Har de intet lært?


Tale ved demonstrationen i København mod krig mod Syrien den 30. august 2013

Af Gerd Berlev, Valby og Sydvest mod krig

 


Protest ved Christiansborg 30. august 2013:
Nej til krig mod Syrien - Nej til dansk krigsdeltagelseI betragning af den ultra korte forberedelsestid vi har haft til denne demo er det dejligt at se, at så mange har fundet det nødvendigt at møde op her i dag.

Formålet med at holde demonstrationen NU er jo netop at påvirke og tage del i den politiske beslutningsproces og ikke kun at se til og protestere NÅR beslutningerne er taget.

Det danske folketing med Helle Thorning i spidsen og SF som et villigt halehæng er i gang med at sige ja til at deltage i endnu en krigsforbrydelse, endog uden FN-mandat!

Det er uhørt, det er en skandale, en moralsk voldtægt mod den danske befolkning, og det vil blive et fysisk overgreb på den syriske befolkning.

I meningsmålinger og kommentarer overalt på nettet flyder det over med bemærkninger som: Har de intet lært? Hvad kom der ud af Afghanistan, Irak, Libyen, Mali? – Overalt i verden rejser protesterne sig mod endnu en krig.

FNs fhv. våbeninspektør Hans Blix, hvis ønske om en længere undersøgelse i Irak ikke kunne stoppe USA, siger til Norsk tv (NRK), at sikkerhedsrådet efter fordømmelsen af brugen af kemiske våben burde have tvunget parterne til at forhandle om en krigsafslutning.

Han fortsætter: ”At bombe vil ikke føre til andet, end at USA’s rygte bliver sværtet endnu mere” - ”Stadig flere kommer til at indse at USA fortsætter Bush’s linie med at spille verdenpoliti, som i det hele taget hverken tager sig af, eller spørger Sikkerhedsrådet”

Allerede for to dage siden gik Stop the war coalition i England på gaden med store protester, og i går måtte Cameron se i øjnene, at han ikke i første omgang kan hoppe lige ind i en koalition af villige til at følge USA’s næste vink uanset FN-mandat. Det nytter noget at vi står her i dag.

Men USA er parat til at handle uanset Storbritannien. Over 40 steder er der annonceret demoer i USA i dag og lige så mange i de kommende dage hvis krigen kommer. Fra Australien og Tyskland meldes om demonstrationer

Det nytter noget at vi rejser en folkebevægelse mod endnu en krig, der kun tjener storpolitiske interesser i indflydelse og kontrol over land og ressourcer men medfører død og ødelæggelse for befolkningerne.

Den danske befolkning ønsker ikke en krig, og i særdeleshed ikke en krig uden FN-mandat.

Valby og Sydvest mod krig ønsker ikke denne og heller ikke andre angrebskrige styret af imperialistiske interesser.

Kriser og konflikter skal løses ved dialog og samtale mellem konfliktens parter, det gælder både små og store konflikter. Våbenleverancer og militærtræning til konfliktende parter er indblanding og må internationalt fordømmes.

Stærke kapitalinteresser, krigens købmænd og deres stater ønsker mere krig. Vi ønsker mere liv, vi ønsker fred i verden, vi ønsker den enkeltes og klodens overlevelse. Det er vores sigtemærke.

Det kan vi ikke gøre alene, derfor er vi en partipolitisk uafhængig forening, derfor har vi brug for dig, derfor vil vi fortsætte efter i dag og vi vil arbejde for en større og bredere fredsbevægelse.

De løj om masseødelæggelsesvåben i Irak
De løj om Vietnam, Cambodia, Serbien ..
De løj da de sagde: Interventionen i Libyen er humanitær hjælp
De lyver om Syrien

Fingrene væk fra Syrien – krig er ingen løsning – kun sammen kan vi opnå fred i verden!


Se også

Video fra demonstrationen i København mod Syrien-krig
KPnetTV

Netavisen 31. august 2013