Vi fordømmer det USA støttede kup i Bolivia! Af Tyrkiets Arbejderparti (EMEP)

EMEP, Tyrkiets Arbejderparti fordømmer i en udtalelse det USA-støttede kup i Bolivia.
-Vi fordømmer det USA støttede kup og opfordrer alle folk i verden til at give deres støtte til Bolivias arbejdende folk og deres kamp mod kuppet, hedder det i udtalelsen

Af Tyrkiets Arbejderparti (EMEP), 12. november 2019

Et amerikansk støttet kup har fundet sted i Bolivia, hvor præsident Evo Morales under pres fra hæren har trukket sig og har taget tilflugt i Mexico, efter at der var udsendt en arrestordre om hans anholdelse.

Modstandere af Morales styre i Bolivia har været på gaderne siden valget i oktober. Selvom Morales havde besluttet at foretage nyvalg og udskifte valgkommissionen har mobiliseringen af politiet og hæren omkring regeringsoppositionen gjort beslutningen om nyvalg indholdsløs.

Morales var kommet til magten efter at have sikret folkelig opbakning til hans modstand mod imperialismen og mod nyliberal politik. Men fra det andet år ved magten, hvor han har stået overfor kuptrusler og kupforsøg begyndte han at søge efter kompromispunkter med borgerskabet, i stedet for at forene og organisere folket, herunder først og fremmest arbejderklassen for at omsætte den anti-imperialistiske og folkelige politik til praksis. Ved at sætte sin søgen efter kompromis med borgerskabet i forreste række svækkede Morales sin egen basis for at kunne handle.

Med USA´s syn på Latinamerika som sin baggård tvinger USA alle regeringer der vover at indtage antiimperialistiske positioner til underkastelse og sætter dem fra magten med kup, likvideringer og konspirationer. Sådan som det også senest har været tilfældet i Venezuela.

Med venstre- eller højre regeringers implementering af nyliberal politik i Latinamerika er befolkningen i denne region blevet fattige og forblevet undertrykte. Også regeringens virksomhed er degenereret. På baggrund af det herskende systems degenererede styreformer, der har givet en åbning for USA støttede fascistiske regeringer og kup, er den eneste løsning for folkene i Latinamerika at fortsætte deres kamp for at erobre deres egen magt, og bortfeje det imperialistiske hegenomi med USA i spidsen fra kontinentet.

EMEP fordømmer det amerikansk-støttede statskup og opfordrer alle verdens folk, især det amerikanske folk, til at støtte det arbejdende folk i Bolivia.

Vores parti er med det bolivianske folk der kæmper mod kuppet.

Tyrkiets Arbejderparti (EMEP)

Originalartikel:
Condemn US-backed coup in Bolivia
Bolivya’da ABD Destekli Darbeyi Kınıyoruz

Tyrkiets Arbejderparti (EMEP)

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne