Kommunistisk Politik Digital 16 – 2020 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 16 – 2020

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 31-32, 2020

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Vi kræver arbejde og pensionsalderen sat ned
Hvorfor skal vi arbejde længere og længere og pensionsalderen stige og stige? For de ufaglærte er det arbejdsløsheden og ikke levealderen med gode sunde år der stiger. Mens de rige og de højtuddannede lever 7 år længere og forskellen vokser. Hvorfor skal man nægtes retten til pension før man er er 68, 69 eller 72 år?
Af APK, Arbejderpartiet Kommunisterne

Nyt nummer af Enhed og Kamp – tag med på rundrejse i den globale klassekamp
Tag med på en rundrejse i den aktuelle globale klassekamp og opdag hvor meget vi kan lærer af hinandens erfaringer. Og hvor meget det er en fælles kamp mod det imperialistiske system for at skabe et nyt retfærdigt samfund.

Gnisten George Floyd
Kampen for at få luft for sorte og arbejdere i det kapitalistiske USA har spredt sig til Danmark og hele verden. Hvad kan vi lære af kampen, og hvad er de næste revolutionære skridt?
Af Marie Herget Christensen, APK

KLASSEKAMPEN

Overgreb i og på ældreplejen
“Det eneste der hjælper er flere ressourcer og flere hænder.
Der skal ryddes op og gøres noget nu”.
Af Gert Stenholt Madsen, SOSU-hjælper

Minimumsnormeringer NU! Demonstrationer landet over den 12. september forberedes
Der er brug for minimumsnormeringer til børnene, for de ældre – ja, på alle områder. For regeringen sikrer ingenting i den retning. Det gør kun den fælles kamp og afvisning af politikersnak om at ’samfundet ikke har råd til velfærd’. Forældrebevægelsen opfordrer alle interesserede til at gå aktivt ind i forberedelserne af den landsdækkende demonstration

Slagtningen af efterlønnen – også en del af “Velfærdsforliget”
Om du er syg eller nedslidt skal du arbejde til du segner. Til det formål er bl.a. efterlønnen undergravet og forringet på alle leder og kanter til at blive en ikke-mulighed. Der er angiveligt ikke råd til en værdig tilbagetrækning som en ret for alle efter arbejdslivet, mens der bliver postet milliarder ud i støtte til virksomhederne både herhjemme og gennem EU.

Demonstration imod plat og svindel – 4. august ved Dansk Totalenterprises byggeri
I Hedehusene er boliggiganten Dansk Totalentreprise i gang med at opføre boliger og en ny forretning til COOP under helt uacceptable arbejdsforhold. Nu har murersjakket fået nok!
BJMF – Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening skriver: Kom og støt op om vores kollegaer. Togstationen i Hedehusene ligger 7 minutters gåtur fra byggepladsen.

Ny model for arbejdsfordeling på vej – med forringede overenskomster?
D. 29. august stopper lønkompensations ordningerne, og regeringen har bebudet en ny model for arbejdsfordeling, der skal på plads gennem trepartsforhandlinger inden da. Et hovedelement er, at overenskomster med lange opsigelsesvarsler skal forringes for at skabe en ny ’fleksibel’ ordning, som regeringen og arbejdsgiverne tænker at bruge også i kommende kriser.

75-ÅRET FOR ATOMBOMBERNE OVER HIROSHIMA OG NAGASAKI

Forbyd atomvåben – Danmark ud af NATO!
75-året for nedkastningen af atombomberne over Hiroshima og Nagasaki – verden værste og frygteligste terrorhandling – med over 200.000 døde blev markeret forskellige steder i landet. I København stod bl.a. fredsorganisationen Tid til Fred – Aktiv mod Krig for en markering af dagen.

Hiroshimadag d. 6. august: Forbyd atomvåben – træk Danmark væk fra NATO’s atomparaply
6. AUGUST 2020: Vi genudgiver artiklen fra 75-året for atombomberne over Hiroshima og Nagasaki: For 75 år siden – d. 6. august 1945 – udløste USA en atombombe over Hiroshima i Japan, og to dage senere endnu en bombe over Nagasaki. Mere end 210.000 mennesker blev dræbt umiddelbart, og eftervirkningerne ses den dag i dag i form kræftsygdomme og fødselsskader.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Protesterne i Libanon forsætter
Selv chokket fra den ødelæggende eksplosion i Beirut, der lagde store dele af byen øde og dræbte og sårede i tusindvis, har ikke kunnet stoppe befolkningens protester mod det korrupt regimes IMF dikterede politik. I dag lørdag d. 8. august er der indkaldt til demonstration på Martyrs Square kl. 16.

Gigant eksplosionen i Beirut giver imperialisterne julelys i øjnene
En brand på havnen i Beirut, antændte tirsdag den 3. august et gigantisk lager af kunstgødning. Følgevirkningen var en eksplosion der kunne mærkes mere end 200 km væk. På et øjeblik gjorde den 300.000 mennesker hjemløse, dræbte et endnu ukendt antal, herunder en del havnearbejdere, og sendte mange tusinde på hospitalet med alvorlige skader. De imperialistiske magter ser til gengæld katastrofen som en mulighed, som de gribbe de er. For nødhjælpen kommer med betingelser.

Hvad er det der sker I Portland?
“Når jeg har set mig omkring gennem disse to måneder, særligt på en god dag, ser jeg så megen energi og så mange mennesker, som vi nogensinde har set under Black Lives Matter, Occupy Wall Street, protesterne mod ICE’s børnebortførelser og de unge klima- og antimassakre bevægelser gennem de seneste år tilsammen”.
Af David Rovics, musiker

”Hvis gader? Vores gader!” – Politioffensiv mod Black Lives Matter gadeprotesterne i USA, Oregon
Efter flere ugers eskalering med politiovergreb på demonstranter i Portland, Oregon, indgik delstaten i denne uge en aftale med de føderale politiagenter, om at de skulle stoppe besættelsen af byen og trække sig ud af centrum. Til gengæld lovede delstaten “at opretholde sikkerheden”. Svaret fra Præsident Trump var en trussel om at indsætte National Garden, hvis Oregon ikke magtede selv at få styr på ”anarkister og agitatorer”

USA og NATO spiller kinaskak
Kina vokser frem som USA- og NATO-imperialismens udpegede hovedfjende ved siden af Rusland.
Af Jan R. Steinholt, Revolusjon, Norge

EU’s mafiametoder: Støttepenge kræver arbejdsmarkedsreformer
Penge fra EU er aldrig gratis, de kommer med politiske krav til gode for arbejdsgiverne. En aktuelt konflikt kan ses i Spanien, hvor politiske løfter om at fjerne en forhadt arbejdsmarkedsreform fra 2012 risikerer at blive overtrumfet af EU. Skal Spanien have penge, skal det stadig være let og billigt at fyre arbejdere.

EU-gæld betyder mere magt til Unionen
EU’s medlemslande indgik i sidste uge en budgetaftale, med et underskud på næsten 40 procent, og en aftale om at udstede EU-obligationer som skal finansiere underskuddet. Det er et institutionelt nybrud for EU, og en kæmpe sejr for føderalisterne, der ønsker at skabe en unionsstat, der  baster og binder sine medlemslande for evigt.

Oktober Radio: Big Bang i Libanon
I denne uges podcast fra Oktober Radio i Århus, taler vi først om det lokale coronavirus udbrud i Århus. Antal lokale smitte tilfælde er den seneste uge begyndt at stige til over 50 nye tilfælde om dagen, og det betyder at en lang række tiltag er på vej fra sundhedsministeren. Dernæst behandler vi eksplosionen af et lager på 2.750 tons ammoniumnitrat på havnen i Libanons hovedstad Beirut. Billederne fra katastrofen er nærmest uvirkelige, og skadernes omfang er som en efter en krig.

Oktober Radio: Klassekamp og Plejehjem
Tilbage fra sommerferie kommer vi både ind på, hvad der er gået galt i plejesektoren og 75-året for atombomben og kommer med lidt indtryk fra årets sommerlejr, og når også at tale om hvem der skal betale for, at alle skal til at tage masker på i den offentlige trafik.

 

Kulturforslag: Ud af intet – Tysk drama-thriller
Filmstriben skriver:” Katjas verden styrter sammen, da hendes tyrkiske mand og søn bliver dræbt af en bombe i Hamborg. Det er et højreekstremistisk terror angreb, og retssagen får et uventet resultat. Katja søger nu selv retfærdigheden”.

Boligmangel akut for de studerende: støt borgerforslaget “Ophæv ghettoloven”!
Nu hvor de mange nye studerende er blevet optaget på landets universiteter er det atter blevet gjort tydeligt, at der i katastrofal grad mangler ungdomsboliger i København. En af de ting der ligger lige for, som kan afhjælpe manglen på ungdomsboliger, er at skrotte den umulige ghettolov.
Læserindlæg af Poul Andersen

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne