Lad os være solidariske med folkene i Tyrkiet og Syrien, der står over for en jordskælvskatastrofe

Udtalelse fra CİPOML, Den Internationale Konference af marxist-leninistiske partier og organisationer

Vores opfordring til arbejderklassen og verdens folk: Lad os være solidariske med folkene i Tyrkiet og Syrien, der står over for en jordskælvskatastrofe

I de tidlige timer den 6. februar ramte et stort jordskælv ti provinser i det sydøstlige Tyrkiet og ind i Syrien. Mere end ti tusinde bygninger blev ødelagt eller beskadiget, og titusinder af mennesker blev fanget under de kollapsede bygninger. Dødstallet fra murbrokkerne overstiger nu tretten tusinde. Desværre vil dette tal stige i de kommende dage, da ikke engang fem procent af murbrokkerne er blevet fjernet.

Den tyrkiske præsident Erdogans enmandsregering, der bare forsøger at bevare sin magt, ikke har gjort noget for at forberede sig på jordskælvet. Næsten halvdelen af Tyrkiet er en jordskælvszone, og forskere har længe advaret regeringen om muligheden for et jordskælv i regionen, hvor katastrofen fandt sted. Veje, der fører til jordskælvszonen, blev lukket på grund af sne og trafikpropper. På den tredje dag var der stadig ikke nået tilstrækkelige redningshold og køretøjer frem til regionen. I mange byer og især landsbyer, hvor intet redningshold nåede frem, var jordskælvsofrene helt alene med deres skæbne. Nogle områder var snedækkede, andre regnfulde og temperaturen var under nul. På jordskælvets tredje dag er overlevende stadig berøvet husly og varme og er sultne og tørstige uden mad. Telefoner fungerer kun ind imellem eller slet ikke. 

På grund af tids- og vejrforholdene bliver muligheden for at redde mennesker i live fra murbrokkerne mindre og mindre. 

Den tyrkiske regering erklærede undtagelsestilstand i ti provinser med henvisning til jordskælvet som en undskyldning. Tidligere erfaringer med undtagelsestilstand har imidlertid vist, at undtagelsestilstanden er rettet mod Erdogans modstandere, og ikke mod folkets behov. Det vil ikke være overraskende, at den også denne gang vil arbejde for at undertrykke stemmerne fra de mennesker, der er vrede på regeringen over ikke at modtage hjælp.

Det tyrkiske og syriske folk har brug for international solidaritet og hjælp. Den tyrkiske regering har centraliseret leveringen af bistand, og tillader ikke nogen at hjælpe uden for dens kontrol og den er ikke troværdig på grund af sit ry for korruption. Hjælpen til befolkningen skal derfor ske i form af materiel bistand og ydes til ngo’er. Behovet for varmt tøj, hygiejnematerialer, barakker og telte, der kan modstå kulden, samt økonomisk støtte til at imødekomme jordskælvsofrenes behov.

Som koordinationsudvalg sender vi vores kondolencer til arbejderklassen og det arbejdende folk i Tyrkiet og Syrien for deres tab og ønsker om at deres sårede overlever. Vi ønsker vores søsterparti i Tyrkiet, Arbejderpartiet EMEP, hvis provinsbygninger i Malatya og Iskenderun blev ødelagt, og som led tab, fremgang i deres arbejde, vi udtrykker vores følelser af solidaritet.    

CİPOML Koordinationsudvalg

Den Internationale Konference af marxist-leninistiske partier og organisationer


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater