Mjølnerparken er ikke til salg!

Mange hundrede mennesker demonstrerede lørdag med det klare budskab “MJØLNERPARKEN ER IKKE TIL SALG” og “VI VIL BEHOLDE VORES NABOER”. Skilte og bannere blev båret af folk i alle aldre. En flot manifestation med en stemning af harme og solidaritet på tværs af etnicitet og socialklasse.

Af Poul Andersen


Mjølnerparken på Nørrebro i København er et af 15 områder i landet, der er udpeget, som hård ghetto. Her skal 60% af familieboligerne rives ned eller omdannes til bl.a. privat udlejning. Mange af de nuværende beboere risikerer derfor at blive tvangsforflyttet. De står foran tab af hjem og socialt nærmiljø med udsigt til en tvivlsom genhusning, væk fra nuværende naboer og venner.

Aktuelt vil boligorganisationen BOVITA sammen med Københavns kommune forhandle en plan om at sælge omkring 300 boliger i Mjølnerparken til et pensionsselskab. Det betyder at disse boliger bliver til private lejeboliger og mange af de nuværende lejere vil blive sat ud. Som en ekstra hån er det ydermere de almene lejere der skal betale renoveringen af boligerne inden de bliver solgt.

Der er al mulig god grund til at demonstrere mod den vanvittige parallelsamfundspakke – ‘ghettoloven’. Lovgivningen er et diskriminerende vink med en vognstang, der siger at fattigrøve, uuddannede, arbejdsløse, kriminelle og mennesker af ikke vestlig baggrund skal afskæres fra at bo i et alment boligbyggeri med betalbar husleje.

På den baggrund, havde beboere i Mjølnerpakken inviteret naboer og folk udenfor boligområdet til at dukke op i solidaritet med beboerne. Og opfordringen blev vel modtaget. Mange hundrede mennesker deltog i demoen, både beboere fra Mjølnerparken og folk fra andre bebyggelser. Bannere og skilte, båret af folk i alle aldre, fortalte det klare budskab at “MJØLNERPARKEN ER IKKE TIL SALG”og “VI VIL BEHOLDE VORES NABOER”.


Talerne der blev holdt, var fængende og fyndige. Bestyrelsesformand i Mjølnerparken Mohammed Aslan og beboerne Agnete Schwartz og Symaya Mahad Haji Barre kom alle ind på hvor udemokratisk og diskriminerende lovpakken er. Fatma Tounsi, beboer fra Bellahøj samt ildsjæl og aktivist i modstandsorganisationen “Almen modstand “ rundede talerækken af med at slå fast at parallelsamfundspakken er et angreb på hele den almene boligform. I dag er det Mjølnerparken, Tingbjerg, Gjellerup og Vollsmose der står på listen – i morgen kan det være andre almene boligområder der står for skud.

Det blev en flot manifestation med en stemning af harme, men også båret op af solidaritet på tværs af etnicitet og socialklasse. “Almen modstand” hedder organisationen, som har sat sig for at gå til modstand mod parallelsamfundspakken.

Der er nu ved at tegne sig en inkluderende modstandsbevægelse for alle der mener at overgrebene mod beboerne i de udpegede almene boligområder bør stoppes. Stærkt! Det er nødvendigt!

Hele arrangementet blev afsluttet med at deltagerne dannede kæde i gården, ved at holde hinanden i hænderne og råbe taktfaste kampråb:  “ Vores hjem er ikke til salg”.

Se flere billeder her

Følg Almen Modstand på facebook her
og i de lokale grupper i København, Odense, Vejle, århus


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater