Krigsmodstand på nettet

Fred

www.stopterrorkrigen.dk

Komiteen for et Frit Irak

Arkiv Krig og fred 2012

Arkiv Krig og fred 2010>





 

 

 

ARKIV KRIG OG FRED 2013



EU-topmøde: Mere militær oprustning - mere social nedrustning
[Netavisen] EU skal sætte fart på store oprustningsprojekter Det besluttede EU- topmødet den 19.-20. december Det højreorienterede EU satser på militær og krig i stedet for velfærd.

EU-topmøde med kurs mod bankunion og militær supermagt
[Netavisen] Store protester mod EU-topmødet mellem regeringslederne i Bruxelles, som vil diktere mere nyliberal krisemedicin til befolkningerne - og vil tage nye skridt mod bankunion og militær supermagtsstatus

APK-København: Velfærd - ikke krig
[Netavisen] Løbeseddel ved Fakkeltoget mod kontanthjælpsreform i København

Fredsvagt gennem 4444 dage: Danmark igen i væbnet konflikt
[Netavisen] Den 18. december har Fredsvagten holdt fanen højt i 4444 dage. Fredsvagten ved Christiansborg fastholder stædigt krigsmodstanden. De påpeger hver eneste dag, hvad der sker i et krigsførende Danmark. Et Danmark der igen blander sig militært gennem støtten til fransk imperialisme i Mali. Og denne gang med et enigt Folketing bag.

Se også

FredsVagten ved Christiansborg: Om 4444-dagen

Stop EU's militarisering! - Nej til dansk krigspolitik - Ingen militær indblanding i Mali!
[Netavisen] Danmark sender igen tropper og Hercules-fly til Mali, hvor Frankrig forsøger at sikre sig kontrollen over sin gamle koloni og d. 19 – 20. december mødes EU's forsvarsministre til topmøde. Emnet er udviklingen af EU til en stærk militær supermagt

Nej til imperialistisk indblanding i Afrika: Ingen danske tropper til Mali
[KP12, 2013] Danmark er af FN blevet bedt om at deltage i den militære intervention i Mali. Fredsbevægelsen siger Nej.

Valby og Sydvest mod krig: Nej til dansk militær til Mali
[Netavisen] Danmark skal ikke sende tropper til FN-missionen i Mali og vi har IKKE ansvaret for Afrikas sikkerhed. Baggrunden for indsatsen i Mali ren og skær imperialistisk grådighed.
Stop Terrorkrigen

Tæt dansk samarbejde med NSA: 'De 9 øjne'
[Netavisen] NSA's og de amerikanske efterretningstjenesters globale spionagenetværk, der overvåger alt og alle på planeten jorden, er blevet afsløret af Edward Snowdens lækkede dokumenter. Men der har været stille i de danske medier om FET og PET's rolle i den amerikanske spionage, selvom (eller fordi) Danmark er blandt de vigtigste partnere/leverandører til NSA.

Spionageagentur CSC: Ørnens øje
[Netavisen] CSC Danmark er igen kommet i søgelyset. En tidligere højtstående officer i NSA, Thomas Drake, siger ifølge Politiken 23.11.13 at CSC er ”dybt involveret” i efterretningstjenestens arbejde, og at der er stor fare for, at følsomme danske data overleveres til NSA.

FRA og FRA-loven afsløret: Sverige spionerer for USA
[Netavisen] Det svenske FRA (Forsvarets Radioanstalt) er en slags søsterorganisation til det danske FE ( Forsvarets Efterretningstjeneste) med speciale i elektronisk efterretningsvirksomhed. FRA indgår i et tæt samarbejde med det amerikanske NSA om udstrakt spionage. Blandt andet mod Rusland. FRA-loven  fra 2008 mødte voldsom modstand i den svenske offentlighed.

Per Stig Møller: Ynkelig krigsforbryder forsøger at redde skind og eftermæle
[Netavisen] Den tidligere udenrigsminister i VKO’s krigsforbryderregering Per Stig Møller søger nu at redde sit historiske eftermæle og fraskrive sig sit ansvar for at trække Danmark med i en kriminel og folkeretsstridig krig. Men blodsporene hænger ved: Per Stig Møller står i blod til halsen.

Homeland security: EU vil bruge penge på skæg og blå briller
[Netavisen] Hele planeten er EU's interessesfære for brug og salg af kontrol- og sikkerhedsudstyr. Civile og militære opgaver smelter sammen, fra overvågning af naturressourcer til grænseovergange og luftrummet. EU benyttede den store våben- og overvågningsmesse Milipol i Paris til at lancere programmet for de kommende års udvikling af kontrol med borgerne.

Iran atom-aftalen bremser krigsophidserne: Hvad følger efter?
[Netavisen] Den 24. november indgik seks imperialistiske stormagter - USA, EU, Rusland, Kina, Frankrig og Storbritannien - en aftale med Iran om landets atomprogram. Aftalen er midlertidig og løber foreløbig i seks måneder. Den indgåede Iran-aftale bremser de mest krigsophidsende kræfter. Der er dog ikke tale om, at USA-imperialismen har ændret karakter.

Obamas plan: 10 år mere i Afghanistan
[Netavisen] Da Barack Obama blev præsident, var der 32.000 tropper i Afghanistan. Han forøgede antallet af soldater til over 100.000, ikke medregnet private sikkerhedsfolk. Fem år senere, var der 47.000 soldater. Nu forsøger Det hvide hus at beholde militæret i Afghanistan ”til 2024 eller længere”.
Af David Swanson

EU’s krigsministre sætter tryk på drone og cyper
[Netavisen]
Fuld tryk på militære droner og EUs krigsindustri og kontrol i luftrummet og cyberspace lyder det fra EU's forsvars komites møde d. 19.november. Syv lande har dannet ”den militære droneklub”. Danske ministre holder sig ikke tilbage. Danmarks militære EU-undtagelse omgås endnu engang.

Manifestation ved zionistmøde på Christiansborg: Boykot Israel - for et frit Palæstina
[Netavisen] Dansk Zionist Forbund og Fælleskomiteen for Israel havde søndag inviteret til møde på Christiansborg med titlen ”Israel i storpolitisk sammenhæng”. Boykot bevægelsen protesterede over Israels forbrydelser og terror i forhold til det palæstinensiske folk.

’Et økonomisk NATO': TAFTA - den store underkastelse
[Netavisen] Den transatlantiske elite - indbefattet de største koncerner - er bag tillukkede døre med forhandlingerne mellem EU og USA om TTIP/TAFTA i færd med at danne en slags ’økonomisk NATO’ – en globalt dominerende økonomisk magt, der vil rulle alle sociale fremskridt fra det 20. århundrede tilbage
Af Lori Wallach, Stop Terrorkrigen

NATO-militærøvelse slut: Følges op af EU-strategimøde for Østersøregionen
[Netavisen] Knap var NATOs største militærøvelse siden den kolde krig ”Steadfast Jazz” afblæst, før en mindre hær af politikere, erhvervsfolk, embedsmænd og NGOer indtog scenen med EU's strategiforum for Østersø områdets fremtid. Denne gang med hovedvægt på EUs planer for at bruge energi, industri og infrastruktur på landjord og i Østersøen i opbygning af en stræk central magt.

Syriens venner – eller imperialismens?
[Netavisen] Koalitionen 'Syriens Venner' forlanger, at den nuværende præsident ”ingen rolle må have i Syrien”. En angiveligt demokrati-støttende koalition vil diktere den syriske befolkning, hvem der ikke kan være præsident i deres land. En koalition bestående af tidligere kolonimagter og diktaturer.
Af Stephen Gowans

Partnerskab mod fred: EU og Israel samarbejder om militære droner
[Netavisen] En ny sikkerhedsstrategi i EU, fremlagt af vicepræsident og sikkerhedsminister Catherine Ashton til december-topmødet, forslår brug af militære droner ved EU's ydre grænser. EU og israelsk krigsindustri har længe været i gang med at udvikle droner, der både kan bruges civilt og militært. EU kommissionen vil ændre regler om flysikkerhed, så de kan operere i hele EU's luftrum

NATO-scenarie: Østersø-lande som krigszone
[Netavisen] Den igangværende store NATO øvelse Steadfast Jazz bruger Østersølandene som simuleret krigsskueplads for udrykningsstyrkerne NRF. En særlig del af scenariet foregår i Skandinavien.

'Steadfast Jazz': Største NATO-øvelse siden den kolde krig
[Netavisen] Danmark deltager i den storstillede NATO-øvelse ”Steadfast Jazz”, der kører fra den 2. – 9. november rundt i Europa og ikke mindst i Baltikum og Polen tæt ved den russiske grænse. Den gigantiske øvelse er kulminationen på dette års ikke mindre end 17 allerede afholdte NATO- øvelser.

Penge til politistyrke og retsvæsen: Regeringen optrapper indblanding i Syrien
[Netavisen] Den danske regering optrapper sin direkte støtte til de såkaldte oprørere i Syrien. Denne gang med yderligere 25 millioner til opbygning af en politistyrke og retsvæsen i de områder omkring Aleppo, der kontrolleres af oppositionen.

FredsVagten ved Christiansborg: DAG 4382
[Netavisen] Fredag 18. oktober runder fredsvagten sit 12. år og lørdag den 19. flager vi med sorte flag i anledning af at vi nu går ind i det 13. år med Danmark på krigsherrernes side. Vi holder en dags tavshed ...

EUs kontrol over våbenhandel er blot papir
Reglerne er så fulde af smuthuller, at EU-landene fortsat sælger til hvem de vil. Men Danmarks indkøb af kampfly kan blive ramt.
Indlæg af Tom Vilmer Paamand, journalist og fredsaktivist, ved Århus Fredsfestival 5. oktober 2013, Stop Terrorkrigen

Er EU ikke ”fredens projekt”?
[Netavisen] Om protesterne imod EU som modtager af Nobels Fredspris 2012 og EU's historiske rolle i diverse konflikter
Indlæg af Jesper Morville, formand for Folkebevægelsen mod EU's internationale udvalg, ved Århus Fredsfestival 5. oktober 2013
Stop Terrorkrigen

Danmark i EU's militære opbygning og krige
[Netavisen] Den danske krigsdeltagelse, militære opbygning og underlæggelse af EU's og NATO's militære opbygning er langt mere omfattende, end de fleste af os går og tror. Udvidet udgave af indlæg på Fredsfestival 2013 i Århus
Af Dorte Grenaa, Stop Terrorkrigen

Video fra KPnetTV: Fredsfestival Århus - EU skaber krig - ikke fred

[KPnetTV] Fredsfestival Århus 2013 rejste spørgsmålet om EU's krigsforberedelser og militarisering med en demonstration gennem Aarhus, et spændende debatmøde og en fredskoncert.


Se Dorte Grenaas indlæg her


Fokus på EU's krigsforberedelser: Fredsbevægelse og EU-modstand i fælles aktion
[Netavisen] Lørdag blev der i Aarhus sat fokus på EU som en kommende militær supermagt. Fredsfestival Århus 2013 tog spørgsmålet op og startede dagen med en demonstration gennem byen, fortsatte med et velbesøgt og spændende debatmøde og sluttede af med en fredskoncert fuld af energi og god musik. Fredsfestivallen var arrangeret af Århus mod krig og Terror og Folkebevægelsen mod EU i Aarhus.

Fredsfestival i Aarhus 5. oktober: EU skaber krig - ikke fred
[Netavisen] For tredie år i træk bliver der holdt fredsfestival i Aarhus, denne gang i et samarbejde mellem Århus mod Krig og Terror og Folkebevægelsen mod EU i Aarhus. Med en demonstration gennem byen, et debatmøde og et musikarrangement vil der blive sat fokus på EU's supermagtsambitioner og oprustning.

Fredsbevægelsen organiserer sig: Krigsmodstand på facebook og net
[Netavisen] Modstanden imod den truende krig mod Syrien og den imperialistiske politik, har sat gang i fredsbevægelsen, også herhjemme. Vi gør opmærksom på steder for krigsmodstand på nettet.

En fælles front mod EU og nedskæringspolitik styrker fredsbevægelsen
[Netavisen] En fælles, landsdækkende front mod EU og regeringens nyliberale og krigsgale nedskæringspolitik til gavn for monopolkapitalen er også en styrkelse af fredsbevægelsen.
Af Gerd Berlev
Tale på vegne af Ingen krig mod Syrien ved demonstrationen 'Vi tager Danmark tilbage' 1. oktober 2013

Video fra KPnetTV: Ingen krig mod Syrien

[KPnetTV]
Der har været stærke protester verden over mod en ny angrebskrig. Også i Danmark. Der er ingen grund til at slække på vagtsomheden, Faren for en amerikansk-anført krig mod Syrien er ikke ovre med aftalen mellem Obama og Putin om Assad-regimets kemiske våben.

Reportage med klip fra Århus mod krig og terrors demonstration den 15. september

Syrien-krig ikke afværget: Fredsbevægelsen må styrke sig
[Stop Terrorkrigen] Vi må forbinde alle de kræfter der ønsker fred, og går imod krig. Fredsbevægelsen kan i Syrien ikke støtte den ene eller anden krigsførende part, og ikke støtte stormagtens kanonbådsdiplomati. Krig er ingen løsning.
Tale på vegne af Århus mod krig og terror ved demonstrationen den 15. september 2013

Af Franz Krejbjerg

Se også videoklip fra demonstrationen her hvor Bo Hamburger, LO Aarhus taler
Video: Thomas Castro - TV Spacemind

11. september 2001 - 11. september 2013: Side om side med Al Qaeda: Et speget krigsspil om Syrien
[Netavisen] Nøjagtig 12 år efter det endnu uopklarede angreb på World Trade Center og Pentagon 11. september 2001 gav anledning til USA’s endnu uafsluttede terrorkrig med al Qaeda som det angivne hovedmål, foregår et speget krigsspil for verdensoffentlighedens øjne – og bag kulisserne. USA, Israel og deres faste allierede (som Danmark) er på krigsstien for at smadre endnu et mellemøstligt land – denne gang ubestrideligt side om side med Al Qaeda.

11. september 1973-2013: Salvador Allende 40 anõs: Drømmen om frihed, fred og demokrati
[Netavisen] Den 11. september for 40 år siden fandt det amerikansk-støttede kup mod den demokratisk valgte Salvador Allende-regering i Chile sted. Allende faldt som martyr, og Chile blev regeret af en fascistisk militærjunta, der terroriserede befolkningen og forvandlede landet til et laboratorium for nyliberale økonomiske eksperimenter. De er siden udbredt verden over. Den amerikanske terrorkrig kan siges at være startet i Chile - og ikke med 11. september 2001.

Århus: Demonstration mod krig mod Syrien
[Netavisen] Århus mod krig og terror indkalder til demonstration søndag den 15.9. 2013 kl. 12 på Rådhuspladsen, mens Obama har sat sin ulovlige angrebskrig mod Syrien på stand-by
Stop Terrorkrigen


Århus mod krig og terrors facebookside her

DR-VIDEO Nej tak til indgreb i Syrien: 200 demonstrerer foran Christiansborg
[Netavisen] Se videoreportage fra DR med interview med Elin Søborg, Hvidovre for fred

Nej til krig mod Syrien: Vi må organisere os – og stå sammen mod endnu en krig
[Stop Terrorkrigen] Valby og Sydvest mod krig indkalder den københavnske fredsbevægelse til demonstration ved den amerikanske ambassade hvis og når krigen mod Syrien starter

EMEP: Afvis militær intervention mod Syrien
[Netavisen] Den tyrkiske AKP-regering støtter imperialisternes plan om at angribe Syrien militært på trods af både parlamentets og befolkningens flertal. Arbejderpartiet EMEP opfordrer alle partier på samme linje, alle revolutionære og demokratiske kræfter til at afvise militær intervention mod Syrien og støtte kampen for etablering af fred i hele Mellemøsten.

Militariseringen  af EU og Danmarks placering
[Netavisen] Da jeg gik i skole, havde vi så gamle atlas, at de afrikanske lande havde farver efter hvilken europæisk kolonimagt, de havde tilhørt. Lægger man det atlas over et kort i dag, fremgår det tydeligt, at EU er i gang med at generobre de gamle afrikanske kolonier fra vest til østafrika med både økonomisk, politisk og militærmagt.
Dorte Grenaas indlæg på seminaret 'Modstand mod det nyliberale amokløb' 7. september 2013 i København

Video fra KPnetTV: Flagdag mod krig og militarisme
[KPnetTV] KPnetTV bringer her nogle klip fra dagen der gik, på og omkring Christiansborg slotsplads, hvor krigspropagandaen gjaldede, men hvor også både Kvinder i sort og Fredsvagten protesterede mod forherligelsen af krig.
PS. En af de kongelige har fået sneget sig med i den her KPnetTV-video, det beklager vi.

Universal  Soldier: Danmarks  krigere
[Stop Terrrokrigen] En aktivists beretning fra flagdagen
Af Ron Ridenour

Big Brother Obama indgår nyt militært samarbejde med de nordiske lande
[Netavisen] Et nyt –amerikansk-nordisk militærsamarbejde blev aftalt   mellem USA og  de nordiske landes statsministre, mens tusinder af svenskere demonstrerede i Stockholm og andre steder i landet mod præsident Obamas besøg. Det har fået betegnelsen ” U.S.-Nordic Security Dialogue" . Forberedelserne til en ulovlig krig mod Syrien - med Danmark som støtte - fortsætter med fuld fart.

FredsVagten ved Christiansborg: Flagparade 5. september
[Netavisen] FredsVagten er i lighed med foregående 3 år den 5. september henvist til at stå vor daglige protest mod terror-krigene og den fremadskridende militarisering af det danske samfund, på den anden side af kanalen Her vil vi i lighed med de 3 foregående år opstille vor flagparade som en livskraftig kulørt protest mod Statens fejring af dem der lægger krop og sjæl til deres hykleri og korruption.

Hvad Helle Thorning bør sige til Obama i Stokholm
[Netavisen] Når Helle Thorning-Schmidt onsdag sammen med sine kollegaer fra Sverige, Norge, Island og Finland mødes med præsident Obama, må man håbe, at et enigt nordisk kor vil overdøve den danske regerings nylige krigsbegejstring i forhold til USA's angrebsplaner i Syrien. Man må håbe, at man fra nordisk side understreger, at det er i strid med Folkeretten, og underminerer FN at føre krig mod Syrien uden et FN-mandat.
Debatindlæg af Tue Magnussen

Nej til Big Brother Obama
[Netavisen] Barack Obama besøger Sverige den 4.-5. september. På den officielle dagsorden står bl.a. frihandelsaftalen mellem EU og USA og miljøspørgsmål. På den uofficielle krig mod Syrien, det svenske NATO-partnerskab og den militære omringning af Rusland. Den svenske antikrigsbevægelse mobiliserer massivt til protester.

Amerikansk rapport har ikke bevis på gasangreb
[Netavisen] Rapporten der angiveligt skulle bevise, at Assad-styret står bag et giftgasangreb i Syrien er offentliggjort. Den indeholder dog ikke nogen beviser, kun gisninger. Det må støttes, at der gennemføres en fuldstændig uvildig undersøgelse af angrebet, der kan afklare om der er brugt kemiske våben, og hvem der er de skyldige.

KPnetTV: Demonstration i København
- Nej til krig mod Syrien! Nej til dansk krigsdeltagelse
[KPnetTV] En demonstration mod krig mod Syrien samlede sig foran forsvarsministeriet fredag den 30 august. Samtidig var der protestmøder i Århus og Odense, ligesom der de seneste dage har fundet demonstrationer sted i flere lande verden over.

Har de intet lært?
[Netavisen] Tale ved demonstrationen i København mod krig mod Syrien den 30. august 2013
Af Gerd Berlev

Protest i Århus mod Syrienkrig og dansk krigsdeltagelse
[Netavisen] Århus var en af de byer i Danmark, hvor der blev demonstreret den 30. august mod truslerne imod Syrien. Fredsinitiativet Århus mod Krig og Terror var indkalder, og demonstrationen blev støttet af Arbejderpartiet Kommunisterne, DKP (Midtjylland), LO Århus, Militærnægterkontoret og Nej til Krig.

Nej til den kommende krig
[Stop Terrorkrigen] Tale til demonstrationsmødet i Århus mod angreb på Syrien fredag d. 30.8.2013, arrangeret af Århus mod krig og terror
Af Carsten Andersen

Obama og Syrien: 'Den store edderkop i midten af spindet'
[Netavisen] Tale til demonstrationsmødet i Århus mod angreb på Syrien fredag den 30. august, arrangeret af Århus mod krig og terror
Af Kaj Rudi Rasmussen


En personlig krigskommentar: Krigens blinde øje og halve sandheder
[Netavisen] At det primært er udenlandske interesser der hiver Syrien fra hinanden synes oplagt, og det er naturligvis de samme aktører, der er indblandet,  som det har været al den tid der har været mennesker i området.
Af fsk

Den internationale antikrigsbevægelse: Hands Off Syria
[Netavisen] D
en internationale antikrigsbevægelse går på gaderne for at stoppe den ulovlige krig mod Syrien, før den går i gang. Her fra en protest i London den 28. august, organiseret af Stop the War-koalitionen.

Demonstrationer mod Syrien-angreb - og en reaktionær aktion for krig
[Netavisen] Den danske antikrigsbevægelse demonstrerer fredag mod regering og et folketing, der principløst vil tilsluttet sig enhver væbnet amerikansk militær aggression og mod et ulovligt angreb på Syrien i de tre danske hovedbyer.

Danmark i krig: 29. august 1943 - 29. august 2013
[Netavisen] Den 29. august 1943 var et vendepunkt under den tyske besættelse: Den dag et folkeligt oprør tvang regeringen til at gå af og opgive kollaborationspolitikken. 70 år senere er der stadig kamp om historien og dens lære.

APK og DKU: Stop USA's og NATO’s angreb på Syrien! Ingen dansk krigsdeltagelse!
[Netavisen] Den danske regering har meldt sig som villige til at kaste Danmark ud i endnu et krigseventyr, sammen med USA, NATO-landene og andre villige.
Det vil være en nn ny krig på et løgnagtigt grundlag.  En ny krig imod folkeretten. En ny katastrofe.

Nej til krig mod Syrien! Nej til dansk krigsdeltagelse!

[Netavisen] Århus mod Krig og Terror opfordrer til bred modstand mod en ny formålsløs krig i Mellemøsten med endnu flere civile ofre. Vi opfordrer alle til at forsøge at påvirke den danske regering og Folketinget til at holde sig fra nye bekostelige militære eventyr.  
Af Århus mod Krig og Terror


Danmark på vej i  krig mod Syrien
[Netavisen] Danmark kan om timer eller dage være i krig med Syrien.  Statsminister Helle Thorning-Schmidt har gjort det klart, at hendes regering vil støtte en planlagt amerikansk militær aggression, også uden om FN.

Stop krigsaggressionen mod Syrien!
[Stop Terrorkrigen] Angiveligt drøfter mere end 30 lande muligheden for militær aktion udenom FN – herunder en ’flyforbudszone’. Dette vil være ensbetydende med krig. Danmark vil på den ene eller anden måde, både direkte og indirekte, blive involveret i og utvivlsomt støtte et militært angreb.

Hvorfor Danmarks værste terrorist aldrig er straffet
[Netavisen] I Tyskland lever en dansk nazikrigsforbryder og har det godt -  beskyttet af staten mod retsforfølgelse og respekteret af samfundet og sine gamle kammerater og deres politiske efterkommere. Men sagen om SS-Obersturmführer  Søren Kam, der for nøjagtig 70 år siden – den 31. august 1943 – sammen med to andre nazister likviderede avisen BTs chefredaktør  Carl Henrik Clemmensen er ikke afsluttet.

Stop Danmarkshistoriens største våbenhandel!
[Stop Terrorkrigen] Indkøbet af nye kampfly til mere end 30 milliarder kr. har været udskudt siden 2010. Nu er det på igen.
- SRSF-regeringen vil under den største økonomiske krise siden 1930’erne og i en tid med massive nedskæringer i velfærd gennemføre det største oprustningsprojekt i Danmarkshistorien. Det er grotesk og  vanvittigt, siger Dorte Grenaa, talsperson for antikrigsinitiativet Stop Terrorkrigen

USA udviser igen aggressivitet og uansvarlighed i Korea
[Netavisen] Siden den 19. august har meget store militære styrker i Sydkorea afholdt den 100 % amerikansk ledede og amerikansk initierede angrebs-krigsøvelse. Krigsøvelsen skal åbenlyst indøve en invasion af og ”regimeskifte” i Den Demokratiske Folkerepublik Korea.

Efter Mannings dom: Kampagne for benådning og øjeblikkelig løsladelse
[Netavisen]En dom på 35 års fængsel til WikiLeaks-soldaten Bradley Manning for at afsløre krigsforbrydelser og fakta om amerikansk krigsførelse er et brutalt justitsmord – men kampen for at få ham frigivet fortsætter umiddelbart. Amnesty International og Netværket til støtte for Bradley Manning organiserer en underskriftskampagne for benådning til den amerikanske præsident.

Bradley Manning efter justitsmordet: ’Nogle gange må man betale en høj pris for at kunne leve i et frit samfund’
[Netavisen] Det følgende er en hurtig nedskrivning af erklæringen fra konstabel Bradley Manning, der blev læst op af David Coombs på en pressekonference onsdag umiddelbart efter bekendtgørelsen af militærdomstolens fængselsstraf på 35 år.
Af Bradley Manning

Kupregeringen har ført Egypten til katastrofe
[Netavisen] Massakrer og arrestationer af tilhængere af den afsatte præsident Morsi i Egypten fortsætter. Den vestligt støttede kupregering har ført landet ud i en national katastrofe, der vil have vidtrækkende konsekvenser.


Tidligere generalforsamlingsformand: 'Israel fortjener at blive bortvist fra FN'
[Netavisen] Israel fortjener at blive bortvist fra FN, siger Miquel D'Escoto D'Escoto, tidligere nicaraguansk udenrigsminister og formand for FN's generalforsamling

Bradley Mannings dom: Skræmmeeksempel for kommende whistleblowere
[Netavisen] Bradley Manning, whistleblower og tidligere menig i den amerikanske hær, har modtaget sin dom fra det amerikanske retsvæsen. Med dommen statueres der et hårdt eksempel overfor fremtidige whistleblowere.

Militær og politikere: ”Vi vil have en ny krig”
[Netavisen] De sidste danske kampsoldater er på vej ud fra Afghanistan efter 12 års krig. Politikerne , der sendte dem af sted foretager en form for status, i  det store og hele uden nogen form for selvkritik, eller en vurdering af,  om krigen tjente et samfundsgavnligt formål. De tortæller helle rikke, hvem der egentlig vandt. Men de der tænker, at den danske krigsdeltagelse under fremmede himmelstrøg måske nu vil blive droslet lidt ned, kan godt tro om igen.

Danske soldater trækkes ud af Afghanistan: Krigsmodstand på gaden i Århus
[Netavisen] I denne uge vender danske kampsoldater hjem efter 12 års krig i Afghanistan, et faktum der har sat fokus på den danske krigsdeltagelse og Danmarks aggressive, ’aktivistiske’ udenrigspolitik. Men mens politikere og militær over en bred kam ikke kan få soldaterne sendt til et nyt brændpunkt i verden hurtigt nok, siger stemningen i befolkningen noget andet.

PFLP starter kampagne for at forkaste Oslo-aftalen
[Netavisen] Folkefronten til Palæstinas Befrielse PFLP iværksætter nu en massiv offentlig kampagne for at forkaste Oslo-aftalen og dermed genskabe det palæstinensiske folk position som kilden til enhver politisk løsning og al legitimitet.
Af PFLP - Folkefronten til Palæstinas Befrielse

Våbenhvileaftalen i det delte Korea 60 år: USA truer med ny krig
[Netavisen] Den amerikanske krig mod Korea 1950-53 kostede mellem tre og fire millioner mennesker livet, heraf mere end to millioner civile. Landet var totalt smadret ved våbenhvilen den 27. juli 1953 – men ikke kuet At knække Nordkorea og underlægge sig hele den koreanske halvø er en fast bestanddel af den amerikanske supermagtsstrategi for verdensherredømme. Det vil også betyde en styrkelse af den militære omringning af Kina, som USA er i gang med


Hiroshima 6. august 1945 - Nagasaki 9. august 1945

Kriminelle våben i går og i dag
[Netavisen] Navnet Hiroshima er for altid uløseligt forbundet med atomvåben. Den 6. august 1945 blev den første atombombe nogensinde nedkastet over en bys civile. 140.000 mennesker blev udslettet på et sekund. Andre titusinder døde eller blev syge i de efterfølgende årtier. 3 dage senere udslettedes andre 70.000 i Nagasaki.

Læs hele artiklen fra kpnet 6. august 2001

Se også

Det begyndte med Hiroshima
Listen over USA’s bombardementer af byer og folk efter Anden Verdenskrig med millioner af civile ofre frem til 1999

The Hiroshima Myth. Unaccountable War Crimes and the Lies of US Military History
By Dr. Gary G. Kohls, Global Research

The Bombing of Nagasaki August 9, 1945: The Un-Censored Version
By Dr. Gary G. Kohls, Global Research

A Photo-Essay on the Bombing of Hiroshima and Nagasaki
Modern American Poetry

CIA's og NATOs hemmelige hær: Stay Behind i Danmark må undersøges til bunds
[Netavisen] Stay Behind-grupperne - det amerikansk sponsorerede og anførte hemmelige antikommunistiske  terrornetværk, som blev opbygget og var aktivt i Vesteuropa under den kolde krig, og også er kendt under betegnelsen Gladio – samarbejdede  i Danmark med hjemmeværnet og den socialdemokratiske efterretningscentral AIC.

Kerrys  ’fredsforhandlings initiativ’ møder bred modstand blandt  palæstinensiske organisationer

[Netavisen] Washington har presset på for at være vært for israelske og palæstinensiske forhandlere og taler igen om den såkaldte 'endelige status' og om 'grundlæggelse af en palæstinensisk stat'. Men det vil være en 'katastrofe' og 'politisk selvmord', mener de palæstinensiske organisationer.

Imperialismens 'demokratiske' kup: Militæret har taget magten i Ægypten
[Netavisen] I Vesten hyldes militærkuppet i Ægypten som 'demokratisk'. og det støttes af de pro-vestlige kræfter i den ægyptiske 'opposition' til den afsatte præsident Mursi og det muslimske broderskab. Men det har ingen planer om at indfri den ægyptiske folkeopstands krav.

Danmark ud af Sydkorea: Erstat våbenhvileaftalen med en fredsaftale i Korea
[Netavisen] USA har i strid med våbenhvileaftalen oprustet i Sydkorea med stadigt mere avancerede våben, og stadig flere lande er søgt inddraget i ”FN-kommandoen” i Sydkorea. Siden 2009 har det danske forsvar haft officerer fast stationeret under ”FN-kommandoen” efter ønske fra USA. Ligeledes deltager et udvidet antal danske officerer i de store tilbagevendende krigsøvelser i Sydkorea.
Af Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea


Krigsveteran Vincent Emanuele: ”Vi lever i en desperat tid”
[Netavisen] Vince Emanuele var udsendt til Irak to gange gennem US Marines. Tredje gang sagde han nej og nedlagde våbnene. I videoen her fortæller Vince Emanuele om den amerikanske kultur, der bygger på og er gennemsyret af vold, om baggrunden for, at han overhovedet deltog i krig, om situationen i verden og kampen mod USA-imperialismen. I dag er han aktiv i ’Veterans for Peace’.

Militær og politikere: ”Vi vil have en ny krig”
[Netavisen] De sidste danske kampsoldater er på vej ud fra Afghanistan efter 12 års krig. Politikerne , der sendte dem af sted foretager en form for status, i  det store og hele uden nogen form for selvkritik, eller en vurdering af,  om krigen tjente et samfundsgavnligt formål. De tortæller helle rikke, hvem der egentlig vandt. Men de der tænker, at den danske krigsdeltagelse under fremmede himmelstrøg måske nu vil blive droslet lidt ned, kan godt tro om igen.

Over 17.000 udlændinge fører krig i Syrien– mindst 65 fra Danmark
[Netavisen] 17.000 udlændinge er lige nu aktive i krigen mod Assad-styret i Syrien ifølge forskellige vurderinger blandt andet baseret på oplysninger fra den såkaldte Fri Syriske Hær. At krigen i de vestlige medier betegnes som en borgerkrig er noget af en tilsnigelse.

Usikker fredsproces i Colombia
[Netavisen] Der har i et stykke tid været ført fredsforhandlinger mellem styret i Bogotá og landets største guerillaorganisation FARC-EP (Colombias revolutionære væbnede styrker). Cubanske og norske myndigheder har været blandt tilrettelæggerne
Af Netmagasinet Revolusjon, Norge

Video fra KPnetTV: Århus: Sankt Hans for fred
[KPnetTV] Skt. Hans for fred var overskriften for et midsommer-arrangement i beboerhuset i Sølystgade i Århus. KPnetTV tog en snak med Carsten Andersen fra Århus mod krig og terror - i en situation hvor Danmark efter LIbyen-krigen er på vej ind i en ny krig i Afrika - i Mali.

Video fra KPnetTV: Nej til dansk krigsproduktion
[KPnetTV] Fredsenglene flyver igen. 13. juni var de på gaden mod krigsproduktion, da Forsvars- og Arospaceindustrien i Danmark (FAD), holdt generalforsamling i Industriens hus for de 68 medlemsvirksomheder. Våbenindustrien blomstrer i Danmark og skaber profit på oprustning og krig.

Se også En industrigren i fremgang!

Bradley Manning: Amerikansk helt for militærdomstol
[Netavisen] Der var store protester uden for Fort Meade, Maryland, hvor en militærdomstol fra i dag mandag gennemfører en lukket proces mod Wikileak-soldaten Bradley Manning. Livstidsdommen er afsagt på forhånd. Der skal statueres et brutalt eksempel, så Manning ikke danner skole som nationaltelt. For det er hvad han er. Manning afslørede grove krigsforbrydelser i Irak og Afghanistan, som ellers ville have været hemmeligholdt.

EU giver grønt lys for våben til Syrien
[KP6, 2013] EU har indtil nu ikke officielt støttet Assad-regimets modstandere med våben og dermed ikke officielt interveneret i (borger)krigen i Syrien. Det er slut nu. De store EU-lande England og Frankrig har sikret at forbuddet mod våbeneksport til Syrien – det vil sige til ’oprørerne’ – er ophævet fra 1. juni 2013. De kan nu forsyne regimets modstandere med avancerede våben.

4. maj-initiativet - Fakkeltog på Vesterbro

[KPnetTV] Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Lærerforening, var konferencier og talte ved det traditionelle fakkeltog på Vesterbro på befrielsesaftenen den 4. maj. I 68 året for Danmarks befrielse er der igen krise som i 30'erne og situationen har lighedstræk med den tid, hvor fasciisme og nazi fik magten i store europæiske lande.

Krigsforbryder Fogh og det officielle Danmarks forbrydelser under besættelsen
[Netavisen] Krigsforbryderen Fogh Rasmussen er ikke modstandsbevægelsens arvtager – men arvtageren til alt det beskidte i den rådne danske herskende klasses politik – fra samarbejdet med Hitler til samarbejdet med Bush.
En kommentar af Klaus Riis ved 60-året for befrielsen 4. maj 2005

Støt kampen for demokrati og social retfærdighed i Bahrain
[Netavisen]Der har været store demonstrationer i Bahrain mod kongens årlige prestigefyldte bilvæddeløb Formel 1 Grand Prix, der afholdtes den 21. april. Demonstranterne krævede g løsladelse af fængslede demokratiaktivister, herunder dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja og hans datter Zainab.
Udtalelsen fra Valby og Sydvest mod krig på Stop terrorkrigen


English version:
Support the struggle for democracy and social justice in Bahrain

Video fra KPnetTV: Danske whistleblowere

Interview med Høgni og Brian - tidligere udsendte danske soldater

[KPnetTV] NATO er basalt set en terrororganisation, siger to tidligere udsendte soldater i Afghanistan - og befolkningen og soldaterne bliver ført bag lyset. Høgni og Brian fotæller deres barske historier - og protesterer nu hver dag foran Christiansborg.

Se hele den rystende og ekstremt vigtige video her

Two Danish veterans speak out against the wars
Two Danish war veterans are speaking out against war, NATO, as well as other political and military issues.

Choose English subtitles (in the menu below the video)

Sarin-gas og Syrien: De amerikanske krav lyder bekendt
[Stop Terrorkrigen] Rapporterne om Assad-styrets brug af kemiske våben er en del af en ofte gentagen historie, men den er fuld af huller.
Af Robert Fisk

Besætterne
[KP8, 2003] D
en 9. april 1940 besatte Nazityskland Danmark. For 10 år siden - 9. april 2003 - var Danmark selv blevet en besættelsesmagt. Og er det endnu.
Leder, Kommunistisk Politik 8, 2003

Nordkorea retter raketterne mod USA
[Netavisen]
De vestlige medier er igen fulde af skræmmende overskrifter fra den koreanske halvø. '’Nordkorea truer USA med krig’, ’Kim Jong-un sigter raketter mod amerikanske baser’ osv. Samtidig har en tvivlsom trio blokeret for en våbenhandelsaftale i FN, som de store våbeneksportører er enige om.

Israel: De facto medlem af NATO
[Netavisen] Generalsekretæren for NATO Anders Fogh Rasmussen modtog den 7. marts  Israels præsident Shimon Perez i NATOs hovedkvarter i Bruxelles. Dagsordenen: Styrkelse af det militære samarbejde mellem Israel og den atlantiske alliance med fokus på terrorbekæmpelse.
Af Prof Michel Chossudovsky

Kofi Annan afviser dansk krigsbegrundelse
[Netavisen]
FN's tidligere generalsekretær Kofi Annan afviser Fogh-regeringens seneste officielle begrundelse for at gå i krig mod Irak – at Saddam Hussein ikke samarbejdede med FN. Det er hvad den danske antikrigsbevægelse har sagt i årevis og den krigsglade presse har ignoreret.

Eksperternes lødighed
[Netavisen]Nu myldrer det frem med eksperter der fortæller os at Irakkrigen var retsstridig. Det er tankevækkende at disse udsagn først så tydeligt kommer frem i anledning af 10-året. Hvor var alle disse jurister i de 10 år der er gået?
Af fredsvagt Bo Richardt

"Krigskampagnen": En fin film om løgn og propaganda
[Netavisen] 'Krigskampagnen' er en helt ny dansk dokumentar af Boris Bertram, om optakten til Irak krigen. Den havde tirsdag premiere på DR2 på ti-årsdagen for starten på det amerikanske bombardement af Bagdad og den ulovlige krig med dansk deltagelse.


Irak efter ondskabens tiår
[Netavisen] Det seneste årti har bekræftet at der faktisk eksisterer en ondskabens akse. Den går mellem Washington, London og Tel Aviv. Ti år efter forbrydelserne mod Iraks folk gik i gang, er der ikke antydning af, at de skyldige må stå til ansvar.
Af Jan R. Steinholt, Netmagasinet Revolusjon (norsk)

De har blod på hænderne: Drag krigsforbryderne til ansvar!

[KP3, 2013] Bush og Blair er for længst ekspederet ud i den politiske nat. Anders Fogh blev for sine kriminelle ydelser gjort til NATOs generalsekretær, hvor han fortsætter sin blodige gerning. Men krigsforbrydelser forældes aldrig.

Anklageskrift mod statsminister Anders Fogh Rasmussen m.fl.

Læs anklageskriftet fra Stop Terrorkrigen her

Største protester nogensinde ved en krigsstart
[KP3, 2013] Den 18. marts 2003: Lars Grenaa og Rune Eltard Sørensen hældte ved krigsbeslutningen i folketinget rød maling over hhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen (’Du har blod på hænderne!’) og udenrigsminister Per Stig Møller.

Se videoen med maleraktionen på Christiansborg

Thomas Koppel: Macbeth i Folketinget
[Netavisen] Samme dag Anders Fogh Rasmussen og VKO sendte Danmark ud i en ulovlig krig skrev komponisten og kommunisten Thomas Koppel et klar- og fremsynet åbent brev om blodpletter, der aldrig går væk.
Stop Terrorkrigen

Socialdemokraten Rosenkrantz-Theil tager afstand fra maleraktion
[Netavisen] Pernille Rosenkrantz-Theil er  blevet socialdemokrat og en del af den nyliberale EU-regering, Nu fjerner hun den sidste hurdle på vejen til en mulig ministerpost og fordømmer maleraktionen i folketinget.

Maling kan vaskes af - Blod kan ikke!
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisterne udtalelse ved beslutningen om dansk deltagelse i Irak-krigen 21. marts 2003:
"2 ud af 3 danskere er imod dansk krigsdeltagelse. Danmarks største koncern A.P.Møller er for. Den tjener penge på både blod og olie. Regeringen er for A.P. Møller. A.P.Møller er for USA. Regeringen er for USA. Danmark er i krig under amerikansk kommando.
Er det så simpelt?"

Irak 10 år senere: Krigen dræber stadig
[Netavisen] Den  21. marts er det 10 år siden Danmark gik med i en ulovlig krig. Følgerne af krigen har været hundrede tusinder af dræbte og et smadret land. Officielt sluttede krigen i 2007, reelt er den ikke afsluttet, og dens virkninger i Irak fortsætter på mange planer. Et af dem er sundheden.

Bradley Mannings usædvanlige mod
[Netavisen]Juraprofessor Marjorie Cohn kommenterer wikileak-soldaten Bradley Manning optrædenm i retten efter hans mere end 1000 dage lange isolationsfængsling.

Efter Chavez’ død: Hvorhen Latinamerika?
[Netavisen] De borgerlige medier har ikke været sene til at skabe en ny myte i forbindelse med den venezuelanske præsident Hugo Chavez’ død: Han efterlader ’et tomrum’ – og ’tomrummet’ udfyldes med spekulationer om, hvilken vej Venezuela og resten af Latinamerika vil gå. Men der er ingen tvivl om, hvilken vej folkene ønsker at gå.
Af Klaus Riis

Palæstinensisk fanges død udløser masseprotester
[Netavisen] Den 30-årige palæstinenser Arafat  Jaradat fra i Si’ir udenfor Hebron døde efter israelsk tortur seks dage efter sin anholdelse. Fire fængslede palæstinensere sultestrejker i protest mod forholdene for de politiske fanger. Jaradats død har udløst stor palæstinensisk vrede og omfattende protester.

5. marts 1953: Stalins død for 60 år siden
[Netavisen] Det er 60 år siden Josef Stalin døde. Trods årtiers uafbrudt kampagne for at tilsværte hans navn er han stadig populær hos de fleste russere - på grund af hans fortjenester som leder af den socialistiske opbygning og som sejrherre i kampen mod Nazitysklands og dets vasallers invasion af Sovjet. Senest har byen, der er opkaldt efter ham, på historiske mærkedage fået sit navn tilbage.

I dag bliver Stalingrad igen til Stalingrad

[Netavisen] Det afgørende vendepunkt i 2. verdenskrig kom med slaget om Stalingrad.

Stalin lever
[Netavisen] Mere end et halvt århundredes forsøg på at fremstille Stalin som inkarnationen af ondskab og som en blodtørstig tyran må den borgerlige presse konstatere: Stalin lever Og et overvældende flertal af russerne betragter ham som en stor og progressiv skikkelse i landets historie

Stalin, freden og ’Den kolde krig’
[Netavisen] En cand. mag. i østeuropastudier ved navn Julie Birkedal Riisbro har fået hele Politikens kronik på 60 års dagen for Stalins død til at spekulere i, om den sovjetiske leder ville have udløst en 3. verdenskrig, hvis han havde overlevet mordet på ham selv. Men Stalins politik under den kolde krig var en internationalistisk fredspolitik. Hans revisionistiske efterfølgere forvandlede Sovjet til en imperilaistisk supermagt og genoprettede kapitalismen
Artikel af Klaus Riis fra Kommunistisk Politk 4, 2001

_________________________


Hvordan Washington hjalp med at fostre det islamiske oprør i Mali
[Stop Terrorkrigen] Bag hele konflikten ligger en beskidt og løgnagtig plan om dobbeltspil, kyniske drab og systematisk skabelse af terror. En fast bestanddel af imperialisternes arsenal: Forbrydelser under dække med formål som retfærdiggørelse af invasion og krig, tilsværtning af ægte oprør og forvirring hos befolkninger verden over.
Af Jeremy Keenan

Se også

DRS og Algeriets 'statsterrorisme'
Af Jeremy Keenan, Stop Terrorkrigen

Malis tuareg-oprør
Af Jeremy Keenan, Stop Terrorkrigen

Justitsmord: Marokko idømmer menneskerettighedsaktivister livstid
[Netavisen] 24 civile menneskerettighedsforkæmpere fra det besatte Vestsahara er dømt ved Marokkos militærdomstol i Rabat for at "underminere den interne og eksterne statssikkerhed; organisere en ulovlig forening og angribe embedsmænd i funktion". 8 er blevet idømt livstid, 14 fik fængselstid mellem 20-30 år - og to er blevet idømt 2 års fængsel.
Af Henrik Bang Andersen, Folkebevægelsen mod EU

For 10 år siden15. februar 2003: Største globale aktionsdag nogensinde


Christiansborg 15. februar 2003

[Netavisen] Irak-krigen stod for døren - aftalt mellem George Bush, Toni Blair, Anders Fogh og en række andre imperialistiske statsledere. Den internationale antikrigsbevægelse mobiliserede til den største aktionsdag nogensinde mod en konkret krig. 30 - 50 millioner mennesker på alle kontinenter var på gaden for at stoppe den ulovlige krig. Og den danske antikrigsbevægelse var med til at gøre dagen global.
De nævnte krigsforbrydere er endnu ikke draget til ansvar.

To år efter ’Bahrains forår’: Al-Kawaja sultestrejker igen
[Netavisen] På toårsdagen for ’Foråret i Bahrain’ demonstreres der igen i gaderne. En 16-årig dreng blev skudt ned og dræbt og i fængslet sultestrejker Al-Kawaja igen. Oprøret i Bahrain, er bl.a. huser USA’s 5. flåde, blev brutalt slået ned ved hjælp af Saudi Arabiens hær. Al-Kawaja, der er dansk statsborger, sidder fængslet for at have organiseret kampen for demokratiske rettigheder i Bahrain.

USA’s dronepolitik: Ubegrænset ret til at dræbe
[Netavisen] USA’s præsident Barack Obama har afholdt sin ’Tale om nationens tilstand’, hvor han gjorde meget ud af de stadige skoledrab og massenedskydninger i den topmilitariserede supermagt. Den amerikanske droneterrors konsekvenser i andre nationer med hundredvis af døde børn og civile som ofre blev ikke berørt.

Irans Arbejdets Parti (Toufan): Fordøm det foragtelige drab på Chokri Belaid i Tunesien!
Chokri Belaid var en frontfigur i kampen for at afsætte det korrupte Ennahda regime og føre den tunesiske revolution videre. Å. Situationen har klare paralleler til Iran, hvor de reaktionære kræfter umiddelbart efter magtovertagelsen vendte sig imod videreudviklingen af den iranske revolution. Irans Arbejdets Parti opfordrer til international solidaritet med det tunesiske folks kamp.

Tunesien: Politisk styrkeprøve efter snigmord på oppositionsleder
[Netavisen] Den tunesiske Folkefront opfordrer til generalstrejke og nye protester efter attentatet på dens leder Chokri Belaid. Det islamiske regeringsparti Ennadha holdes ansvarlig. Mordet har udløst en politisk styrkeprøve mellem de regerende islamiske kræfter og arbejderne og ungdommen, som mener, at revolutionen bliver forrådt

Udtalelse fra de demokratiske kræfter i Tunesien
Revolusjon, Norge

Afrikanske marxist-leninister: Den franske militærintervention i Mali udgør en fare for Afrikas fremtid!
Franske tropper er stadig i Mali med hjælp fra USA og EU, heriblandt Danmark.De revolutionære og demokratiske kræfter i Afrika kæmper imod imperialistisk indblanding og for selvstændighed. I denne udtalelse fordømmes imperialistisk intervention og de afrikanske nykoloniale regimer, som tillader og støtter den. Den viser samtidig hvordan den imperialistiske politik giver næring til islamister og jihadister.
Af Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti PCRCI

Fjender eller allierede? Vestens brug af islamistiske terrorgrupper
[Netavisen] Vestens brug af terrorgrupper findes i mange udgaver – og det er et fænomen i efterretningstjenesternes skyggeverden, som er umådelig svært at trænge igennem og få klarhed om. Men ’islamistisk terror’ dukker hele tiden op, som om den var kaldet. Også som påskud for krige og militærintervention.

Atomprøvesprængning i Nordkorea: 'Vi deltager ikke i hylekoret af fordømmelser'
[Stop Terrorkrigen]Nordkorea foretog den 12. februar en atomprøvesprængning, hvilket har ført til kraftige reaktioner fra alle forsvarere af den amerikanske imperialisme fra Obama til Søvndal. USA presser og truer stedse Den demokratiske folkerepublik Korea militært med bl.a. tilstedeværelse af amerikanske a-våben i Sydkorea og på krigsskibe ud for Koreas kyster. DDF Korea står på USA’s liste over lande, der kan udsættes for såkaldte ”forebyggende a-våbenangreb på udvalgte mål”.
Pressemeddelelse fra Venskabsforeningen Danmark - Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Stalingrad bliver igen til Stalingrad
[Netavisen]’Stalingrad’ blev synonym med den antifascistiske kamp og sejren over fascismen. Men i 1961 omdøbte Nikita Hrustjov og hans klike, der kuppede sig til magten i Sovjetunionens, byen til Volgograd. Nu kommer den igen til at hedde Stalingrad - seks gange om året. Hvornår kommer turen til Leningrad?

Israel angriber Syrien -Ingen dansk fordømmelse
[Netavisen] Israel har i en grov krænkelse af folkeretten torsdag sendt fly med raketter via Libanon  ind i Syrien, hvor de angiveligt angreb et militært forskningscenter ved Damaskus. Angrebet dræbte to syrere og sårede fem andre. Danmark og udenrigsminister Søvndal tier - og samtykker.

Den franske militærintervention i Mali udgør en fare for Afrikas fremtid!
[Netavisen] De revolutionære og demokratiske kræfter i Afrika kæmper imod imperialistisk indblanding og for selvstændighed. Franske tropper er stadig i Mali med hjælp fra USA og EU, her iblandt Danmark. Beskrivelsen af den overhængende fare de afrikanske folk befinder sig i og de forskellige kræfter der opererer i Nord-Afrika ridses op på bagrund af resolutionen fra de internationale marxistisk-Leninistiske partier og organisationer (IKMLPO) der mødtes i november 2012.
Af PCRCI, Elfenbenskystens Revolutionære Kommunistiske Parti (da)

Den franske intervention i Mali : En ydmygelse af de afrikanske folk
[Netavisen] Det afrikanske folk, de afrikanske progressive kræfter, må stå imod de analyser der serveres om at vi skal tjene vores fjender, vi må vælge den vej, som giver os mulighed for at slippe af med disse falske demokratier, disse mafiøse kræfter og deres herrer, der forhindrer det afrikanske kontinent i at gå fremad.
Af Gilbert Kouessi

Qatar og USA: Aftalt spil eller modsatrettede interesser?
[Netavisen] Historien synes at gentage sig selv, nu hvor de USA-støttede arabiske monarkier med Qatar i spidsen fra deres USA-beskyttede bastion på den arabiske halvø, falder tilbage til at udnytte islamistisk ideologi til at underminere den folkelige arabiske antiautoritære revolution - der kæmper for et retssamfund, under civil ledelse, demokratiske institutioner og social og økonomisk retfærdighed.
Af Nicola Nasser

Mali: Kæmpe potentiale for råstofudvinding
[Netavisen] Mali er et fattigt land med mange ressourcer. Med den nylige militærinvasion i landet har Frankrig, USA, NATO og EU taget endnu et skridt til et stærkere fodfæste i landet og i Afrika som sådan. De franske bomber mod Mali kaldes hjælp til befolkningen. Militærregeringen i Mali kaldes demokratisk. Slagsmålet om Malis rigdomme er et mere realistisk bud på krigen.

Protest ved den marokkanske ambassade: Retssag mod 23 aktivister fra Vestsahara
[Netavisen] Aktivisterne blev anholdt under en protest mod forholdene i det besatte land. De 23 aktivister stilles nu for en militær domstol.
Af Afrika Kontakt

Video: Protest mod likvideringen af de tre kurdiske politikere

[KPnetTV] Tre kvindelige kurdiske politikere blev onsdag den 9. januar dræbt på grotesk vis i den franske hovedstad Paris. De tre politiske aktive kvinder har i mange år kæmpet ihærdigt for kurdernes rettigheder og for demokrati og fred i Tyrkiet. Efter mordene arrangeredes et protestoptog på Københavns rådhusplads der fordømte handlingen.

Stormagtshykleri om "humanisme" og "sikkerhed"
[Netavisen] Virkeligheden stilles på hovedet. De vestlige stormagter er ikke garanter for "demokrati" vendt imod "ustabilitet og terror".Tværtimod er de hovedårsagen til ustabilitet, krige, og et ufatteligt antal menneskers lidelser og død. Med en gammelkendt imperialistisk dagsorden om kontrol med ressourcer og landområder. Med krigen i Mali forberedes vi på dansk involvering i krige langt væk fra Danmarks grænser.
Af Henning Påske Jensen

Udtalelse fra Valby og Sydvest mod krig: Hvad skal danske soldater dog i Mali?
[Netavisen] Vi opfordrer den danske regering til straks at kalde Herkulesflyet og dets besætning tilbage og fremover afholde sig fra nye krigseventyr.
Valby og Sydvest mod krig

Den franske militærintervention i Mali udgør en fare for Afrikas fremtid!
[Netavisen] Elfenbenskystens revolutionære kommunistiske parti (PCRCI), udtaler skarp kritik af Frankrigs indblanding i Mali.
Malis folk har været udsat for alle slags former for pres, de er så udmattede af de mange lidelser at ekstern intervention kan fremstå som en redningsaktion, den franske hær fremstilles som den eneste udvej, som en «højeste frelser». De maliske og afrikanske folk har tabt en kamp, men ikke selve krigen. På samme måde som i Afghanistan, Somalia og andre steder, vil det imperialistiske militære engagement bare øge indflydelsen til jihadistene og andre terrorister.
Revolusjon

Nej til invasion i Mali - Stop EU’s og NATO’s krige!
[KP1, 2013] 15. januar Som medlem af to krigsivrige alliancer - NATO og EU - vil Danmark tage del i endnu en militær indblanding i et suverænt lands indre forhold. Invasionen vil kun øge konflikten. Allerede før Folketinget har taget stilling, har regeringen vedtaget at sende et Herkulesfly til hjælp for invasionen. Arbejderpartiet Kommunisterne udtaler sin dybeste afstandtagen og protest imod dansk deltagelse i endnu en imperialistisk krig.

Vejsalt fra det besatte Vestsahara på danske veje
[Netavisen] Afrika Kontakt og Western Sahara Resource Watch har fået pålidelige informationer om, at den danske virksomhed Dansk Vejsalt, netop i disse dage er ved at importere 4000 ton vejsalt fra de af Marokko besatte områder af Vestsahara. Dansk Vejsalt har i følge kilder købt i alt 24000 ton salt. Opkøbet er i strid med folkeretten og i strid med international lov. Morten Nielsen sekretariatsleder på Afrika Kontakt udtaler: 'Danske vinterveje skal ikke saltes på bekostning af brud på menneskerettighederne. Dansk Vejsalt må umiddelbart stoppe deres køb af salt fra de besatte områder'
Af Afrika Kontakt

Udtalelse fra 'Århus mod krig og Terror' - Danmark går ind i ny krig
[Netavisen] USA, EU og Nato er i gang med en offensiv for politisk og økonomisk indflydelse i Afrika i konkurrence med Kina, der har store investeringer i Afrikas miner og olieressourcer. Den gamle kolonimagt Frankrig vil have sine kolonier tilbage. Vi tager på det bestemteste afstand fra Danmarks deltagelse i invasionen i Mali og siger nej til EU’s og Nato’s krige.

Stop Terrorkrigen

Frankrig invaderer Mali med støtte fra USA - Danmark sender Herkules-fly
[Netavisen] 15. januar: Frankrig har startet et militært angreb på det nordlige Mali med både jagerfly og mandskab på jorden. Storbrittanien har sendt 2 transportfly til assistance og herhjemme udtaler Villy Søvndal og regeringen sin uforbeholdne støtte til det franske overfald. Udenrigspolitisk Nævn er hasteindkaldt og et dansk Herkules-fly forventes at blive sendt afsted. FN’s sikkerhedsråd samles i dag og Frankrigs udenrigsminister udtaler, at man ønsker at få en ’fredsbevarende styrke’ til Mali efter en hurtig militæraktion. Baggrunden for invasionen ligger i en omhyggeligt udarbejdet plan, der omfatter kampen om guld, mineraler og landbrugsvarer og et uhyrligt dobbeltspil i brugen af Al-Queda og andre islamiske terrorgrupper.

Nej til fransk militær intervention i Mali
[Netavisen] Udtalelse fra Parti Communiste des Ouvriers de France:
Frankrig har sat sig i spidsen for den imperialistiske koalition der har invaderet Mali. Kræfter i Mali har fordømt invasionen og fra starten afvist en udenlandsk militær intervention; de har udtalt, at spørgsmålet om Malis territoriale integritet er en sag for Malis militær. De er ikke blevet hørt. Også i Frankrig, den tidligere kolonimagt i Mali, er der kræfter der vender sig imod invasionen. PCOF udtrykker i deres udtalelse en fuldstændig afstandstagen fra de franske koloniambitioner.

Fey-Kurd: Vi fordømmer likvidering af 3 kurdiske kvindelige politikere i Paris på det kraftigste
[Netavisen] Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY-KURD) fordømmer drabet på 3 kurdiske kvindelige politikere på det kraftigste.
Tre kvindelige kurdiske politikere blev onsdag den 9. januar dræbt på grotesk vis i den franske hovedstad Paris. De tre politiske aktive kvinder har i mange år kæmpet ihærdigt for kurdernes rettigheder og for demokrati og fred i Tyrkiet.

Stop salget af konflikttomater fra Vestsahara
[Netavisen] Nu kan man i Coops butikker købe konflikttomater fra Vestsahara, bevidst mærket med Marokko som oprindelsesland. Dette salg bør straks stoppes.
Vestsahara er et land der idag er udsat for en ulovlig besættelse fra Marokko og befolkningen kæmper for selvstændighed. At der er tale om en ulovlig besættelse er anerkendt af FN og Domstolen i Haag og Vestsaharas eksilregering er idag anerkendt af over 80 lande - indtil videre med Sverige som det eneste EU-land. Tværtimod arbejder EU for en ny fiskeriaftale med Marokko der indbefatter Vestsahara. Aftalen, der skal vedtages i 2013, er ulovlig ifølge international lov, idet den sælger ud af et besat lands naturressourcer.
Af Peter Kenworthy

Carlos Latuff svarer igen på beskyldninger for antisemitisme
[KP, 2013] Den verdenskendte brasilianske satiretegner Carlos Latuff spidder imperialisme og reaktion, indbefattet Israels undertrykkelse af palæstinenserne og den ulovlige blokade og de gentagne krige mod Gaza. Satiren er ubestrideligt virksom. Den har f.eks. fået Simon Wiesenthal-centret i Los Angeles til at udråbe Carlos Latuff som antisemit.

FredsVagten forvist fra slotspladsen under nytårskur
[KP 1, 2013] FredsVagten, der hver eneste dag markerer modstanden mod dansk krigsdeltagelse, er i forbindelse med dronningens nytårskur blevet forvist fra Christiansborg Slotsplads.
Bo Richardt skriver på vegne af FredsVagten:
Så snart man kombinerer ordene sikkerhed og Dronning er alle udemokratiske tiltag
legio. Ligeledes hvis man påkalder terror-spøgelset. Hvad bliver den næste latterlige beskæring af retten til at demonstrere?

Nr. 43: Dansk elitesoldat dræbt
[KP 1, 2013] De danske besættelsestropper i  Afghanistan har lidt et nyt tab  En elitesoldat fra Jægerkorpset blev i går ramt af bombe under en operation  i Helmand-provinsen.

Statsminister-hyldest til EU og forventning om opstande fra Røde Kors
[Netavisen] Den endnu fungerende danske statsminister holdt en nytårstale, der var ment som en optimistisk peptale til det danske folk om at bide tænderne sammen og møde det ny 2013 med optimisme. Verdens største nødhjælpsorganisation Røde Kors kunne til gengæld ved årsskiftet meddele, at den nu betragter EU som en krisezone, hvor der kan forventes sociale og politiske revolter som i de arabiske lande.

Krigen om ressourcerne og erobringen af Mali
[Netavisen] Den skærpede imperialistiske rivalisering på det afrikanske kontinent skaber krige. De 'gamle' imperialister som USA, Storbrittanien og Frankrig kæmper mod Kinas og Brasiliens indflydelse i Afrika. I Mali trapper USA i øjeblikket en konflikt op efter modellen: Skab en konflikt - og kræv derefter en 'humanitær invasion'. Denne gang gennem FN.
Af Timothy Alexander Guzman
Stop Terrorkrigen

Modstandsmanden Frede Klitgård runder de 90 år
[Netavisen] Den kendte og respekterede modstandsmand Frede Klitgård runder den 7. januar 90 år. Frede Klitgård har i en årrække været drivkraften bag det antifascistiske kvartalstidsskrift Håndslag

Download det seneste nummer (4,2012) i pdf her

FredsVagten forvist fra slotspladsen under nytårskur
[Netavisen ] FredsVagten, der hver eneste dag markerer modstanden mod dansk krigsdeltagelse, er i forbindelse med dronningens nytårskur blevet forvist fra Christiansborg Slotsplads. Bo Richardt skriver på vegne af FredsVagten: Så snart man kombinerer ordene sikkerhed og Dronning er alle udemokratiske tiltag legio. Ligeledes hvis man påkalder terror-spøgelset. Hvad bliver den næste latterlige beskæring af retten til at demonstrere?

Søvndal har ikke styr på diplomatiet
[Netavisen] USA har ført krig mod (Nord)korea i 60 år - og den er ikke forbi. Få lande dæmoniseres i samme omfamg som Nordkorea i den vestlige presse. Den danske udenrigsminister bidrager lydigt - blandt andet ved urigtigt at påstå, at Danmark ikke har diplomatiske forbindelser med landet. Venskabsforeningen med Den Demokratiske Folkerepublik protesterer
Udtalelse fra Venskabsforeningen Danmark - Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Nu er tiden inde til en militær embargo mod Israel!
[Netavisen] 52 internationalt kendte personligheder opfordrer til militærembargo mod Israel: "Militære bånd til Israel har givet næring til hensynsløst aggressive handlinger. Israel graver sig mere og mere ned i en skyttegrav med hensyn til undertrykkelsen af palæstinenserne, og samtidig provokerer det til eller indleder væbnet konflikt med sine naboer i regionen."
Den internationale BDS-bevægelse, Boykot Israel

Topfodboldspillere fordømmer planerne om afholdelse af U21 EM i Israel
[Netavisen] Fodboldspillere fra Premier League og en række andre store ligaer fordømmer i en fælles udtalelse planerne om afholdelsen af U21 EM i Israel næste år

Derfor sanktioner mod Israel
[Netavisen] Bogen 'Derfor sanktioner mod Israel' er netop udkommet på forlaget Solidaritet. Den fortæller om den internationale bevægelse for boykot af Israel, der i 2005 blev startet af palæstinensiske græsrodsorganisationer efter inspiration fra boykotkampagnen mod Sydafrikas apartheid.


Engleaktion: Købmagergade i København 10. december
[KPnetTV] Mens EU-eliten hylder sig selv i Oslo for ikke at slå hinanden ihjel, gør aktionen opmærksom på den helt urimelige, ulovlige og misvisende tildeling af Nobels fredspris til EU. Engle, der symboliserer ofrene for krige, som et eller flere medlemslande har deltaget i, og/eller har leveret våben til, vender tilbage for at fortælle historien.
Interview med Gerd Berlev. Arrangeret af Valby og Sydvest mod krig.

Se også aktionsflyer
Nobels fredspris til EU - EU er ikke et fredsprojekt
VALBY OG SYDVEST MOD KRIG (pdf)

Klik for TV-indslag fra Update

Tre nobelfredsprismodtagere: Tilbagekald fredsprisen 2012 til EU
[Netavisen]Tre tidligere nobelfredsprismodtagere protesterer i åbent brev mod at EU får fredsprisen for 2012. De kalder tildelingen uretmæssig og ulovlig og kræver at den ikke kommer til udbetaling
Stop Terrorkrigen



Arkiv Krig og fred 2012

 

Netarkiv