Solidaritet med Venezuela – For retten til at leve i fred

Søndag den 24. marts afholdes koncerten ‘El derecho de vivir en paz’ – For retten til at leve i fred –  i Santiago, Chile. Et arrangement som klart afviser USAs aggressioner mod Venezuela og entydigt støtter det venezuelanske folks ret til at selvbestemmelse.

Det er en koncert, der står som det direkte modstykke til den reaktionære ’Venezuela Aid Live’ – koncert der blev afholdt i februar i Columbia på grænsen til Venezuela for at lægge pres på Maduro-regeringen. Og altså løb USA’s ærinde.

Ideen med en støttekoncert mod imperialistisk indblanding og ‘For retten til at leve i fred’ er vokset og breder sig til forskellige latinamerikanske byer og lande. Denne gang altså i Santiago i Chile, hvor internationalt anerkendte grupper og bands vil spille. Grupper der valgte side i kampen mod Pinochet-diktaturet i 80’erne, men også nyere bands og troubadourer, der har en kunstnerisk historie og tilknytning til Víctor Jara og hans uforglemmelige “Manifest”. Fuldstændig i modsætning til det patetiske show “Venezuela Aid Live “, der var betalt af en mangemillionær.

Koncerten afholdes bl.a. under parolerne:
-Til forsvar for princippet om folkenes ret til selvbestemmelse
-For fred og ikke-voldelig løsning af konflikter
-For et demokratisk Venezuela
Og desuden mod den chilenske højreorienterede Piñera-regering og deres undergravning af Venezuelas retmæssige regering.

Koncertens overskrift hentyder til sangen – El derecho de virir en paz – “Retten til at leve i fred”, som Victor Jara skrev under Vietnam-krigen. Retten til fred og selvbestemmelse – i modsætning til imperialistisk aggression og intervention.

Herunder et link til Victor Jara og den engelske tekst til sangen.

Victor Jara: El derecho de virir en paz –

The Right To Live In Peace

The right to live

poet Ho Chi Minh,

who struck from Vietnam

all of humanity.

No cannon will wipe out

the furrow of your rice paddy.

The right to live in peace.

 

Indochina is the place

beyond the wide sea,

where they ruin the flower

with genocide and napalm.

The moon is an explosion

that blows out all the clamor.

The right to live in peace.

 

Uncle Ho, our song

is fire of pure love,

it’s a dovecote dove,

olive from an olive grove.

It is the universal song

chain that will triumph,

the right to live in peace.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater