Kommunistisk Politik: Nyhedsbrev uge 48-49, 2017

NYHEDSBREV

De vigtigste artikler fra KPnet og KPnetBlogs
Uge 48-49, 2017

 

Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer: Sluterklæring fra Verdensmødet 2017
Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer CIPOML (el. IKMLPO) afholdt sin vellykkede 23. årlige konference i Tunesien med deltagelse af de fleste medlemspartier og -organisationer.

Reaktionær finanslov følges op af to sorte følgelove
Kommentar KPnet/Kommunistisk Politik
Dansk Arbejdsgiverforening er rigtig glade for den finanslov, der under stor teatertorden er forhandlet på plads af VLAK-regeringen og støttepartiet DF.

EU tager nye skridt i planen for Europas Forende Stater: Finanspagten skal gøres lovpligtig – fælles økonomi- og finansminister – og alle lande skal med i Euroen
Frankrig, Tyskland, EU-Kommissionen, NATO – alle har fremlagt konkrete planer, der vil betyde nye skridt frem mod EU’s udvikling til en fuldt udbygget overnational og krigsklar stat for monopolkapitalen.

For et Frit Palæstina med Jerusalem som hovedstad
Tale af Gerd Berlev ved demonstration mod Trump
I Palæstina og verden over var der fredag den 8. december protestdemonstrationer imod Trumps provokatoriske anerkendelse af Jerusalem som israelsk hovedstad. I København havde en række palæstinensiske organisationer indkaldt til demonstration foran den amerikanske ambassade på Dag Hammeshöld Alle.

Palæstina: Trumps Jerusalem-beslutning en krigserklæring imod palæstinensernes rettigheder
Alle palæstinensiske partier og organisationer fordømmer samstemmende Trumps beslutning om at erklære Jerusalem for Israels hovedstad og kommende flytning af den amerikanske ambassade hertil.

Pyroman Trump anerkender Jerusalem som Israels hovedstad
Kommentar KPnet/Kommunistisk Politik
Det hvide Hus har ladet sive ud, at den amerikanske præsident i en tale onsdag officielt vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad og annoncere flytning af USAs ambadsade fra Tel Aviv til de delte Jerusalem.

Facebook går i brechen for besættelsesdadler: Bortcensurerer Boykot Israel
Facebook er gået ind og har fjernet et opslag fra initiativet Boykot Israel, der opfordrer danske forbrugere til at boykotte Medjoul-dadler, der fortrinsvis produceres i besatte palæstinensiske områder.

Fup-regeringen slår til igen: ‘Urørte skove’ tømmes for træ
Regeringen bygger grundlæggende på løgn, fortielser og bedrag. Nu afsløres Esben Lunde Larsen igen i vildførelse af befolkningen. 25.000 HA skov er officielt blevet fredet som urørt skov – de skal blot lige tømmes for træ før fredningen træder i kraft.

Kampflykøbet må annulleres: Regeringen skjulte oplysninger for folketinget og befolkningen
Af Nej tak til nye kampfly
Op til folketingsbeslutningen om køb af 27 nye F35 kampfly i 2016 blev folketinget bevidst misinformeret om støjgenerne – og en række andre forhold. De nye fly larmer så meget at der skal støjsikres omkring flyvestation Skrydstrup, hvor de skal have base, og en række huse skal opkøbes og beboerne tvinges ud.

CIPOML: Solidaritetsresolution med Rif (Marokko)
Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017

CIPOML: Resolution om situationen i Catalonien
Udtalelse fra det 23. plenarmøde i Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer på baggrund af den situation, der er opstået efter afholdelsen af en folkeafstemning om selvbestemmelse for Catalonien

CIPOML: Resolution vedr. militærinterventionerne i Vestafrika og Sahel-zonen
Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017

Læger for et bedre sundhedsvæsen: #detkuhaværetmig demonstrerer og afleverer underskrifter
Den 1. december er der indkaldt til demonstration foran Sundhedsministeriet. Lægerne bag bevægelsen #detkuhaværetmig afleverer omkring 14.000 underskrifter og har opfordret til bred deltagelse. Protesten retter sig mod et nedskåret sundhedsvæsen, hvor politikerne forsøger at tørre manglerne af på sundhedspersonalet og styre alt gennem kontrol og registrering.

Fredsduen flyver: Mere end 20.000 underskrifter mod kampfly afleveret til folketinget
Kampagnen Nej tak til nye kampfly afleverede mere end 20.000 underskrifter mod købet af 28 nye og ekstremt kostbare F35-fly, som skal bruges til afløsning af de udbombede F16-fly, der har terroriseret i mange lande. De skal betales med velfærd.

Folketingets minderuner over krigene mod Sovjetunionen
Den 6. december kan Finland fejre 100 år som selvstændigt land. Det vil det danske folketings præsidium markere med en mindesten for danske Finlandsfrivillige, der blev dræbt under Vinterkrigen mellem Finland og Sovjetunionen. Men dermed hylder man også danskere, som f.eks. i Frikorps Danmark under tysk kommando gik i krig mod Sovjetunionen.

Flot indsamlingsresultat: 20.167 siger NEJ til køb af nye kampfly!
Underskrifterne fra den landsdækkende kampagne NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY afleveres nu til folketinget. To andre underskriftsindsamlinger har valgt at lægge deres egne indsamlede underskrifter oven i bunken, der nu er opgjort med det flotte resultat 20.167.

KPnet/Kommunistisk Politik udkommer nu som elektronisk nyhedsbrev hver 14. dag
Nu kommer det elektroniske nyhedsbrev KPnet/Kommunistisk Politik hver 14. dag. Det er gratis.

De nye F35 kampfly – et amerikansk diktat og en 100 % skandale
Danmarks tætte tilknytning til USA-imperialismen vil betyde, at de regerende krigsgale politikere meget snart vil trumfe et køb af nye krigsfly igennem. Den faktiske pris er underordnet – selv den officielle pris svinger med mere end 20 milliarder!

Synspunkt

Enhedslisten vil have kvindelig værnepligt til den danske NATO-hær
Af Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne
Krigsvæsenet skal have flere penge, mange flere penge, og flere soldater, der skal ofre liv og helbred. Pengene bliver ligesom soldater kun taget et sted fra – de brede dele af befolkningens og arbejderklassens liv og velfærd. I den situation har Enhedslisten kastet sig ind i en afledningsdiskussion om at kræve kvindelig værneplig

Nyhedsbrevet udsendes hver anden uge af Kommunistisk Politik/KPnet. Det er gratis.
Se de tidligere nyhedsbreve her

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

Bestil eller afbestil det på mail kpnet.dk/kontakt/

 

 

 

KPnet 11. december 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater