USA´s fortiede medvirken til millitærkup og folkedrab i Indonesien 1965-66

indonesia_massacre_65Folkedrabenene i Indonesien 1965-66 med USAs aktive medvirken, har været meget nedtonet og helst “glemt”. – En vild forbrydelse mod menneskeheden i den historiske politiske massakre, der trækker tråde frem til i dag med USA´s  krigs-og interventionspolitik for at vælte regeringer og ansvarlig for nye millioner af dræbte, sårede og folk på flugt.
USA hjalp fascisten Suharto til magten og var aktive, i den efterfølgende blodrus med at myrde mere en en million kommunister eller kommunisttilhængere.
En udryddelseskampagne med deltagelse af hærenheder, para-militære grupper og civile. Ambassaden og CIA hjalp til med at udarbejde lister over medlemmer fra Indonesiens Kommunist Parti ( PKI) og tilsluttede organisationer med navne fra top til bund og udleverede listerne til Suharto regimet.
PKI var verdens 3. største kommunistparti med 3 millioner medlemmer, en enorm masseindflydelse og stor mulighed for at kunne få flertal ved kommende valg.

Ingen er hidtil blevet dømt i en retssag for deres involvering i disse massakrer!

Indonesia_grave
         Indfangne kommunister i Bojolali i det centrale Java. Photo:THE

Tidligere havde USA i 1953 været ansvarlig for at vælte den demokratiske Mossadeq regering i Iran og bragt fascist Shahen til magten. Før Indonesien massakren kom mordet på Congos første valgte præsident befrielseslederen Patrice Lumumba i 1961. I 1973 blev den demokratisk valgte Salvador Allende myrdet og bragte fascistgeneralen Pinochet til magten.  I nyere tid har USA´s og CIA´s krigsforbrydelser bl.a. betydet angreb på Irak og Libyen med hovedansvar for mordene på Iraqs Saddam Hussein og Libyens Muammar Gaddafi og senest interventioner i Syrien og Yemen efterladende alle landene i ruiner og kaos.

Maj Wehselmann skrev i 2008 kronikken Det glemte folkemord”
Om de sociale, politiske og økonomiske konsekvenser af massemordet i Indonesien efter det USA-støttede statskup i 1965 og efterfølgende medvirken. En bortglemt massakre i et land med 234 millioner mennesker.

Læs  Maj Wechselmanns kronik  ”Det glemte folkemord”:
“DET GLEMTE FOLKEMORD” – OM DET USA-STØTTEDE STATSKUP I INDONESIEN 1965 af INTERPRES

Læs også:
International Folketribunal imod forbrydelser mod menneskeheden i Indonesien Afholdt 2015 (eng)

Læs om dokumentarfilmene:
The Act of Killing og opfølgeren The Look of Silence.

KPnet 4. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater