Oktober Radio: FN´s Internationale dag mod racisme

Udsendelsen 16. marts 2019

Den 21. marts markerer FN den internationale dag mod racisme. I år sker det desværre på baggrund af et terrorangreb i New Zealand, hvor en mand født i Australien med baggrund i det højreradikale miljø i lang tid havde forberedt et terrorangreb, og planlagt hvordan det skulle ramme så det gav hans synspunkter størst mulig udbredelse.
Angrebet ligner på flere måder det som Breivik gennemført i Norge, med udsendelsen af et længere skrift med forestillinger om europæisk overlegenhed, en særlig civilisation der er under pres fra fra resten af verden, osv..

På den måde ligger terroren der ramte New Zealand ikke langt fra den ”almindelige” ekstreme propaganda der dagligt strømmer fra de imperialistiske landes højre populistiske partier. Der er i virkeligheden blot den aktive ekstreme vold til forskel, synspunkterne er gennem lang tids krigsførelse mod Mellemøsten blevet legitimeret af selv mainstream medier og krigsførende regeringer fra Danmark til Israel.

Den grundlæggende præmis om at europæerne skulle være dem der er under angreb er jo i virkeligheden en åbenlys løgn, det er Nato landenes krigspolitik der har sendt tusinder på flugt.

I sidste del af udsendelsen taler vi om den regeringens nye plan for trafikinvesteringer, hvor det bla.a. slås fast at store dele af Jyllands jernbane ikke bliver elektrificeret. Og det betyder bl.a. at man ikke længere kan komme direkte fra Struer til København, de gennemgående linjer bliver elektriske, derfor reduceres Struer – til Vejle banen til en lokalbane hvor man skal skifte og vente. Planen er også at mere af jernbane trafikken skal sælges fra til private.
Da man privatiserede banen mellem Skanderborg og Skjern betød det at man forlængede rejsetiden med en halvtime, fordi toget stoppe på mange flere stationer.
Det kan forudsiges at det også kommer til at ske mellem Struer og Vejle, til gengæld er der jo investeret i gigantisk mia. beløb i nye motorveje, hvilket betyder at bilturen efterhånden både hurtigere og billigere for den enkelte, men samfundsøkonomisk hænger det ikke sammen.

Læs også:
Kollektiv transport skal slagtes mens der bruges milliarder på motorveje

HØR UDSENDELSEN HER

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater