Facebook går i brechen for besættelsesdadler: Bortcensurerer Boykot Israel

Kommentar
Af KPnet/Kommunistisk Politik

Facebook er gået ind og har fjernet et opslag fra initiativet Boykot Israel, der opfordrer danske forbrugere til at boykotte Medjoul-dadler, der fortrinsvis produceres i besatte palæstinensiske områder.

I en meddelelse til Boykot Israel erklærer Facebook, at opslaget overtræder facebooks regler. Facebook fjerner opslag, siger man,  der ‘angriber personer på grund af race, etnisk baggrund, national oprindelse, religiøst tilhørsforhold, seksuel orientering, køn eller handikap’.

Det er jo smukke og tilsyneladende ædle intentioner – men det er langt over alle grænser og et groft attentat på ytringsfriheden, når facebook fjerner en opfordring til boykot af dadler, produceret i besatte områder og eksporteret af besættelsesmagten.

Tilsyneladende opfatter Facebook Medjoul-dadlerne som en person med ret til personbeskyttelse. Det er absurd – og Boykot Israel har ikke på nogen måde overtrådt Facebooks angivne bestemmelser. Boykot Israel reagerer derimod på israelske overgreb på palæstinenserne og palæstinensernes rettigheder.

Facebook forsvarer øjensynligt Israel og den af FN fordømte besættelse med censuren over for Boykot Israel.

Det er imidlertid ikke kun dadler og det danske Boykot Israel, Facebook retter falske anklager imod og censurerer. Boykot Israel er en del af den internationale BDS-kampagne (Boykot, De-investering og Sanktioner, som Facebook ikke bryder sig om.

I sit svar på Facebook-censuren fastslår Boykot Israel, at Facebook har taget politisk stilling til fordel for Israel, og konstaterer:

“Facebook holdt i september 2016 et møde med israelske regeringsmedlemmer og aftalte hvordan man skulle modvirke ”hatespeech” – underforstået Israel–kritiske opslag på facebook. Gennem fjernelsen af Boykot Israels opslag (og andre lignende overgreb på ytringsfriheden) modbeviser facebook enhver påstand om at facebook er et åbent og neutralt medie.
Tværtimod viser fjernelsen af Boykot Israel-opslaget, at facebook har taget stilling i Palæstina-konflikten til fordel for staten Israel!”

Facebook støtter besættelsesmagten, konstaterer Boykot Israel i sin udtalelse, som gengiver opslaget og Facebooks begrundelse for censuren, og også informerer om den internationale BDS-bevægelse og Boykot Israels aktiviteter

Se Boykot Israel
Facebook censurerer Boykot Israel Kampagnen i Danmark

Det må være et absolut krav til et internationalt medie som Facebook, at det ikke bare undlader at censurere kritik af Israel på en falsk baggrund, men at det overholder sine egne retningslinjer om ikke at angribe personer ‘på grund af race, etnisk baggrund, national oprindelse, religiøst tilhørsforhold, seksuel orientering, køn eller handikap’.

Det er præcist hvad Israel gør i forhold til palæstinenserne, og nøjagtig hvad Facebook gør med sit forløjede angreb på Boykot Israel og BDS-bevægelsen.

Se Boykot Israels opfordring
Boykot Medjoul dadler fra Israel

Boykot Israel på facebook

BDS homepage

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 5. december 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater