Dokumentation: Stil Fogh og Co. til ansvar for deres krigsforbrydelser og manipulationer!

Artikler fra Kommunistisk Politik og Stop Terrorkrigen
Af Kommunistisk Politik

Udredningen omkring Danmarks deltagelse i bl.a. Irak-krigen dokumenterer, at
den daværende regering med Anders Fogh Rasmussen i spidsen både løj, manipulerede og tilbageholdt oplysninger for Folketinget og befolkningen med det formål at trække Danmark ind i en folkeretsstridig og ulovlig krig i Irak.
Dette bør ubetinget følges op og få konsekvenser for de skyldige. Irak krigen var en nøje planlagt forbrydelse mod menneskeheden, og de ansvarlige skal stilles til regnskab for dette – krigsforbrydelser forældes ikke. Irak kommissionen må genåbnes og efterfølgende må de ansvarlige politikere stilles til regnskab for deres handlinger.

Foto: Krigsforbryder taget på fersk gerning: Den symbolske malingsaktionen ved det danske folketings ulovlige beslutning om at føre Danmark i krig mod Irak. Malingsaktionen i Folketinget fandt sted 18. marts 2003

Den såkaldte historiker undersøgelse, der nu er afsluttet blev nedsat på et grundlag, der netop skulle forhindre at de ansvarlige efterfølgende kunne pålægges et juridisk ansvar. Partierne bag de ulovlige krige ville sikre sig selv. De nedlagde den oprindelige Irak kommission, og håber nu at kunne affeje deres partifællers handlinger med bemærkninger som ’der skete måske et par fodfejl’ og ’vi ved bedre nu’.

Men vi har ingen grund til at tro, at de ’ved bedre nu’. Vi kan tværtimod vide os sikre på at deres løgne fortsætter – når de ’forklarer’ at der skal oprustes for milliarder, og når de vil have os med i den næste krig.

APK og Stop Terrorkrigen gennemførte op til beslutning om at gå i krig mod Irak omfattende afsløringer af politikernes manipulationer og løgne og har siden dækket den verdensomspændende bevægelse mod krigen og den fortsatte krigspolitik. Der er stadig megen lærdom at hente fra periodens artikler, som vi her bringer et udvalg af.

DANSKE POLITIKERES KRIGSFORBRYDELSER FORÆLDES ALDRIG!

Læs udpluk af stadig aktuelle artikler fra www.KPnet.dk især tilbage fra 2002 -2003 om Irak-krigen, dens optrapning og Danmarks deltagelse i den ulovlige krig baseret på Bush, Blair og Foghs løgne:

13. oktober 2006 
Fogh! Du har blod på hænderne fra 655.000 dræbte irakere!  Af- Stop terrorkrigen
Da aktivisten Lars Grenaa kastede maling på Anders Fogh i folketinget 18. marts 2003 råbte han:
‘Du har blod på hænderne’ , ‘Anders Fogh har blod på hænderne!’ og ‘Hundredtusindvis af civile irakere vil dø!’
Malingsaktionen i Folketinget fandt sted 18. marts 2003
Den røde maling var symbolsk – og Lars Grenaas ord er på uhyggeligste vis blevet bekræftet af begivenhederne.
655.000!
655.000 døde irakere som følge af Bush, Blairs og Foghs ulovlige krig. 
655.000 – indtil videre.

14. juli 2003
Bush løj, da han satte Irak-krigen i gang og da han sagde, den var slutHvad med Fogh og Co.?
Bush løj da han satte Irak-krigen i gang, og han løj, da han sagde den var slut. Det gjorde Fogh og Co. også – og det bliver de ved med. I dag støttes den fortsatte krig og besættelse af fem folketingspartier – socialdemokraterne indbefattet. Og ingen forlanger tropperne hjem.

29. marts 2003
Danmark i krig – Irak kæmper
I store som små byer – i alt 37 – blev der demonstreret samme dag som krigen brød ud i den største landsdækkende og koordinerede protestaktion nogensinde, organiseret af det landsdækkende antikrigsinitiativ Ingen krig mod Irak.

15. februar 2003 Global aktionsdag mod Irak-krig

Demonstrationen foran den amerikanske ambassade i København

KÆMPEDEMONSTRATION I KØBENHAVN
40.000-50.000 gav Bush, Blair og Fogh besked:
Ingen krig mod Irak
Det var den største demonstration i København siden midten af firserne og den størte fredsdemonstration i Danmark nogensinde, da titusinder protesterede mod den planlagte krig mod Irak på den historiske internationale aktionsdag den 15. februar.

23. november 2002
Udtalelse ved Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
Danmark skal med i forbryderisk krig mod Irak – Nej til dansk krigsdeltagelse!

23. november 2002
Bush opbygger ny krigskoalition mod Irak
Udtalelse ved Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

8. november 2002
INGEN KRIG MOD IRAK”: Lokale aktionsdage mod Irak-krig 29. og 30. november

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater