S-regeringen ønsker dansk deltagelse i EU-militær – men ved de vil få Nej ved en folkeafstemning

Et stort flertal af befolkningen er imod udviklingen af en tættere EU union med alt hvad det indebærer. Det viser alle folkeafstemninger. Og det ved regeringen godt, så de ser ingen grund til at sætte forsvarsforbeholdet til folkeafstemning og indkassere det forventede Nej.

Krigsminister Trine Bramsen deltog i det franske militærs magtdemonstration på Bastille-dagen (tv i billedet)

Selvom krigsminister Trine Bramsen ikke kan finde de gode argumenter for at droppe vores forsvarsforbehold, er hun ikke i tvivl om, at hun gerne ville, og håber der en dag udvikler sig en situation, hvor der kan sættes et godt argument op.

“Jeg kan ikke se behovet her og nu. Og jeg vil være bekymret for, at vi får et blankt nej, hvis vi bare udskriver en afstemning uden at kunne forklare, hvorfor vi skulle stemme ja”, forklarer Trine Bramsen d. 7. november til Altinget.
Med ”behov” mener hun åbenbart ikke et reelt politisk behov for at være fuldt med i udviklingen af EU som militærmagt, men om det taktisk set vil være muligt at få et ja. Og hun fortsætter:

”Derfor skal vi have noget, som vi kan sige til befolkningen, at det kan vi ikke deltage i på grund af forsvarsforbeholdet”.

Og det er forståeligvis svært at argumentere for at EU skal på banen som en ny militær supermagt, der skal ud i erobringskrige – for var det ikke ”Fredens projekt” der var slagnummeret for ikke så længe siden?

Indtil videre satser regeringen på blot at fuske med forsvarsforbeholdet og tilslutte sig Danmark EU’s militære side på enkeltområder. Som at deltage i en bevilling på 13 milliarder euro til støtte for våbenindustrien og den militære forskning i EU og deltagelsen i Det Europæiske Interventionsinitiativ med Frankrig i spidsen for en række EU-lande – og sende danske tropper til støtte for Frankrigs koloniinteresser i Afrika.

Alle disse initiativer er militære EU-aktiviteter, som må mødes med protest. Der regeres på basis af løgn og snyderi. EU er på vej mod at blive en fuldt udbygget union og militærmagt, og der er al mulig grund til at melde sig ud før det sker.

Se artiklen fra Altinget d. 7.11.19
Regeringen afviser afstemning om forsvarsforbehold


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne