagoger og alle andre kaldes derfor på gaden til en stor, samlet PROTEST! Sæt kryds i kalenderen, hjælp hinanden med at deltage og prioritere dagen, kom fra nær og fjern. Vi har rykket MEGET allerede, nu er det tid til en markering, der ikke kan overses ved forhandlingsbordet. 💪

Med start fra Rådhuspladen og kurs mod Borgen! Vi skal blæse Borgen og politikerne bagover 📢🔥🔥 Det nærmere program og alle detaljer følger. Vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe de, som kommer langvejs fra.

Lokale støtteaktioner er selvfølgelig velkommen! Men jo flere forældre, bedsteforældre, pædagogiske personaler og ikke mindst dem det handler om, børn, vi kan marchere i Københavns gader og synge inde foran Borgen desto bedre 💪💛🔥🔥🔥

Det kommer ikke til at gå stille for sig, og vi har brug for ALLE kræfter!!!

https://www.facebook.com/events/3167716566635852/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1573328639838855


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater