Boykot demonstration ved Melodi Grand Prix i Herning imod Israel som værtsland 2019

Et NEJ TIL HVIDVASKNING AF APARTHEID ISRAEL


Boykot Israel Kampagnen opfordrer til demonstration ved afholdelsen af Melodi Grand Prix i Herning hvor den danske deltager i Eurovision 2019 kåres.
Det sker for at understrege den internationale kampagne for boykot af Eurovision 2019 med Israel som vært.  En afvikling Israel vil bruge til at hvidvaske Israels apartheid og ulovlige besættelse  og dets forbrydelser imod det palæstinensiske folk.  Forbrydelser verden er vidne til bl.a. med Israels  gentagne  snigskyttemord på demonstrerende civile demonstranter i Gaza ved hegnet til Israel. Her demonstreres hver fredag The Great March of Return imod israelsk aparheid og besættelse og understregning af palæstinensiske flytninges legitime ret til tilbagevenden sikret ved international lov.

Demonstrationen finder sted:

Tid: lørdag den 23. februar kl. 18-20.

Sted: ved Jyske Bank Boxen, Herning (sted oplyses senere)

I sin indkaldelse til demonstrationen understreger Boykot Israel

“Eurovision 2019 skal ifølge planen afholdes i maj måned I Israel. Det skyldes at den israelske sanger Netta Barzilai vandt Eurovision Song Contest 2018 i Portugal. Den 14 maj 2018, få dage efter Barzilais sejr, dræbte Israel 62 ubevæbnede demonstranter i Gaza og sårede i hundredvis.

Israel bruger bevidst kunst og kultur til at hvidvaske sine krænkelser af palæstinensernes rettigheder. Det vil de også gøre i forbindelse med Eurovision 2019. En lang række internationale kunstnere opfordrer til boykot af Eurovision 2019 med Israel som værtsland. Kampagnen blev skudt i gang den 7. september 2018 da avisen The Guardian bragte listen med 160 internationale kunstnere, herunder 13 danske, som opfordrede til boykot af Eurovision 2019 med Israel som værtsland (artiklen og info om kampagnen findes på www.boykotisrael.dk) ”

De 13 danske kunstnere er: Raske Penge, Jesper Christensen , Kirsten Thorup, Karina Willumsen, Arne Würgler, Tove Bornhøft, Anne Marie Helger, Tina Enghoff, Nassim Al Dogom, Nils Vest, Oktober Koret, Britta Lillesøe, Patchanka Band

Boycott Eurovision 2919-kampagnen organiseres af den internationale Boykot Israel-bevægelse BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) og PACBI (The Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel). Fra Danmark deltager Boykot Israel Kampagnen.

Boykot Israel Kampagnen opfordrer Danmarks Radio til at aflyse sin deltagelse i Eurovision Song Contest 2019 med Israel som værtsland og dermed undlade at bidrage til Israels hvidvask af forbrydelserne mod palæstinenserne.

Demonstrationen vil blive afholdt under disse paroler:

Syng ikke for israelsk apartheid ! – Nej til hvidvask af Israels forbrydelse mod palæstinenserne !

Boykot Israel – Frit Palæstina!

Begivenheden på facebook:

Demonstration-Boykot Eurovision Song Contest med Israel som vært

 

læs også:

Bred underskrifts appel: Boykot af apartheid Israel som Eurovison 2019 vært

Boykot Eurovision 2019 i Israel kampagnen – kunsternes citater, herunder Kirsten Thorup og Jesper Christensen

Yderligere info her:
www.boykotisrael.dk facebook.com/boykotisrael.dk

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater