Trump besøger Stillehavsområdet – Medbringende tre krigsklare hangarskibe og atombærende bombefly

USA’s præsident Trump gennemfører fra 3. november sit første officielle besøg i Stillehavsområdet med stop i Japan, Sydkorea Vietnam, Filippinerne og Kina. Op til turen har både Trump og hans forsvarsminister Mattis gentaget truslen om udslettelse af Nordkorea, og truslen følges op af en massiv militær opmarch i det nordøstlige Asien.

military_aircraft_carriers_strike_groups_formation_stealth_bomber_b_2_spirit_fighter_jet_flying-913566.jpg!d
På spørgsmålet om hvorvidt et ’præventivt angreb på Nordkorea ses som en mulighed for USA’ svarede Mattis lørdag bekræftende: “ja, vi ser dette som en mulighed”.

Området omkring Nordkorea er til lejligheden spækket med amerikansk militær medbringende offensive våben. Det er en voldsom optrapning at hele tre amerikanske hangarskibe USS Ronald Reagan, USS Nimitz og USS Theodore Roosevelt er blevet sejlet til området.

Tilknyttet til skibene er et stort arsenal af atombærende fly og atomubåde. Heriblandt USS Michigan, en atomubåd armeret med mere end 150 Tomahawk missiler og andre våben.

Alle amerikanske militærbaser i området er sat i alarmberedskab. I alt findes der et antal på 28.500 amerikansk militærpersonel i Sydkorea, 54.000 i Japan, og ca. 4000 i Guam.

For første gang sætter USA en gruppe af F35 kampfly ind fra den amerikanske militærbase på Okinawa i Japan. Flyet er et atombærende ’stealth-fly’, der er usynlig på radaren.

Lørdag blev det desuden rapporteret fra USA’s strategiske kommando at et B-2 stealth-fly var sendt til Stillehavsområdet for at ’sikre et højt beredskab’. B-2 er som F-35 et fly der kan bære både konventionelle våben og atomvåben. Dette skete samtidigt med at Pentagons øverstkommanderende, forsvarsminister Mattis udtalte, at han ikke under nogen omstændigheder kunne forestille sig at USA kunne acceptere Nordkorea som atommagt.

Øget beredskab i USA

D. 23. oktober meldte det amerikanske flyvevåben desuden ud, at man forbereder at USA’s atombærende fly B-52 stationeret i USA sættes i 24-timers alarmberedskab, noget der ikke er sket siden den kolde krig.

Omkring samme tid besøgte den amerikanske vicepræsident Mike Pence Minot Air Force Base in North Dakota, der huser 26 stk B-52 bombemaskiner og 150 interkontinentale atommissiler. Han udtalte:

”Nu, mere end nogensinde sætter jeres øverste leder sin lid til jer om at være klar. Vær skarpe, husk jeres mission”.

Trumps besøg i Asien er kombineret med en krigsparat demonstration af magt, som USA åbent truer med at anvende i en angrebskrig vendt mod Nordkorea og indirekte mod Kina.

Trumps og USA’s krav er et totalt stop for Nordkoreas udvikling af atomvåben og Kinas medvirken til at sikre dette. Midlet er en åben trussel om at udløse en altødelæggende atomkrig.

Læs også
Hvorfor er særligt Nordkorea og Iran i USAs sigtekorn? Af Henning Paaske Jensen på KPnetBlogs
KPnet 19. oktober 2017

 

 

KPnet 31. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne