APKs Novemberkonference og festmøde for Oktoberrevolutionen: Kamp for revolution og socialisme

APK’s Novemberkonference blev gennemført lørdag d. 4. november i Osramhuset i København med stor succes og fin tilslutning. Efter oplæg og livlig debat ikke mindst om nødvendigheden af et stærkt kommunistisk parti fulgte et brag af en fest ved hundredåret for Oktoberevolutionen 1917-2017.

P1010648_previewFra festmødet om aftenen lørdag den 4. november 2017

Den årlige Novemberkonference, arrangeret af Arbejderpartiet Kommunisterne, var i år fokuseret på Oktoberrevolutionens 100 år og om der stadig er noget at lære af det første forsøg i verdenshistorien på at bygge et socialistisk samfund.

Det blev en spændende debat på baggrund af de revolutionære erfaringer fra dengang. Om at arbejde for et socialistisk Danmark, og hvad dette mål betyder for den daglige klassekamp.

Ikke mindst at det også i dag vil kræve en revolution, hvis samfundssystemet reelt skal lægges om til et samfund uden udbytning og krig og med lige muligheder for alle.

I dag som tidligere afgiver magthaverne ikke deres rigdomme, privilegier eller magtmidler frivilligt, uanset hvor stort er flertal der måtte være i befolkningen for det.

Se Gerd Berlevs oplæg:
Perspektiver for kampen – for revolution og socialisme

En af de vigtigste lærer, der kan trækkes af den sejrrige bolsjevikiske Oktoberrevolution, er nødvendigheden af at skabe et stærkt og revolutionært kommunistisk parti. Uden et sådant parti vil revolutionen ikke lykkes, men blive taget i opløbet eller kørt ud på et sidespor.

Novemberkonferencen satte særligt fokus på spørgsmålet om nødvendigheden af skabelsen af et stærkt kommunistisk parti i Danmark, fast forankret på et marxistisk-leninistisk grundlag. Et parti som kan anvende de leninistiske partiprincipper, som blev afprøvet med historisk succes under Oktoberrevolutionen for 100 år siden.

Oplægsholderne om dette var Franz Krejbjerg fra APK og Marie Herget Christensen, p.t. uden parti.

Se

Erfaringer fra Sammenlægningsprocesserne og kampen for ideologisk samling 
Af Marie Herget Christensen

Frans KrejbjergFranz Krejbjerg holdt hovedtalen for Arbejderpartiet Kommunisterne på aftenens festmøde

Aftenen bød på taler og hilsener fra klassekampen fra Jesper Morville, Folkebevægelsen mod EU, Gitte Gitte Wilsdal Christensen, Næstehjælperne. Franz Krejbjerg holdt hovedtalen for APK.

Dorte Grenaa Farve Hussein Al Hussein

APKs formand Dorte Grenaa takker for et smukt glasrelief med Palæstina

Hussein Al-Hussein, formand for Palestinian National Assembly in Denmark, overrakte APK og partiformand Dorte Grenaa et smukt glasrelief af  Palæstina – og betydningen af den internationale solidaritet og den fælles kamp blev flot slået fast af bl.a. den palæstinensiske taler Hamza Zbiedat.

Video: Palæstinensisk tale ved Hamza Zbiedat

Festmødet bød også på smukke revolutionære sange på tyrkisk og dansk fremført af den fynske duo Elif og Flemming

Video: Elif og Flemming synger

Og så sluttede aftenen af i højt humør og med fornyet revolutionær gejst med dans og kædedans til Fri Galaxe og  deres medrivende musik med Lizette Lassen i spidsen.

Se billedreportage på facebook

Læs også
Novemberkonference og festmøde for 100-året for Oktoberrevolutionen – Slå kryds og kom med 4. nov.!

KPnet 6. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater