Palæstina: Trumps Jerusalem beslutning en krigserklæring imod palæstinensernes rettigheder


Alle palæstinensiske fraktioner fordømmer samstemmende Trumps beslutning om at erklære Jerusalem for Israels hovedstad og kommende flytning af den amerikanske ambassade hertil. En USA imperialistisk støtte til apartheid Israels acceleration af den fortsatte etniske udrensning af palæstinensere og kolonisering i palæstinensernes eget land. Handlinger i strid med international lov og FN resolutioner og uden sanktioner fra verdenssamfundet.

Herunder følger umiddelbare reaktioner fra PFLP, Folkefronten til Palæstinas Befrielse og den palæstinensisk ledte, globale BDS bevægelse:

“Vores kamp – ikke Trump – vil afgøre Jerusalems skæbne”

PFLP, Folkefronten til Palæstinas Befrielse   6. december 2017

Folkefronten For Palæstinas Befrielse, PFLP bedømmer USA præsident Donald Trumps erklæring som en krigserklæring mod det palæstinensiske folk og deres rettigheder. En handling som gør USA´s stilling klar som en fjendtlig enhed imod vores folk og som partner til den zionistiske stat med dets forbrydelser mod det palæstinensiske folk og land, en sag der skal løses på dette grundlag.

Endvidere vurderer Fronten, at Trump også lancerede en “barmhjertighedskugle” på den såkaldte to-statsløsning, bosættelsesprojektet og vrangforestillingerne i fredsprocessen. Fronten opfordrer det palæstinensiske lederskab til at lære af de nødvendige lektioner fra den ødelæggende erfaring med at gøre sig afhængig af forhandlinger og USA´s dominans og øjeblikkelig meddele tilbagetrækning fra Oslo-aftalen og alle de efterfølgende forpligtigelser.

PFLP opfordrer de palæstinensiske masser og deres organisationer til at forene deres indsats og reagere kollektivt, praktisk og kraftfuldt omkring denne beslutning gennem handling og eskalering af dynamikken i den folkelige bevægelse.

Kampen om Jerusalem er en samlet kamp for hele Palæstina. For os er Jerusalem Haifa, Safad, Yafa, Gaza, Ramallah og enhver landsby og by i Palæstina.

Endvidere understreger Fronten behovet for at konfrontere trianglen af sammensværgelse imod Jerusalem, Palæstina og de palæstinensiske og arabiske folks rettigheder, som begås af imperialismen, zionismen og arabiske reaktionære regimer, og at åbne døren for relevante muligheder for at modstå disse tiltag.

De arabiske masser afviser også klart denne beslutning, hvilket yderligere tydeliggør USA imperialismens natur som den primære sponsor for zionistisk terror i regionen, og som konstant søger at antænde regionen for at bevare sin hegemoni.

Jerusalem vil altid forblive hovedstad for det palæstinensiske folk og staten Palæstina og den imperialistiske-zionistiske alliance vil ikke lykkes med dets forsøg på at udslette byens arabiske identitet og dens status i den arabiske og islamiske verden.

Oversat fra engelsk: 
PFLP: Our struggle – not Trump – will decide the fate of Jerusalem

Den globale BDS bevægelses umiddelbare reaktion:

Den palæstinensiske BDS-Nationalkomite (BNC), der leder den globale BDS-bevægelse for palæstinensiske rettigheder, udtaler:

“USAs præsident Donald Trumps rapporterede plan om at anerkende det besatte Jerusalem som “Israels hovedstad” er et rystende forsøg på at give legitimitet til Israels ulovlige kontrol over byen, fremsat af en fremmedfjendsk og racistisk USA-administration, hvis egen legitimitet i bedste fald er usikker. Denne anti-palæstinensiske og ulovlige handling vender op og ned på årtiers officielle USA-politik vedrørende Jerusalem og modsiger den internationale konsensus.

Palæstinenserne, der støttes af det absolutte flertal i den arabiske verden og millioner af samvittighedsfulde mennesker kloden rundt, vil ikke acceptere denne seneste amerikanske given efter for Israels ekstremistiske dagsorden. Vi vil fortsætte med at insistere på at opnå vores FN-fastsatte rettigheder og gøre en ende på Israels regime med besættelse, bosætter-kolonialisme og apartheid gennem folkelig modstand og den globale bevægelse for Boykot, De-investering og Sanktioner (BDS).

Som Dr. Hanan Ashrawi, talskvinde for Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, har udtrykt som reaktion, er Trump-administrationen i gang med at “underminere den globale retsorden, samt synet på USA, dets troværdighed, sikkerhed og interesser i hele verden.”

Denne anerkendelse ville være den alvorligste form for medskyldighed fra administrationens side i at cementere Israels apartheidregime i Jerusalem og fremskynde dets etniske udrensning af indfødte palæstinensere fra deres by.

Den støtter den israelske regering og illegale bosættere i at stjæle og ødelægge flere palæstinensiske hjem, ekspropriere mere palæstinensisk jord og tilbagekalde opholdsrettigheder for flere palæstinensere, hvis hjem er Jerusalem.

Dette seneste udspil fra Trump-administrationen støtter også Israel i at fortsætte med at forhindre de fleste palæstinensere i de besatte områder i at komme ind i det besatte Jerusalem, herunder at bede på vores religiøse muslimske og kristne helligsteder i Den gamle by, besøge vores familie og venner, få adgang til lægehjælp, og gøre forretninger. Det legitimerer afskæring af mange palæstinensere fra et centrum for deres kulturelle, åndelige og politiske liv.

Det demonstrerer yderligere de tætte forbindelser og fælles fanatiske verdensbilleder mellem den nuværende irrationelle USA-administration og dens ultrahøjre israelske modstykke. Begge ansporer de og benytter sig af racisme, fremmedhad og frygt for at opnå politisk gevinst. Det er også yderligere brændstof på den tro højreorienterede israelere, herunder regeringens embedsmænd, har, på at de fortsat kan herske over millioner af palæstinensere på ubestemt tid uden at give dem deres frihed eller rettigheder.
Trumps politik over for Palæstina understreger BDS-bevægelsens kritiske betydning med hensyn til at realisere palæstinensisk frihed, retfærdighed og lighed.

I årtier har USA støttet, berettiget og skånet Israel mod at blive stillet til regnskab for deres politik med etnisk udrensning af palæstinensere, tyveri af vores jord til at bygge ulovlige kun-for-jøder-bosættelser på, og både i Østjerusalem og andre steder fornægtelse af de rettigheder, vi som palæstinensere har i henhold til folkeretten.

Mens USA har forpligtet sig til at finansiere Israels militære aggression og krigsforbrydelser på 38 milliarder dollars over de seneste 10 år, fortsætter regeringen med at skære ned på sociale ydelser til uddannelse, sundhed, job, miljøbeskyttelse og andre fornødenheder i USA. Disse alvorlige nedskæringer påvirker de mest marginaliserede samfund i landet, især de farvede. Dette understreger yderligere det presserende behov for at forbinde kampen for palæstinensisk befrielse med kampen for racemæssig, social, økonomisk og miljømæssig retfærdighed i USA og andre steder.

Det er for længst blevet høje tid for verden at udøve et konkret pres på Israel med krav om at respektere palæstinensiske rettigheder og gøre det gennem støtte til vores kamp for rettigheder og værdighed.”…

Oversat fra engelsk v. M.S.J:
Palestinian Response to Reports That U.S. Will Recognize Jerusalem as Israel’s Capital

Se også
Pyroman Trump anerkender Jerusalem som Israels hovedstad
Kommentar Af KPnet/Kommunistisk Politik

Hvad ligger bag palæstinensernes harme i Øst Jerusalem og ved al-Aqsa moskeen?
Af Henning Paaske Jensen

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 7. december 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater