Kommunistisk Politik Digital 6-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 6 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 11 – 12, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

UD AF EU!

Danmark skal ud af EU!
Danmarks fremtid ligger ikke i EU. Vi skal ud, om det bliver om to år eller ti år, så hurtigt som muligt – for udviklingen i EU går hele tiden i den helt gale retning.
Til EU-parlamentsvalget d. 26. maj er Folkebevægelsen mod EU, liste N de eneste man som EU-modstander kan give sin stemme.
Af Lisbet Bonde, APK, aktiv i Folkebevægelsen mod EU

Enhedslisten bekender kulør som EU-tilhængere – Danmark skal ikke have en folkeafstemning
Enhedslisten springer nu ud som partiet, der vil ændre EU indefra. De opgiver også formelt kravet Danmark ud af EU, efter at have bedraget sig til valgteknisk samarbejde med Folkebevægelsen mod EU.

Brexit udskydes med 14 dage
Den kommende uge frem til den 29. marts, skulle have været en velordnet britisk afsked med EU, men i sidste uge stemte Underhuset aftalen med EU ned for anden gang, og forhandlingerne ser nu ud til at fortsætte helt frem til den sidste time. EU-tilhængerne er desperate og alt kan endnu ske.

Macron: EU skal udvikle sig til en Union – ellers vil det forsvinde som en parentes i historien
Frankrigs præsident Macron går igen i brechen for EU’s hurtige udvikling til en stærk imperialistisk stormagt, mens han samtidigt står hårdt presset af sin egen befolkning, der i stort tal siger Nej til hans nyliberale, brutale og arbejderfjendske politik. En politik som EU er instrument for i alle medlemslande, og som gør det så påkrævet at samle sig om kravet Ud af EU.

64.500 fattige børn blev synliggjort i hjerteaktion i Fælledparken
Et kolossalt projekt blev i dag gennemført i Fælledparken i København. For hvert fattigt barn i Danmark plantede aktivister et hjerte. Alle hjerterne symboliserer de forsømte børneliv, samvittighedsløse politikere, med deres sociale reformhelvede, har skabt. Det er ikke alene hjerteskærende, det er en forbrydelse.
Af Poul Andersen


Kollektiv transport skal slagtes mens der bruges milliarder på motorveje
Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti præsenteret deres valgplan for investeringer i infrastrukturen de næste ti år frem til 2030. Og der er ingen overraskelser: ca. 82 procent, eller hvad der svarer til 41,1 mia. skal gå til udbygning af vejnettet, mens kun 9,1 mia. skal gå til jernbanen.

Ikke i vores navn: Nej til dansk deltagelse i statskup i Venezuela!
Åbent brev til udenrigsminister Anders Samuelsen fra Venezuela-netværket

Ingen nazister i Danmark! Demonstration mod svensk nazi-konference
Flere hundrede medlemmer af det nynazistiske svenske parti Alternativ för Sverige drager på lørdag til København for at holde konference og fest.

Hvordan vindes kampen mod klimaforandringer?
Klimaforandringernes virkelighed har snart længe banket på og nærmest skriger efter en helt klar politik for hurtig afvikling af alle fossile energikilder, der ikke samtidig kaster millioner af arbejdere ud i arbejdsløshed og ødelægger miljøet med f.eks. atomkraft.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Spaniens Kommunistiske Parti (marxister-leninister): Om kupforsøget i Venezuela
Spaniens Kommunistiske Part ML´s erklæring fra d. 24. januar der fordømmer og blotlægger USA imperialismens kupforsøg i Venezuela er nu oversat til dansk og yderst aktuel.

Solidaritet med Venezuela – For retten til at leve i fred
Søndag den 24. marts afholdes koncerten ‘El derecho de vivir en paz’ – For retten til at leve i fred –  i Santiago, Chile. Et arrangement som klart afviser USAs aggressioner mod Venezuela og entydigt støtter det venezuelanske folks ret til at selvbestemmelse.

Udtalelse fra IrakSolidaritet på årsdagen for det ulovlige angreb på Irak den 20. marts 2003
D. 20. marts 2003 gennemførte USA, Storbritannien og andre allierede den folkeretsstridige invasion og besættelse af Irak. Dagen efter traf et snævert flertal i det danske folketing, bestående af regeringspartierne Venstre og Konservative samt Dansk Folkeparti beslutning om dansk deltagelse i krigen.

Amerikansk terror mod Venezuelas folk – USA forsøger at genvinde kontrollen over Latinamerika og Venezuelas olie
Siden USA i samarbejde med kræfter i Venezuela, har forsøgt at indsætte Guaidó ved et kupforsøg og har gennemført stramme økonomiske sanktioner og sabotageforsøg, er Venezuela blevet udsat for en form for belejringstilstand, som stadig skærpes. USA holder alle muligheder åbne for at nå sine imperialistiske mål, herunder også en invasion.

Kampen om Indiens milliarder(1)
Artiklen bringes i 3 dele
Indien gennemlever en periode med ekstrem rovdrift, udbytning og superprofitter til den internationale kapital – på bekostning af landets egen befolkning og arbejdere på landet og byerne. Et samfund, hvor alle kapitalismens modsætninger og klasseskel vokser og fremmes af den nyliberale politik og demagogiske vækstpolitik, og ikke mindst hvor klassekampen på alle leder skærpes. Hvor millioner forsørger at skabe sig en anden tilværelse og kæmper for en bedre fremtid.

Kampen om Indiens milliarder (2): Verdensbanken æder landbruget som et rovdyr
Indien har et godt klima og mere landbrugsjord end Kina. Alligevel er vi vidne til at Indien ikke kan brødføde sin befolkning. Multinational kapital overtager landbruget, og landbrugsdistrikterne med indførsel af GMO, rovdrift på vandressourcerne og ødelæggelse af det oprindelige landbrug. Landdistrikterne i Indien plages af selvmord, underernæring af børn, stigende arbejdsløshed, øget gældsætning og et generelt sammenbrud i landbruget. Forholdene har ført til millionstore demonstrationer og uge- og månedlange protestmarcher.

Italien trodser vestlige allierede og tilslutter sig Kinas ”Silkevejsprojekt”
Italiens tilslutning til “One Belt One Road” markeres i Rom ved besøg af den kinesiske præsident Xi i denne uge. Et kinesisk domineret projektbælte over land og over vand med udbygning af havne, veje og jernbaner og har nu tilslutning i 152 lande.

OKTOBER RADIO

Oktober Radio: Hvorfor er NATO ikke blevet nedlagt efter den kolde krig
I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi om NATO og den rolle som militæralliancen spillede i den kolde krig. Den 4. april er det 70 år siden at USA officielt afbrød samarbejdet mellem de allierede magter under anden verdenskrig.

Oktober Radio: FN´s Internationale dag mod racisme
Den 21. marts markerer FN den internationale dag mod racisme. I år sker det desværre på baggrund af et terrorangreb i New Zealand.
Angrebet ligner på flere måder det som Breivik gennemført i Norge, med udsendelsen af et længere skrift med forestillinger om europæisk overlegenhed, en særlig civilisation der er under pres fra fra resten af verden, osv..

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater