Kommunistisk Politik Digital 3 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 3 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 4-5/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

For et revolutionært brud med kapitalismen
Beretningen til Arbejderpartiet Kommunisternes 9. kongres, og de andre dokumenter der blev vedtaget, er nu udgivet samlet i en ny bog. Beretningen og de vedtagne resolutioner, giver et aktuelt, omfattende og virkeligt enestående klart indblik i kapitalismen og imperialismen i vores tid og arbejderklassens og kommunisternes opgaver. Bogen kan læses af alle der har interesse i politik, og er især til dig der ikke længere vil nøjes med ord og tomme løfter, men er afklaret med at systemet ikke kan forbedres. En fremtid uden udbytning kræver et revolutionært brud med kapitalismen.

UKRAINE

Europas sikkerhed truet af USA og Rusland. Vi kræver Danmark ud af NATO
Stop for krigsforberedelser i Ukraine. Stop for våbensalg og økonomisk støtte til den ukrainske regering. Danske tropper skal trækkes hjem.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

8. MARTS – KVINDEOPRØR

“Der er nye tider på vej” – Interview med Katrine Vilien om “8. marts – kvindeoprør”
“Ligeløn nu, anerkendelse af kvindedominerende fags betydning for samfundet og anerkendelse af handling kan ikke vente”, siger sygeplejerske Katrine Vilien bl.a. i dette interview. Hun opfordrer alle til at bakke op og være med 8. marts.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Serviceassistenterne nedlægger igen arbejdet på OUH: “Det er på tide at sige fra nu”
Onsdag morgen den 2. februar aktionerede serviceassistenterne på Odense Universitetshospital igen med en kortvarig arbejdsnedlæggelse i protest mod de uhyrlige arbejdsforhold på sygehuset. Arbejdsnedlæggelsen omfattede ca. 50, primært serviceassistenter fra forskellige afdelinger. Odense Støttekomité var på stedet med støtte-skilte. Det samme var KPnet, der fik en snak med talsperson, Lise Bergstrand.

Enhedslisten fyrer en minister – men holder hånden under regeringen
Med deres mistillidsvotum til transportminister Benny Engelbrecht har Enhedslisten igen demonstreret deres dobbelte strategi, nemlig at lyde radikale og kampvillige, mens de på samme tid holder hånden under en nyliberal og krigsgal regering. Det er en gratis omgang for både regeringen og Enhedslisten.

Per Christensens dobbeltliv – som OK-forhandler og som medlem af borgerskabet
Formand for 3F, Per Christensen har måttet trække sig fra sin toppost i fagbevægelsen pga sit private dobbeltspil. Toppen i 3F har vidst besked siden 2014, og accepteret løgnene som et privat anliggende, først frygten for medlemmernes reaktion på formandens utroværdighed fik dem op af stolene. Et endnu mere graverende dobbeltspil er imidlertid 3F-formandens faktiske klassetilhørsforhold som en del af borgerskabet, mens han har stået i ledelsen af landets største fagforening.

Regeringens ny sikkerhedsstrategi: Vi skal forberedes på nye krige og nye milliarder til oprustning
Penge er der nok af, til krudt og kugler vel at mærke, forklarede statsminister Mette Frederiksen mandag på et pressemøde der præsenterede regeringens ”Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi”. Mentalt skal vi forberedes på en global værdikamp for ”vores værdier” – ført militært. For regeringen drejer det sig om at forsvare dansk monopolkapitals interesser med alle midler.

Træk dansk militær hjem fra Mali
Mali er skueplads for et imperialistisk slagsmål om adgang til indflydelse og ressourcer, om magt i Sahel-området i Afrika. Mandag meddelte Mali’s regering, at Danmarks straks skal trække sine tropper ud af landet. Udenrigspolitisk nævn har torsdag eftermiddag måttet erkende, at de danske soldater ikke kan forblive i Mali efter at regeringen i landet har gentaget sit krav til Danmark om at trække tropperne ud. Men samarbejdet med den franskledte militærmission vil fortsætte, udtaler udenrigsminister Kofod.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

De amerikanske tropper forlader Afghanistan

Vi forsvarer Afghanistans ret til selvstændighed
Vi, undertegnede marxistisk-leninistiske organisationer i Indien, Iran og Pakistan glæder os over udvisningen af ​​de amerikanske besættelsesstyrker fra Afghanistan. Vi er imod aggression og besættelse af lande under ethvert påskud, hvad enten det er “humanitært” eller “revolutionært”, og vi betragter arten af ​​kolonial aggression og besættelse, uanset hvilken form den tager, som reaktionær.

Jorden er for dem, der arbejder med den
I mange lande, som her i Bolivia er spørgsmålet om jord, brød og revolutionære landbrugsreformer helt afgørende for millioner i landdistrikter – og for arbejderklassens revolution. Hvordan man konkret kan bruge erfaringerne fra det engang socialistiske Sovjet og Albanien trækkes frem her af Det Revolutionære Kommunistparti – PCR, Bolivia

Kinas ambitioner i verden
Rusland og Kina præsenterede i denne uge en lang udtalelse med deres fælles forståelse af den internationale situation, og om deres syn på handel og samarbejde på en lang række punkter. I udtalelsen slår de fast at de ikke vil lade sig dikterer hvordan de skal indrette sig, hverken i forhold til deres interesser i verden, eller i forhold til deres egne lande. Og de kritiserer USA og Nato landene for at hænge fast i forældede koldkrigspositioner. I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi om at Ruslands og Kinas fællesudtalelse er en klar markering til resten af verden om at Kina ser sig selv som en global stormagt der for alvor er klar til at sætte sig igennem.
Oktober Radio 5.februar 1922

Flextrafik har systematisk omgået overenskomster og taxilovgivning
I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi bl.a. om skandalen om misbrug af chauffører i det offentlige selskab Flextrafik. Flere hundrede chauffører er ”arme og ben-virksomheder” på kontrakt som underentreprenører, og de kan berette om 12 timers arbejdsdage, og et restriktivt bødesystem. Vi når også at tale om en ny bog der samler IC4 skandalen op, og til sidst kommer udsendelsen ind på imperialisternes sabelraslen i Ukraine.
Oktober Radio 22.Januar 1922

Antinazistisk modstand i koncentrationslejr Buchenwald
D. 27. januar er udnævnt til Auschwitz-dag, en international mindedag for Holocaust og andre folkedrab. D. 27. januar befriede styrker fra Sovjetunionens Røde hær fangerne i koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau i det tysk besatte Polen. Vi bringer i den anledning modstandsmanden Frede Klitgårds artikel om det nazistiske styres koncentrationslejre, her med fokus på Buchenwald og den antinazistiske modstand der.

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater