Regeringens akutplan: Penge fra et styrtblødende hospitalsvæsen lige ned i privathospitaler og kapitalfondes lommer

Ikke penge til at redde sundhedsvæsenet, ingen opretning af løn- og arbejdsforhold. Tværtimod drænes de offentlige sygehuse nu for midler, der ryger lige i skattely hos privathospitalerne. Regeringen kalder det en akutplan, men har kun spillet ud med en delaftale, der overfører både arbejdskraft og penge til privathospitalerne. Det modsatte af at redde et sundhedsvæsen for alle.

Først lader man koldt og roligt sygehusene drænes for penge og ansatte gennem årtier. Man lader kynisk ventelisterne bliver længere og længere. Man lader det offentlige sygehusvæsen lukke og slukke, rent faktisk seng for seng. Og så kastes “redningskransen” ud – de private hospitaler skal tage over i endnu større omfang end før, og de får midlerne overført direkte fra de offentlige sygehuse, der herefter står med endnu færre penge og ansatte –  endnu dårligere betingelser for at rette op.

Som portør Henrik Hast kommenterer sagen på facebooksiden ”Bak op om de offentlige ansatte”:

“Med sundhedsminister Sophie Løhde i spidsen er regeringen i en aftale med Danske Regioners formand, socialdemokraten Anders Kühnau, i gang med amputere et styrtblødende offentligt sundhedsvæsen.

Det er mærkværdigt, men ikke overraskende, at se, at socialdemokraterne hellere ser danskernes skattekroner gå til aktionærer, der gemmer sig i skattely på Jersey, end til sygeplejersker, portører, SOSUer, bioanalytikere, fysio- og ergoterapeuter, rengøringsteknikkere, servicemedarbejdere og alle de andre, som betaler halvdelen af deres løn i skat i Danmark.

Jeg er modsat Løhde, Kühnau, Danske Regioner og regeringen af den opfattelse, at det, de nu præsenterer som en redningsplan for sundhedsvæsenet, ender med at blive en pind i kisten.”

Grebet er en prisrabat på de private hospitalers ydelser, og så skal det inden sommerferien afklares, hvor “det private sundhedsvæsen kan varetage flere specialiserede behandlinger på områder med særligt høje ventetider og presset kapacitet”. Des endnu mere privat profit på sundhed.

Den nye aftale er en delaftale af en akutplan på to milliarder kroner, som regeringen har på vej, angiveligt ”for at nedbringe ventelisterne i sundhedsvæsenet.”

Politikerne måler kun på ventelister til operationer, på ting der kan overføres til det private. Hele det medicinske område udsultes sideløbende, hvad der betyder enstærk forringelse af samfundets sundhedstilstand. Ikke mindst for de ældre.

Læs mere om dette her Lad os sige meget mere NEJ – interview med sygeplejerske Katrine Louise Vilien

At overføre patienter og midler til privat profit løser på ingen måde det offentlige sundhedsvæsens problem – tværtimod. Og det er tydeligvis heller ikke SVM-regeringens mening. De er arbejdsgivernes regering, ikke befolkningens.

LÆS OGSÅ
Britiske sygeplejersker fortsætter punktstrejker for bedre løn og flere ansatte mens regeringen nægter at forhandle

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne