Kommunistisk Politik Digital 3-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 3 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 5 – 6, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs


DANMARK I KRIG

Danske krigspolitikere står afklædt – og krigsforbrydelser forældes aldrig
Den såkaldte historiker-undersøgelse af Danmarks krige i Kosovo, Afghanistan og Irak blev nedsat i 2016 med det udtrykkelige kommissorium, at ingen skulle stilles juridisk eller politisk til ansvar. Ikke desto mindre står de danske regeringer under S, R , V og K efter offentliggørelsen af undersøgelsen fuldstændig afklædt i deres løgne og i deres parathed at gribe til angrebskrig som middel til at ekspandere i verden.


Dokumentation: Stil Fogh og Co. til ansvar for deres krigsforbrydelser og manipulationer!
Artikler fra Kommunistisk Politik og Stop Terrorkrigen
Udredningen omkring Danmarks deltagelse i bl.a. Irak-krigen dokumenterer, at
den daværende regering med Anders Fogh Rasmussen i spidsen både løj, manipulerede og tilbageholdt oplysninger for Folketinget og befolkningen med det formål at trække Danmark ind i en folkeretsstridig og ulovlig krig i Irak.
Dette bør ubetinget følges op og få konsekvenser for de skyldige. Irak krigen var en nøje planlagt forbrydelse mod menneskeheden, og de ansvarlige skal stilles til regnskab for dette – krigsforbrydelser forældes ikke. Irak kommissionen må genåbnes og efterfølgende må de ansvarlige politikere stilles til regnskab for deres handlinger.

Turbo på krigsforberedelser: Skjulte oprustningsudgifter for 3 milliarder trukket frem i lyset – og 1,5 milliarder lagt oveni!
Et år efter at det danske militærbudget blev skruet op med mere end 20 % gennem det nye forsvarsforlig, har VLAK-regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre besluttet at der skal sættes yderligere turbo på at øge Danmarks og NATO’s angrebsstyrke.
Af Stop terrorkrigen – Ud af NATO

AKTUEL KLASSEKAMP

Mjølnerparken er ikke til salg!
Mange hundrede mennesker demonstrerede lørdag med det klare budskab “MJØLNERPARKEN ER IKKE TIL SALG” og “VI VIL BEHOLDE VORES NABOER”. Skilte og bannere blev båret af folk i alle aldre. En flot manifestation med en stemning af harme og solidaritet på tværs af etnicitet og socialklasse.
Af Poul Andersen

Skrot pensionsalder reguleringen – Genindfør retten til pension for alle ved 65 år
Danmark er europæisk rekordholder i en stadig stigende pensionsalder – og hvem ved, måske verdensrekordholder.
Af Henning Paaske Jensen, APK

S stemmer for nedsat integrationsydelse
Socialdemokratiet stemmer for regeringens og Støjbergs modbydelige nedsættelse af integrationsydelsen med 2.000 kr. om måneden. Endnu flere børn skal vokse op i ren fattigdom. Så meget for Mette Frederiksen som børnenes statsminister, og snak om mere lighed og velfærd.
Af Dorte Grenaa, APK – indlæg på facebook

Fra journalistisk efterplapren til virkeligheden
Fra VM i herrehåndbold til socialdemokratisk valgflæsk, dansk regeringsstøtte til kup i Venezuela, apartheid i Israel, dobbeltstraf hvis man tilfældigvis bor i Vollsmose… og meget mere fra dagens virkelighed.
Af Karsten Jonassen

Ny lovgivning rettet mod politisk propaganda er et angreb på ytringsfriheden
En lov der vil forbyde såkaldte påvirkningsagenter er på vej gennem folketinget. Lovgivningen sigter helt entydigt mod at kriminalisere politiske ytringer, men det benægtes kategorisk af justitsministeren i den seneste runde af svar til Folketinget.

Et skridt frem – to skridt tilbage
Sådan karakteriseres forligskredsens justeringer på folkeskoleområdet i et indslag på nettet. Og det er rammer helt præcist, såvel som kommentaren om at justeringerne betyder et skridt frem og to tilbage. For partierne bag skoleforliget forsøger i samdrægtighed med disse justeringen at sikre sig valgro.
Deres intentioner er på ingen måde at erkende den katastrofale skolekurs, der blev sat og gennemtrumfet af Moderniseringsstyrelsen gennem lærerlockouten i 2013.
Af Ebbe Riis Klausen

Kun ganske få får gavn af senior førtidspension
Kun 300 mennesker om året er blevet tilkendt seniorførtidspension. Den aftale som Folketinget indførte som et figenblad over deres slagtning af efterlønnen.

Boykot demonstration ved Melodi Grand Prix i Herning imod Israel som værtsland 2019
Boykot Israel Kampagnen opfordrer til demonstration ved afholdelsen af Melodi Grand Prix i Herning hvor den danske deltager i Eurovision 2019 kåres.

USA antikrigs-appel og national mobilisering: Hænderne væk fra Venezuela, Nej til sanktioner, Nej til ny USA krig!
Den amerikanske antikrigs koalition ANSWER har med demonstrationer og aktioner vendt sig imod det aktuelle amerikanske kupforsøg for regimeskifte i Venezuela og mobiliserer nu til en bredere national protest foran Det Hvide Hus lørdag d. 16. marts

OKTOBER RADIO PODCAST

Oktober Radio: Medielandskabet under forandring
I dagens podcast fra Oktober Radio taler vi først om Dagbladet Arbejderen der nu har meddelt at de vil overgå til at blive en ren Internet udgivelse. Det er omkring 40 år siden at avisen blev udgivet første gang, i forbindelsen med samlingen af ml-bevægelsen i Danmark og stiftelsen af DKP-ml i 78-79. I løbet af de første år udviklede bladet sig, og begyndte at udkomme som et egentligt dagblad omkring 1982.

Oktober Radio: Nedslidning er en folkesygdom
Forestillingen om at man blot kan øge pensionsalderen, ud fra en ide om at mennesker kan holde til at arbejde længere og længere, er helt i modstrid med de faktiske kendsgerninger ude på arbejdspladserne.

TEORI OG ANALYSE: ARTIKLER FRA ENHED OG KAMP

Populismen i Europa – Hvad er populisme?
Hvad er populisme egentlig? Hvordan skal kommunisterne og de revolutionære forholde sig til dette fænomen, som griber om sig i stadigt flere lande, ikke mindst i Europa?
Denne analyse fra de marxist-leninistiske partier i Europa giver nogle vigtige svar.

Artiklen er udgivet i APKs magasin Enhed og Kamp 1,2019

Enhed og Kamp – årets første nummer er udkommet
Et nyt og spændende nummer af APK’s tidsskrift Enhed og Kamp er udkommet med aktuelle analyser af klassekampen nationalt som internationalt. Udkommer med 4 numre årligt. Køb det i en af Oktober bogbutikkerne eller tegn et abonnement. Se oversigten over det spændende indhold nederst i artiklen.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater