Flot indsamlingsresultat: 20.167 siger NEJ til køb af nye kampfly!

I dag afleveres underskrifterne fra den landsdækkende kampagne NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY. To andre underskriftsindsamlinger har valgt at lægge deres egne indsamlede underskrifter oven i bunken, der nu er opgjort med det flotte resultat 20.167.Der er utallige gode grunde til at protestere mod købet af de nye kampfly – mens fortalerne for købet kun kan byde på øget krigsfare, nye angrebskrige, militarisering af samfundet og en kæmpe regning til befolkningen. I dag d. 29. november afleveres underskrifterne mod køb af nye kampfly.

Det sker kl. 15 ved hovedindgangen til Folketinget, hvor Anne Marie Helger vil stå for selve overrækkelsen. Indsamlingen er foregået både på nettet og ude blandt folk. Her har kampagnen Nej tak til nye kampfly i høj grad været i gang med de håndholdte underskriftslister. Bevægelsen har med denne og mange andre aktiviteter været en aktiv græsrodskampagne. Nej tak til nye kampfly lukker da heller ikke ned nu – kampagnen fortsætter.

To andre underskriftsindsamlinger mod kampfly har valgt at lade deres underskrifter indgå i afleveringen. Samlet set ser resultatet således ud:

Landskampagnen Nej tak til nye kampfly afleverer 11.874
Stop køb af kampfly for milliarder, ved Enhedslisten afleverer 7.935
Stop købet af kampfly, ved Asger Sørensen afleverer 358

Folketinget står som i så mange andre spørgsmål i et grelt modsætningsforhold til befolkningen, og man kan forvente at det USA-dikterede køb af de nye dræbermaskiner snart ekspederes igennem pr. rutine. De krigsgale politikere har aldrig ønsket en debat eller et reelt kendskab til konsekvenser og pris eller den fremtidige krigspolitik flyene er tænkt som et vigtigt element i.

Beslutningen vil først på falderebet og i allersidste minut komme en tur omkring Folketingssalen, hvor Enhedslisten, Alternativet og SF har stillet beslutningsforslag om at trække aktstykket tilbage.

Regeringen vil kun betragte dette som en formalitet, og gøre alt for at lukke sagen hurtigst muligt.

Beslutningsforslaget kommer til behandling tirsdag den 5. december i Folketinget, hvor der er 1. behandling. Derfra bliver det henvist til behandling i Forsvarsudvalget, som kan holde møde samme dag. Udvalget afgiver herefter en betænkning, hvor de forskellige partier giver deres holdning til sagen til kende. Det kan de gøre samme dag. Til sidst andenbehandles forslaget så i folketingssalen, hvilket kan nås allerede tirsdag. Der er ikke tredjebehandling af beslutningsforslag. Og SÅ kan Finansudvalget skrive under torsdag den 7. december.

Lad os ikke give dem fred og ro!

Protesterne og modstanden mod kampfly og krigspolitik vil under alle omstændigheder fortsætte  – både i de kommende dage – og derefter.

Læs også
De nye F35 kampfly – et amerikansk diktat og en 100 % skandale
KPnet 29. november 2017

Landskampagnen ‘Nej tak til nye kampfly’ afleverer underskrifter ons. d. 29. november: STOP KØBET!
KPnet 24. november 2017

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnet 29. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater