64.500 fattige børn blev synliggjort i hjerteaktion i Fælledparken

Et kolossalt projekt blev i dag gennemført i Fælledparken i København. For hvert fattigt barn i Danmark plantede aktivister et hjerte. Alle hjerterne symboliserer de forsømte børneliv, samvittighedsløse politikere, med deres sociale reformhelvede, har skabt. Det er ikke alene hjerteskærende, det er en forbrydelse.

Af Poul Andersen

TV og andre medier udspyr dagligt statistikker og talstørrelser. Hvad der gemmer sig bag tallene og hvor store mængder, der er tale om, kan ofte være svært helt at forstå. At gøre brug af en mere visuel og håndfast begrebsverden er derfor en god ide. For 64.500 fattige børneskæbner bør ikke drukne i statistikhavet. Aktivister fra den sociale modstandsorganisation Næsthjælperne har, i et stykke tid, knoklet med at fremstille 64.500. hjerter på pinde. Fireogtres- tusinde -fem -hundrede, er det antal børn, der i dagens Danmark lever under fattigdomsgrænsen.

Lørdag blev hjerterne så sat i jorden på klosterfælleden i København. Noget af et vildt projekt.

Folk fra bla. Næsthjælperne, Jobcentrets ofre og andre brave mennesker mødtes fra morgenstunden for at plante hjerterne. Og der blev gået til den. Det var ved første øjekast en næsten uoverkommelig opgave. Men godt hjulpet af de forrige dages regn, der havde blødgjort jorden, lykkedes det dog at prikle samtlige hjerter. Resultatet var nærmest kunstfærdigt. Blot er der her ikke tale om et stykke svært tilgængeligt installationskunst, men derimod et knivskarpt og kraftfuldt opråb mod social blindhed. Alle hjerterne symboliserer nemlig de forsømte børneliv, samvittighedsløse politikere, med deres sociale reformhelvede, har skabt. Det er ikke alene hjerteskærende, det er en forbrydelse.

Atter en gang har Næsthjælperne stået for en flot og fantasifuld aktion. Kampen mod de fattiggørende sociale reformer fortsætter. 64.500 børneskæbner skal ikke glemmes. Hvis du ser billeder af hjerterne på de sociale medier så del endelig. Og vær med til at sprede budskabet om at vi ikke accepterer, at et rigt samfund, som det danske, tillader at der lever børn under fattigdomsgrænsen. Rul reformerne tilbage! Sammen er vi stærkere!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater