Kommunistisk Politik Digital 4 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 4 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 6-7/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

8. Marts – Kvindeoprør
Nu gør vi op med årtiers lavtløn og uligeløn, foragt og diskrimination af kvinder.
Vi er samlet om disse krav:
– Ligeløn og ligeværd NU
– Højere løn og sociale ydelser – vi vil ikke leve i fattigdom
– Stop vold mod kvinder – det er et samfunds- og ikke et individuelt problem
– Nej til kvindeforagt, racisme og diskrimination.
– Stop krig – milliarderne skal bruges på sundhed, omsorg og uddannelse
International solidaritet med verdens undertrykte og kæmpende kvinder

Det er nu der skal forberedes et NEJ til minus overenskomster
En effektiv NEJ-kampagne må i gang. Sammenkædningsreglerne skal brydes, så der ikke igen er store Nej grupper, der tromles henover. Hvis kravene ikke indfries, bliver konflikt og strejke nødvendigt. Og vil fagtoppene ikke rejse en overenskomstkamp, men igen skyde den til hjørne med henvisning til småkrummer, må den rejses udenom dem på tværs af arbejdspladser og klubber.

OK23

Murere i aktion: Jeres arbejderfjendske politik kan i skylle ud i lokummet!
Det er nu tydeligt for alle og enhver, hvem regeringen laver politik for. Det er klassekamp fra oven. De gemmer sig bag ord som “ansvar”, men det eneste de tager ansvar for, er at sikre firmaernes profit og at “markedet” trives. Og det sker på bekostning af os. For imens de fjerner seniorpensionen, laver statslig social dumping gennem nyttejobs og stjæler vores fridag, nedsættes arveafgiften og en række reformer bliver sat i værk for at øge arbejdsudbuddet, som kan lægge pres på vores løn og arbejdsvilkår.

Klar besked! – Bevar Store Bededag!
Det blev en historisk stor demonstration, tusinder af arbejdere, unge og familier mødte frem sammen med de mange fordemonstrationer fra samtlige fagforeninger. Hjemmelavede skilte og bannere var utallige, hån og harme mod Mette Frederiksen var det gennemgående.

KRIG

Ved årsdagen for krigen i Ukraine: Stop den imperialistiske krig – Stop eskaleringen!
I en række lande vil der blive demonstreret på årsdagen for den imperialistiske krig i Ukraine. Kravet om et stop for krigen, stop for de øgede krigsbudgetter og mod Vestens aggressive forlængelse af krigen vinder frem. Den franske præsident Macron har stået i spidsen for den europæiske optrapning, hvor der nu sendes tunge kampvogne til fronten i Ukraine, også med opbakning fra den danske regering. Næste optrapning bliver levering af kampfly, hvor USA spiller et dobbeltspil.

Om at vise samfundssind
Den internationale shippinggigant A.P. Møller-Mærsk tjente sidste år over 203 milliarder kroner, hvilket var det bedste resultat nogensinde for dansk erhvervsliv. De kan købe det meste af den danske banksektor for de penge. Heraf betalte rederiet blot ca. 3%. Den almindelige selskabsskat er på ca. 22 pct. af den skattepligtige indkomst. En arbejders skatteprocent ligger på omkring det dobbelte af den almindelige selskabsskat. Så nu kan A.P. Møller-Mærsk både bryste sig af at have rekorden for det danske erhvervslivs bedste resultat nogensinde og betale et minimum i skat. Sådan et samfundssind må ligge i firmaet gener.

Status på Danmarks krig
Status for den politiske situation i Damark har krig og oprustning helt øverst på listen. For vi er reelt sat i en undtagelsestilstand, hvor flere våben, stærkere krigsdeltagelse, militarisering over hele linjen er det fokus der styrer al politik fra regering, kapital og de overnationale organisationer NATO og EU.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

“Det er rigtig mange år siden vi havde et velfærdssamfund”
Gitte Wilsdahl Christensen er førtidspensionist og aktivist, bl.a. aktiv i Næstehjælperne og Jobcenterets Ofre. KPnet har talt med hende om den politiske situation, om hvilke krav der brænder på for kontanthjælpsmodtagere, syge, de fattige familier. Og hvad SVM-regeringen spiser folk af med i en situation, hvor vi har prisstigninger på mad, der langt overstiger de officielle inflationstal. Gitte er også blandt initiativtagerne til ”8. marts – Kvindeoprør”, der for andet år står bag demonstrationer i København, Odense og Aarhus.

Regeringens akutplan: Penge fra et styrtblødende hospitalsvæsen lige ned i privathospitaler og kapitalfondes lommer
Ikke penge til at redde sundhedsvæsenet, ingen opretning af løn- og arbejdsforhold. Tværtimod drænes de offentlige sygehuse nu for midler, der ryger lige i skattely hos privathospitalerne. Regeringen kalder det en akutplan, men har kun spillet ud med en delaftale, der overfører både arbejdskraft og penge til privathospitalerne. Det modsatte af at redde et sundhedsvæsen for alle.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

De reelle dødstal under jordskælvskatastrofen skjules – International solidaritet
Kære kammerater. Tak til alle for jeres støtte til det tyrkiske og kurdiske og syriske folk, der overlever under meget vanskelige forhold, hvor deres hjem er kollapset og befinder sig udenfor i meget koldt og snevejr mange steder. Vi er stadig i jordskælvsområdet ved at levere varer og fødevarer og begyndt at oprette containerhuse udover små telte.
Redningsaktiviteterne er næsten afsluttet. Dødstallet er officielt erklæret til mere end 35.000, men det er falsk, i virkeligheden er det over 100.000.
En politisk vigtig ting er udråbet fra mennesker i jordskælvsområderne ”hvor er statsmagten?” Revolutionære hilsner – fra en kammerat fra EMEP, Arbejderpartiet, Tyrkiet

Britiske sygeplejersker fortsætter punktstrejker for bedre løn og flere ansatte mens regeringen nægter at forhandle
Tusindvis af sygeplejersker i Storbritannien gik i denne uge igen på gaden og gennemførte punktstrejker og markeringer på gaden foran hospitaler. De seneste måneder har en stribe offentligt ansatte strejket for højere løn og været på gaden i protest, mens regeringen fortsat sidder med armene over kors. Denne kamp handler ikke kun om bedre løn, men om afmonteringen og privatiseringen af den offentlige sektor.

Peru: Fascistisk terror
Et par uger inden min ankomst blev den tidligere præsident Pedro Castillo arresteret, og vicepræsidenten Dina Boluarte indsat som præsident. Et militærkup i klassisk peruviansk og latinamerikansk stil med støtte fra USA og CIA. Ingen tvivl om dette.

Lad os være solidariske med folkene i Tyrkiet og Syrien, der står over for en jordskælvskatastrofe
I de tidlige timer den 6. februar ramte et stort jordskælv ti provinser i det sydøstlige Tyrkiet og ind i Syrien. Mere end ti tusinde bygninger blev ødelagt eller beskadiget, og titusinder af mennesker blev fanget under de kollapsede bygninger. Dødstallet fra murbrokkerne overstiger nu tretten tusinde. Desværre vil dette tal stige i de kommende dage, da ikke engang fem procent af murbrokkerne er blevet fjernet.

Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet
Med dette nr. af det antifascistiske tidsskrift Håndslag introduceres også Håndslags nyrenoveret hjemmeside, hvor tidligere numre af Håndslag kan læses og downloades i  pdf-format. Bladet håber at det både tjener til gavn for abonnenterne såvel som for nye og kommende læsere.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater