Efter 580 dages fængsel løslades Brasiliens tidligere præsident Lula

Fredag kunne den tidligere præsident Lula i Brasilien forlade fængslet og holde tale til offentligheden, hvor han kritiserede det føderale politi, Lava Jato (Operation Car Wash ) og den tidligere dommer Sergio Moro. En ekspræsident anklaget og fængslet for påstået korruption i en politisk forfølgelseskampagne som har betydet at det er den højreekstreme Bolsonaro der i dag er præsident og har regeringsmagten.

Lula løslades fredag d.8. november fra fængslet

Løsladelsen kom efter en tæt afstemning i Højesteret der væltede muligheden for anholdelse før retssagen ved appel er behandlet i højere instans. Et angreb på princippet om at man først kan kendes skyldig når appelretten har talt og appelmuligheder er opbrugt.

Averdade centralorgan for Det Revolutionære Kommunistiske Parti, PCR Brasilien skriver i deres kommentar bl.a.:

”Det må erkendes at dette er et vigtigt skridt indenfor grænserne for borgerlig retfærdighed, især da Lava Jato var et instrument til politisk forfølgelse og for at kunne blande sig i præsidentvalget i 2018.
Det er imidlertidig også vigtigt at kræve frihed for de 5.000 fængslede og de 3000.000 internerede, for det meste sorte og fattige, der ikke engang har gennemgået en retssag, og som er udsat for de umenneskelige betingelser i overfyldte celler i det brasilianske fængselssystem.”

Após 580 dias de prisão política, Lula é solto

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne