Fredsduen flyver: Mere end 20.000 underskrifter mod kampfly afleveret til folketinget

Kampagnen Nej tak til nye kampfly afleverede mere end 20.000 underskrifter mod købet af 28 nye og ekstremt kostbare F35-fly, som skal bruges til afløsning af de udbombede F16-fly, der har terroriseret i mange lande. De skal betales med velfærd.

Fotos: Sevgi K.

Kampfly-aktivister rullede en grøn løber ud i folketingets gård og linede op med bannere og skilte, mens Anne Marie Helger, Gerd Berlev, som repræsentant for Nej tak til nye kampfly samt Eva Flyvholm (Enhedslisten) kunne aflevere ikke mindre end 20.167 underskrifter mod det danske køb af de amerikanske kampfly. Den brede kampagne Nej tak til nye kampfly bidrog med de fleste.

Købet af 27 krigsfly er suverænt det dyreste våbenkøb i Danmarkshistorien.
De mange underskrifter er et udtryk for, at danskerne – og et flertal af danskerne – siger nej til mere oprustning og krigsforberedelser: Velfærd – ikke krig!

Anne Marie Helger brød ud i sang,  da politikere fra forsvarsudvalget stillede sig op for at modtage underskrifterne. En sang om at flyve til en grøn planet, langt langt herfra. En planet uden krige og kampfly, der spreder skræk og rædsel.

Næstformanden for forsvarsudvalget Jan Johansen, Socialdemokratiet, tog imod de mange underskrifter. Han ville ikke love Anne Marie Helger at stoppe købet af kampfly – men han lovede at videregive underskrifterne. Det folkelige flertal mod kampflykøbet kan mærkes.

Hele vejen igennem har kampflykøbet været en skandale – ufærdige og kostbare dræbermaskiner fastsat til lavere priser end de kommer til at koste og omgivet af fortielser og løgne.

Kampflykøbet er en del af superoprustningen af NATO til nye krige og krigseventyr under amerikansk overkommando. Adskillige andre NATO-medlemmer er i færd med at udskifte deres krigsfly.

Det er ikke for sent at afblæse købet. Det er endnu ikke endeligt. Men planen er at luske det hurtigt igennem i begyndelsen af december. Det er lykkedes at undgå, at det blot bliver en ekspeditionssag, og at det atter skal tages op i folketinget. Et beslutningsforslag fra Enhedslisten, SF og Alternativet om at trække et aktstykke om købet tilbage førstebehandles den 5. december.

Kampagnen Nej tak til køb af kampfly fortsætter uanset. Den vil følge kampflyene hele vejen igennem. Også hvis det lykkes krigspolitikerne at få det lusket igennem.

Fredsduen flyver!

Se også

Flot indsamlingsresultat: 20.167 siger NEJ til køb af nye kampfly!
KPnet 29. november 2017

De nye F35 kampfly – et amerikansk diktat og en 100 % skandale
KPnet 27. november 2017

Nej tak til nye kampfly på Facebook 

Hjemmeside

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnet 29. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater