Enhed og Kamp – årets første nummer er udkommet

Et nyt og spændende nummer af APK’s tidsskrift Enhed og Kamp er udkommet med aktuelle analyser af klassekampen nationalt som internationalt. Udkommer med 4 numre årligt. Køb det i en af Oktober bogbutikkerne eller tegn et abonnement. Se oversigten over det spændende indhold nederst i artiklen.

 

Siden krisen i 2008 har vi set populismen- og ikke mindst højrepopulismen brede sig Europa. Hvordan skal vi bedømme udviklingen, de forskellige former den tager og dens indflydelse i brede protestbevægelser. Artiklen om populismen i Europa giver en grundig analyse af den aktuelle populismens sociale grundlag og funktion, dens ideologi, politik og retorik. Og ikke mindst giver den en række bud på, hvordan kan vi afsløre og bekæmpe dens indflydelse i arbejderklassen.

Den nødvendige sammenhæng mellem dagskampen og kampen for socialisme behandles både teoretisk og ud fra aktuelle sider i klassekampen – som kampen mod klimaforandringerne, mod regeringens ghettopakke, for bedre vilkår for arbejderungdommen.

Hvordan spiller dagens identitetspolitik ind i den ideologiske debat og praktiske klassekamp tages op i under spørgsmålet om identitetspolitik er moralisme eller klassekamp.

International sættes fokus på verdens to folkerigeste nationer Kina og Indien med artiklen kampen om Indiens milliarder og Kina – en socialimperialistisk supermagt. I et interview giver journalisten John Pilger sit bud på en ny kold krig og kommende trusler.

ENHED og KAMP – et teoretisk magasin

Magasinet Enhed og Kamp udkommer 4 gange årligt. Det bringer artikler om aktuelle klassekampsspørgsmål – nationalt som internationalt. Erfaringer – både de gode, de nye, og svagheder, vi alt sammen kan lære af for at komme videre. Det vil belyse aktuelle politiske og ideologiske spørgsmål der rører sig.

Magasinet bringer internationale bidrag fra CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer, som Arbejderpartiet Kommunisterne er medlem af.

I CIPOMLs internationale teoretiske og politiske tidsskrift ”Unity&Struggle” findes det mest komplette billede af de revolutionære udviklinger i verden af i dag, af den revolutionære teori og dens anvendelse i de forskellige lande.

Det bringer desuden artikler fra progressive skribenter, der nødvendigvis ikke er fuldt ud dækkende for APK synspunkter.

Magasinet er uafhængig af økonomiske interesser. Det kan derfor forholde sig selvstændigt og kritisk. Det lægger ikke skjul på sit politiske ståsted. Marxismen-leninismen som videnskabelig teori til at forstå den komplicerende og hurtigt skiftende verden og det samfund vi lever i – og til at handle og kæmpe.

Magasinet har som mål at blive brugt og udviklet i den nødvendige debat og afklaring i hele den revolutionære og kæmpende bevægelse i dag. At skabe fælles afklaring, enhed og handling. At forandre verden kræver både handling og viden. Revolutionær forandring kræver revolutionær handling, organisering, viden og teori.

Indholdsfortegnelse Enhed og Kamp 1,2019:

Populismen i Europa s. 6
Fra CIPOML’s konference for de europæiske partier, 2018

Hvordan vindes kampen mod klimaforandringer s. 16
Af Franz Krejberg, APK

Solidaritet med arbejdernes og den brede befolknings kamp i Frankrig s. 22
Udtalelse fra CIPOML

Dagskampen og socialismen s. 24
Af Jonas Ørting, indlæg holdt på APK’s Novemberkonference 2018

Nej til undertrykkelse – Nej til kriminalisering af migranter s. 27
Udtalelse fra CIPOML’s verdenskonference 2018

Vi støtter Venezuelas arbejdere og befolkning mod den imperialistiske aggression s. 27
Udtalelse fra CIPOML’s verdenskonference 2018

Identitetspolitik – moralisme eller klassekamp s. 28
Af Dorte Grenaa, APK

Stenbetvinger s. 32
Af Kirsten Lund

68 – det var tiderne s. 33
Af Kristian Dalgaard

Dagens kapitalisme skrotter helt hver 7. ung s. 34
Af Lisbet Bonde, APK

Gå med i arbejderklassens parti, APK s. 37
Af Dorte Grenaa, indlæg holdt på APK’s Novemberkonference 2018

Kampen om Indiens milliarder s. 42
Af Nana Gregersen, APK
Del 1
Del 2
Del 3

Til arbejderne og folkene! Til de revolutionære og kommunisterne! s.49
Udtalelse fra CIPOML’s verdenskonference 2018

Kina – en socialimperialistisk supermagt s. 52
Af Eirik Bråten, Revolusjon, Norge

En ny kold krig og trusler i vente s. 58
Interview med John Pilger, december 2018

BLIV ABONNENT – TEGN ABONNEMENT I DAG

Som abonnent modtager du magasinet Enhed og Kamp tilsendt 4 gange årligt i en lukket kuvert. Pris: 325 kr. inklusive forsendelse. Øvrige Norden 385 kr.
Løssalg 60 kr. pr. nummer. Kan købes i APKs bogbutikker

Betales til Foreningen Oktober Forlag
Konto: 1551 – 166 34 271 eller Giro 1-663-4271 eller MobilPay: 89496.
Skriv til: info@oktobernet.dk

Se indholdet fra de forrige numre her

Se også Kommunistisk Politik som elektronisk nyhedsbrev


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater