Kommunistisk Politik: Nyhedsbrev 44-45, 2017

NYHEDSBREV

De vigtigste artikler fra KPnet og KPnetBlogs
Uge 44-45 2017

 

APKs Novemberkonference og festmøde for Oktoberrevolutionen: Kamp for revolution og socialisme
APK’s Novemberkonference blev gennemført lørdag d. 4. november i Osramhuset i København med stor succes og fin tilslutning. Efter oplæg og livlig debat ikke mindst om nødvendigheden af et stærkt kommunistisk parti fulgte et brag af en fest ved hundredåret for Oktoberevolutionen 1917-2017.

Løkkes nyeste tricktyveri: Halvering af unges dagpenge
Hvad gør man når man står og mangler et par milliarder til aktieejerne i en ny erhvervspakke? Løkkes VLAK-regering vil halvere dagpengene for unge mellem 30 og 25 år. De skal ned på 9.202 kr. før skat – den såkaldte ungesats, der nu skal gælde alle unge. 110.000 kr. (!) skal hver ung arbejdsløs aflevere hvert år til erhvervslivets velfærd, hvis regeringens plan går igennem.

Afgørelse om Roundup afventer til sidste øjeblik: Vil EU diktere en ny tilladelse til Monsanto?
Slutdatoen for afgørelsen omkring Monsantos sprøjtegift Roundup nærmer sig. Den 15. december udløber godkendelsen i EU, men gennem seks forsøg over de sidste halvandet år har det ikke været muligt at få en ny aftale på plads. Modstanden er omfattende og sagen meget kilden for EU.

Oktoberrevolutionens 100 år markeres over hele verden: Budskabet er stadig brændende aktuelt
100-året  for Oktoberrevolutionen markeres af CIPOML’s medlemspartier bl.a. ved et stort møde i Paris. Den er blevet fremhævet  over hele verden som indledningen til et nyt kapitel i menneskehedens historie – og som en aktuel inspiration også i dag i kampen mod et stadig mere råddent og sygt kapitalistisk system.

Flot fejring i Århus af 100-året for Oktoberrevolutionen
Revolutionen – og socialismen – bliver igen og igen erklæret død, mens de samme borgerlige talspersoner bruger en masse krudt på at slå den ihjel. At tanken om at ændre samfundet grundlæggende lever – også hos danske unge – blev klart demonstreret, da man i Århus fejrede 100-året. Rigtig mange unge havde nemlig fundet frem til arrangementet og var dybt interesserede i revolutionens historie og erfaringer – og hvordan de kan bruges i dag.

OK18: Offentligt ansattes arbejdstid skal øges med 2,5 time om ugen
Ved sidste overenskomst for de offentlige ansatte var det lærernes arbejdstid der blev slagtet. Nu er finansministeriet og regeringen klar til at gøre det samme med de statsansatte. Denne gang ved at kræve den betalte frokostpause fjernet og med et slag forøge den ugentlige arbejdstid med 2,5 time

USA’s fortiede medvirken til millitærkup og folkedrab i Indonesien 1965-66
Folkedrabenene i Indonesien 1965-66 med USAs aktive medvirken, har været meget nedtonet og helst “glemt”. – En vild forbrydelse mod menneskeheden i den historiske politiske massakre, der trækker tråde frem til i dag med USA´s krigs-og interventionspolitik for at vælte regeringer og ansvarlig for nye millioner af dræbte, sårede og folk på flugt.

Tidsskriftet Kommunistisk Politik – ENHED og KAMPNyt teoretisk tidsskrift på gaden: Kommunistisk Politik/ENHED OG KAMP
Kommunistisk Politik – ENHED og KAMP er et nyt teoretisk og politisk tidsskrift i Danmark, udgivet af Arbejderpartiet Kommunisterne.  Det bringer artikler om aktuelle klassekampsspørgsmål – nationalt som internationalt. Det går i dybden med analyser af samfundsudviklingen og klassekampen og belyser aktuelle politiske og ideologiske spørgsmål.

Stop køb af F-35 kampfly! En del af NATO’s krigsplan – og stjæler milliarder fra velfærd
Købet af nye kampfly er hele vejen igennem forsøgt gennemført bag lukkede døre. Nu nærmer sig det tidspunkt, hvor regeringen forventes at lægge sit aktstykke til købet frem. Men Rigsrevisionens gennemgang har vist at hele det opstillede grundlag for købet er falsk – og presset mod købet øges.

Trump besøger Stillehavsområdet – Medbringende tre krigsklare hangarskibe og atombærende bombefly
USA’s præsident Trump gennemfører fra 3. november sit første officielle besøg i Stillehavsområdet med stop i Japan, Sydkorea Vietnam, Filippinerne og Kina. Op til turen har både Trump og hans forsvarsminister Mattis gentaget truslen om udslettelse af Nordkorea, og truslen følges op af en massiv militær opmarch i det nordøstlige Asien.

Skraldemændene i Vejle i strejke for genansættelse af kollega
De 37 skraldemænd i Vejle ansat i RenoNorden gik i strejke trods trussel om skærpet bod. Årsagen til strejken er en uberettiget fyring af en kollega og ledelsens pres på arbejdsforholdene gennem længere tid.

Kampklart landsmøde i Folkebevægelsen – Vi vil ud af EU!
Folkebevægelsen mod EU har afholdt et velbesøgt og kampklart landsmøde i weekenden d. 28.-29. oktober. Stemningen var stærkt præget af den britiske Brexit-sejr og fuld af gejst og vilje til at rejse kampen for målet, at få Danmark ud af EU.

Synspunkt

Arbejderklasse og revolution i Danmark
Af Kaj Rudi Rasmussen
Tale holdt på APKs møde i Århus den 7. november – 100 året for Oktoberrevolutionen

Perspektiver for kampen – for revolution og socialisme
Af Gerd Berlev
Oplæg til Novemberkonferencen i anledning af 100 året for Oktoberrevolutionen 1917-2017 – 4. november 2017 i Osramhuset på Nørrebro i København

Erfaringer fra Sammenlægningsprocesserne og kampen for ideologisk samling
Af Marie Herget Christensen
Oplæg til Novemberkonferencen i anledning af 100 året for Oktoberrevolutionen 1917-2017 – 4. november 2017 i Osramhuset på Nørrebro i København

Ved 100 året for Storbritanniens zionistiske Balfour-deklaration
Af Gerd Berlev
Tale den 3. november 2017 på Balfour demonstrationen foran den britiske ambassade

 

 

Nyhedsbrevet udsendes hver anden uge af Kommunistisk Politik/KPnet. Det er gratis.

Bestil eller afbestil det på mail  kpnet.dk/kontakt/

 

KPnetavisenSe flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater