Arkiv Synspunkt 2013

Arkiv Synspunkt 2012

Arkiv Synspunkt 2010 og tidligere årgange

Artiklerne i Synspunkt udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

Udtalelser fra APK



 

Se også rubrikkerne

Bag injerne
Debat
Global debat

 

 

 





ARKIV SYNSPUNKT 2014

 

Ny overenskomst til 500.000 danskere: Ingen reallønssikring ! Ingen fremskridt ! Sig Nej til OK2014!
[Netavisen] Den samlede overenskomstaftale for omkring en halv million privatansatte på LO/DA-området er nu færdiggjort mellem arbejdskøberne og fagtoppen. Nu starter urafstemningerne. Harald Børsting er selvfølgelig glad. Det har arbejdspladserne ingen grund til. Ligesom aftalen mellem DI og CO-Industri sikrer den IKKE reallønnen og betydeikke nogen reelle fremskridt.
Udtalelse Kommunistisk Politik

Se også Rasende VVS'ere: Stem nej!
avisen.dk

Kvindekamp: Hvad rør sig og hvad må vi sammen kæmpe for?
[KPnetTV] Se hele Dorte Grenaas 8. marts tale (ca. 13 min)

Hvordan skaffer vi tid til børnefamilierne ?
[KPnetBlogs] Hvordan kan man indrette samfundet og arbejdsmarkedet, så der bliver plads til at være forældre, være barn, ung og gammel?
Af Dorte Grenaa

Forkætret folkeafstemning på Krim: Utroligt, men sandt: Hvordan Krim blev foræret som 'gave' til Ukraine
[Netavisen] Krims indbyggere skal nu stemme om deres tilhørsforhold. Krim er en ’selvstændig autonom republik’ i det Ukraine, der opstod efter og i forbindelse med Sovjetunionens opløsning i 1991. Men halvøen har historisk kun i en relativ kort periode været en del af Ukraine.
Her en den utrolige historie om hvordan det russiske Krim blev ukrainsk
Af Klaus Riis

Valgkampen er i fuld gang: To gange Nej i maj
[KP 3, 2014] EU-parlamentsvalget den 25. maj og folkeafstemningen om EU’s patentdomstol den 25. maj er betydningsfulde. Det er valg, der kan få konsekvenser. Der kan ændre den politiske situation.

Mareridtet vender tilbage - Stop det!
[Netavisen] Overalt i verden markeredes kvindernes internationale kampdag med protester og manifesationer mod den globale nyliberale offensiv, som rammer kvinderne særlig hårdt.
Dorte Grenaa fra Arbejderpartiet Kommunisterne talte ved arrangementet i Oktober Bogbutik i København.

Retten til en selvstændig indkomst: I sandhed et kvindespørgsmål
[Netavisen] Den nuværende regering har angrebet et af de mest fundamentale spørgsmål i kvindernes  fremskridt herhjemme - nemlig retten til en selvstændig indkomst. Dermed skubber regeringen kvinderne tilbage til fortiden.
Af Dorte Grenaa

Fra SSFR til SR-regering Forstærk kampen mod den nyliberale politik!
[Netavisen] Med SF's afgang fra regeringen har borgerskabet mistet en del af deres ”røde” alibi, og mulighederne for den generelle modstand fra befolkningen og kampen for at rulle reformer tilbage står styrket. Lad os samle protesterne og organisere modstanden som brede enhedsmanifestationer og inddrage alle relevante kræfter.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Læs udtalelsen og en række links med kommentarer til mere end 10 år med SFs højremarch og uundgåelige krise her

Læs også
SF har afsløret sig som et borgerligt og reaktionært parti: Hvad så ?
Af Martin D

Mere debat - KPnet Blogs starter op
[KPnetBlogs] KPnet Blogs skal være med til at sikre mere debat og flere skribenter på KPnet. Det er et skridt hen imod en helt ny hjemmeside med flere funktioner end den vi kender i dag. Redaktionen opfordrer læserne til at være med til at udvikle den.

Når rød og blå bliver ét fedt - Opbyg modstanden
[KPnetBlogs] Der eksisterer en ret absurd parlamentarisk situation. Nedskæringspolitikken er besluttet af EU, regeringen og blå blok i fællesskab. Statsministeren bebuder nye skattelettelser til ‘erhvervslivet’ i det nye år, mens De radikale vil hugge fra pensionisterne … Og Enhedslisten har været og er støtteparti for svineriet.
Af Klaus Riis

Hvad venter i det nye år? 2014: Til modangreb mod kapitalens offensiv !
[Netavisen] Illusionen om nogen form for interessefællesskab mellem arbejde og kapital går op i røg i disse år. Benhård klassekamp er realiteten bag alle de skønne fraser i nytårstaler fra dronninger og statsministre. Det er kapitalens benhårde offensiv mod arbejderklassen, mod folk på overførselsindkomster, mod dele af ’middelklassen’.

Et godt år - for nogen-Farvel til 2013 med en selfie
[Netavisen] Det går ganske godt i Danmark. For nogen. F.eks. er antallet af dollarmillionærer på et år steget med 6000 stykker, til i alt 51.700 personer.

Masser af gode grunde til nej til patentdomstol
[Netavisen] Patentdomstolen truer beskæftigelsen og de mindre virksomheder, konstaterer Folkebevægelsen mod EU, der ser frem til folkeafstemningen den 25. maj 2014 og et folkeligt nej. Både fagbevægelsens medlemmer og mange arbejdsgivere har gode grunde til at ønske Danmark ude af EU’s patentdomstol. Folkebevægelsen forlanger også en folkeafstemning, hvis regeringen nu træffer beslutning om at indlemme Danmark i eurolandenes Bankunion.

Fakler mod magten: Modstanden må organiseres og styrkes
[Netavisen] Der blev tændt lys i mørket over hele landet, da der protesteredes mod den katastrofale kontanthjælpsrefom, samtidig med at folketinget vedtog en asocial finanslov og EU med Bankunionen tager og nye skridt mod eurostaten.

APK-København: Velfærd - ikke krig
[Netavisen] Løbeseddel ved Fakkeltoget mod kontanthjælpsreform i København

Verdenshistoriens største løgn
[KP12,2013] Kapitalismen kan ikke holde sine løfter. Det er et system, som sikrer de rige på de manges bekostning. Nogle hundred håndfulde milliardærer og euromillionærer har det godt. Alle andre får det mere skidt. Det kan ikke holde. Et revolutionært alternativ presser sig på.

7 små ministre…
[Netavisen] I  børnesangen var der 10, der var 9, der var 8, der var 7 ... små cýklister ude på tur. I dag er cyklisterne blevet voksne og ministre, og kører på stribe den sidste tur i deres fine biler …

Nej til imperialistisk indblanding i Afrika: Ingen danske tropper til Mali
[KP12, 2013] Danmark er af FN blevet bedt om at deltage i den militære intervention i Mali. Fredsbevægelsen siger Nej.

Nelson Mandela 1918-2013
[Netavisen] Den sydafrikanske apartheidmodstands førstemand Nelson Mandela var gjort af det stof, der skaber myter. Han var frihedshelten, der efter 27 års indespærring som dømt terrorist på Robben Island kunne gravlægge det mest brutale racistiske mindretalsregime på kloden.

Finanslov 2013: Enhedslisten på optur, men fanget i det parlamentariske dynd
[Netavisen] Vejen med accept af en EU-liberalistisk finanslov har sin egen indre dynamik. Kræfter i Enhedslisten, som i praksis ønsker at føre modstand mod den EU koordinerede bølge, der hærger alle landene i Europa med angreb på social velfærd og afvikling af store dele af den offentlige sektor, vil uundgåeligt komme i stadig mere modsætning til positionen hos Enhedslistens top.

Hvad Enhedslisten glemmer at fortælle om efteråret 2013
[Netavisen] Tiden går hurtigt i dansk politik. Det er kun uger siden, at Enhedslisten fik et markant og historisk godt resultat ved kommunalvalget, nu er partiet havnet udenfor døren, den varme rus er forsvundet og en mistrøstig vinterstemning har bredt sig.

Al den snak om historiske investeringer i uddannelser – det er LØGN'
[Netavisen] Som i København samledes de studerende på universitetet i Aarhus til en kæmpe manifestation mod 'Hurtigere-ud-reformen. Her talte Formanden for Studenterrådet, Per Dalbjerg.

KV2013: Status quo og en bevægelse mod venstre
[Netavisen] I grunden er alle valg under kapitalismen først og fremmest en mønstring af klassekræfterne og en afspejling af styrkeforholdet mellem klasserne, men i en parlamentarisk forvrænget form, og sløret af mediemanipulation. Enhedslistens markant gode valgresultat er en afspejling af en bevægelse mod venstre, der kræver et brud med den ’røde’ regerings faktiske politik.



Arkiv Synspunkt 2013

 

Netarkiv