CIPOML: Solidaritetsresolution med Rif (Marokko)

Resolution fra verdensmødet i CIPOML november 2017

Siden fiskehandleren Mouhcine Fikri den 28. oktober 2016 under opsyn af myndighederne blev malet til døde i en skraldevogn, har Rif (en region i det nordlige og centrale Marokko) oplevet en bølge af folkelige protester. Disse har forlangt, at de ansvarlige for denne barbariske forbrydelse straffes, og at de grundlæggende sociale, økonomiske og kulturelle menneskerettigheder i denne ekstremt fattige og marginaliserede region bliver opfyldt.

I stedet for at opfylde disse krav har den marokkanske regering mødt dem med en omfattende undertrykkelse af aktivister fra denne bevægelse: Mere end 400 anholdelser, tortur, fabrikerede anklageskrifter og snesevis af uberettigede fængslinger i løbende processer.

Den 23. internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer (CIPOML) udtrykker sin solidaritet med Rif, med de fængslede aktivister og deres familier. Den fordømmer på det kraftigste denne undertrykkelse og kræver øjeblikkelig løsladelse af de fængslede, opgivelse af retssagen imod dem, og at de berettigede krav fra Rifs indbyggere opfyldes.

Tunesien, november 2017

Se også

Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer: Sluterklæring fra Verdensmødet 2017

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnet 5. december 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne