Krigsmodstand på nettet

Fred

www.stopterrorkrigen.dk

Komiteen for et Frit Irak



Arkiv Krig og fred 2011


Arkiv Krig og fred 2010>



 

 

ARKIV KRIG OG FRED 2012




Søvndal har ikke styr på diplomatiet
[Netavisen] USA har ført krig mod (Nord)korea i 60 år - og den er ikke forbi. Få lande dæmoniseres i samme omfamg som Nordkorea i den vestlige presse. Den danske udenrigsminister bidrager lydigt - blandt andet ved urigtigt at påstå, at Danmark ikke har diplomatiske forbindelser med landet. Venskabsforeningen med Den Demokratiske Folkerepublik protesterer
Udtalelse fra Venskabsforeningen Danmark - Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Nu er tiden inde til en militær embargo mod Israel!
52 internationalt kendte personligheder opfordrer til militærembargo mod Israel: "Militære bånd til Israel har givet næring til hensynsløst aggressive handlinger. Israel graver sig mere og mere ned i en skyttegrav med hensyn til undertrykkelsen af palæstinenserne, og samtidig provokerer det til eller indleder væbnet konflikt med sine naboer i regionen."
Den internationale BDS-bevægelse, Boykot Israel

Topfodboldspillere fordømmer planerne om afholdelse af U21 EM i Israel
[Netavisen] Fodboldspillere fra Premier League og en række andre store ligaer fordømmer i en fælles udtalelse planerne om afholdelsen af U21 EM i Israel næste år

Derfor sanktioner mod Israel
Bogen 'Derfor sanktioner mod Israel' er netop udkommet på forlaget Solidaritet. Den fortæller om den internationale bevægelse for boykot af Israel, der i 2005 blev startet af palæstinensiske græsrodsorganisationer efter inspiration fra boykotkampagnen mod Sydafrikas apartheid.


Engleaktion: Købmagergade i København 10. december
[KPnetTV] Mens EU-eliten hylder sig selv i Oslo for ikke at slå hinanden ihjel, gør aktionen opmærksom på den helt urimelige, ulovlige og misvisende tildeling af Nobels fredspris til EU. Engle, der symboliserer ofrene for krige, som et eller flere medlemslande har deltaget i, og/eller har leveret våben til, vender tilbage for at fortælle historien.
Interview med Gerd Berlev. Arrangeret af Valby og Sydvest mod krig.

Se også aktionsflyer
Nobels fredspris til EU - EU er ikke et fredsprojekt
VALBY OG SYDVEST MOD KRIG (pdf)

Klik for TV-indslag fra Update

Tre nobelfredsprismodtagere: Tilbagekald fredsprisen 2012 til EU
[Netavisen]Tre tidligere nobelfredsprismodtagere protesterer i åbent brev mod at EU får fredsprisen for 2012. De kalder tildelingen uretmæssig og ulovlig og kræver at den ikke kommer til udbetaling
Stop Terrorkrigen

PET: Provokatør undercover
[Netavisen] PET deltager i mord, opmuntrer til terror og organiserer terrorsager også mod venstreorienterede uden nogen form for kontrol. De hemmelige væsener er en vigtig del af politistaten under opbygning

Nu er tiden inde til en militær embargo mod Israel!
[Netavisen] 52 internationalt kendte personligheder opfordrer til militærembargo mod Israel: "Militære bånd til Israel har givet næring til hensynsløst aggressive handlinger. Israel graver sig mere og mere ned i en skyttegrav med hensyn til undertrykkelsen af palæstinenserne, og samtidig provokerer det til eller indleder væbnet konflikt med sine naboer i regionen."
Den internationale BDS-bevægelse, Boykot Israel

Dansegruppen Jafra ved demonstrationen i Århus
[KPnetTV] Klip med den palæstinensiske dansegruppe Jafra fra foreningen Arabisk Dansk Kulturhus, ved demonstration i Aarhus torsdag den 29. november 2012 på Store Torv i anledning af FNs generalforsamling tager stilling til ansøgning om anerkendelse af en palæstinensisk stat med Østjerusalem som hovedstad.

Anerkend Palæstina!
[Netavisen] Den 29. november 2012 ansøger den palæstinensiske ledelse i FN’s generalforsamling om anerkendelsen af en palæstinensisk stat inden for grænserne før 1967-krigen og med Østjerusalem som hovedstad.
Af Palæstinainitiativet Århus, Stop Terrorkrigen

Free Gaza demonstration: Sheriffen spiller op
[KPnetTV] Reportage: Sheriffen spiller til Free Gaza-demonstration på en fakkeloplyst Christianborgs Slotsplads den 22. november 2012

Stop angrebene på Gaza! Ophæv blokaden!
[Netavisen] Der er ikke tale om selvforsvar, men om krigsforbrydelser, hvor planlagte provokationer fra Israels side leder frem til ’retfærdiggørelse’ af hæmningsløs vold mod civile.
Udtalelse fra fredsmøde i Rønde, Stop Terrorkrigen

Fem måder til effektivt at støtte Gaza gennem boykot, afinvestering og sanktioner
[Netavisen] Som den nye aggression mod Gazas befolkning viser, vil Israel fortsætte sin krigeriskhed og statsterrorisme, medmindre de er tvunget til at betale en høj pris for sine forbrydelser mod det palæstinensiske, libanesiske og andre arabiske folk.
Af BDS - Boykot Israel

Boykot af Israel gennem 10 år
[Netavisen] Bevægelsen for boykot af Israel har eksisteret i Danmark i 10 år. Lørdag den 27 oktober 2012 fejredes jubilæet ved en stor festival i København sammen med Palæstina Fredsvagterne. Bevægelsen er i stærk vækst internationalt.

Stop Israels kriminelle bombardementer og aggression mod  Gaza!
[Netavisen] De massive israelske luftbombardementer af Gaza har allerede kostet mange menneskeliv, indbefattet mange børn og babyer, og forårsaget omfattende ødelæggelser. 75.000 israelske reservister er mobiliseret til invasion og krig. Konsekvenserne vil være uhyggelige, hvis Israel ikke stoppes.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Ny terroroffensiv mod Gaza - Fordøm staten Israel
[Netavisen] Med fly og marinefartøjer har Israel lanseret en ny terroroffensiv mod palæstinenserne i Gazastriben, en offensiv som ifølge zioniststatens ledere bare er i startfasen.
Kommunistisk Platform Norge

Israel vil have os til at tro at det her er dræbte terrorister
[Netavisen] Uhyggelige billeder af nogle af ofrene for Israels første bombeangreb: Børn.
Information Clearing House (eng)

Danske kommuner investerer i ulovlige israelske bosættelser
[Netavisen] En ny DanWatch-undersøgelse viser, at syv af landets største kommuner i alt har mere end 20 millioner kr. investeret i virksomheder, der er involveret i de israelske bosættelser på besat palæstinensisk land.

Boykot Israel nu!
[Netavisen] Boykot Israel på alle planer. Pres regeringen til stop for våbenhandel med Israel, sæt stop for alle handelsaftaler. Boykot israelske varer.
Af den palæstinensiske BDS-nationalkomite

Lad Gaza Leve! Solidaritet med Palæstina
[KPnetTV] Israel har igen angrebet Gaza striben, igen er der larmende tavshed fra FN. På mange måder ligner det en uhyggelig gentagelse af Israels invasion i julen 2008. KPnetTV har lavet en ny video med klip fra en demonstration i København 17. januar 2009 mod Israels massakre på Gaza dengang, der dræbte mere end 3000 civile.

Imperialismen i en X-Factortid
[Netavisen] Imperialismens våben til undertrykkelse begrænser sig ikke til rå magt og militære overgreb.
I de vestlige lande foregår opretholdelsen af imperialismens magt i høj grad også gennem diverse bedøvende midler fra drugs til hjernetom underholdning.
Af Colin Todhunter

STØT GAZA! March fra Rådhuspladsen til Christiansborg
[Netavisen] Endnu engang udsættes Gaza's civile befolkning for barbariske og umenneskelige angreb fra Israelske kampfly der bomber løs på børn, kvinder, ældre og mænd uden at det internationale samfund har rykket sig. Det er ikke første gang at Gaza udsættes for disse angreb.
Af PalUng

Obamas krige
[Netavisen] Barack Obama stillede op til valget i 2008 som en fredskandidat, men har hele vejen igennem fortsat George W. Bush’s krigspolitik og rent faktisk intensiveret den. Det imperialistiske USA har desuden gennem valget af Obama fået passsificeret den brede antikrigsbevægelse. Demokrater går nødigt til direkte protest mod en demokratisk præsident.
Af Jack A. Smith


Fremadrettet fredsfestival i Århus
[Netavisen] ’Verden er i krig – Danmark er i krig’ var overskriften for den netop afholdte fredsfestival. Der er dog forbavsende stille omkring dette faktum i dagens Danmark, noget de forsamlede til festivalen besluttede at gøre deres til at ændre på. Den sendte også en opfordring til alle krigsmodstandere ...

Der er altid bedre løsninger, indtil krigen slippes løs
[Netavisen] Jeg skal sige lidt om den aktuelle konflikt i og omkrig Syrien. Og om den danske regerings indsats og fredsbevægelsens holdninger
Af Carsten Andersen, Nej til krig og terror, Århus; Stop Terrorkrigen

Amerikansk militær, krige og globalisering
[Netavisen] Vi lever i en tilstand af permanent krig, som jeg kalder Den Permanente Krigsalder! USA's linie er ganske entydig—en linje som dækker supermagtens arrogance og pengemagtinteresser; en linje, som synes at opfylde de fleste amerikaneres idé om, at bevare The American Dream.
Af Ron Ridenour, Stop Terrorkrigen

Bomber i Beirut
[Netavisen] Bombningen i Beirut den 19. oktober har samme kendetegn som andre angreb under falsk kappe ('false flag') , en provokation som har til hensigt at udløse sekterisk krig i Libanon og at destabilisere den regerende 8. marts-koalition.
Af  Prof Michel Chossudovsky

USA: Stem uafhængigt eller bliv hjemme
[Netavisen] At stemme på Obama eller Romney er som at vælge mellem at blive hængt eller blive skudt. Uanset hvad, ender du med at være død. USA bygger på en toblokspolitik hvor begge parter er for storkapitalen, for krig, er antifolkelige, antidemokratiske og hvor alt afgøres bag lukkede døre.
Af Steven Lendmann

”Ikke-valget” til amerikansk præsident 2012
[Netavisen] Det er helt afgørende at fokusere på den kolde, grimme virkelighed, der vil møde verden, ligegyldigt hvilken af de to mulige okkupanter af Det hvide Hus, som vinder. Hvilken variant af  fascisme  bliver det  denne gang? For uanset, hvem der vinder, taber menneskeheden!
Af Larry Chin

Nobelpris: Rapport om EU's våbenfabrikker og våbenhandel
[Netavisen] EU er tildelt Nobels fredspris. Men der har været meget lille fokus på EU's globale militære rolle. Nu har redaktør Holger Terp fra Det danske fredsakademi offentliggjort den første systematiske danske rapport om EUs militærindustri og våbenhandel.

Hemmelig agent Storm: Skandalen går til tops
[Netavisen] Det er ikke en sag, som PET skal have lov til at tie ihjel. Det er en politisk sag om rigtig mange slags forbrydelser – fra mord, opfordring og organisering af til terror  til bestikkelse og skatteunddragelse.

Vi har brug for en ny antikrigs-strategi
[KP20, 2012] Vi skal tænke kreativt, tænke på happenings, tænke på, hvordan vi kan komme ind til folks samvittighed og vise forbindelsen mellem dalende social velfærd/løn og krig. Rin Ridenour er en af oplægsholderne på Fredsfestival 2012 i Århus.
Af Ron Ridenour, Stop Terrorkrigen

Ship to Gaza: De israeliske aktivister fortæller om piratoverfaldet
[Netavisen] Opdateret Nu er samtlige aktivister fra Estelle løsladt og udenlandske statsborgere sendt ud af Israel. Den israelske aktivist Elik Elkahan: Der blev brugt overdreven magt mod os uden grund og der blev brugt elpistoler. Et græsk parlamentsmedlem blev slået af efterretningsfolk.
Stop terrorkrigen

Dror Feiler og tre israelske aktivister anklages for at have ”hjulpet fjenden”
[Netavisen] Den 20. oktober kidnappede maskerede israelske kommandosoldater i internationalt farvand nødhjælpsskibet Estelle og dets besætning og passagerer. Talsmanden for det svenske Ship to Gaza, kunstneren Dror Feiler, blev skilt fra de øvrige svenskere, og stilles nu for israelsk ’ret’ – i lighed med tre israelske statsborgere, der var med på Estelle
Ship to Gaza, Stop Terrorkrigen

Se video fra kapringen her

Nyt israelsk pirateri: Finsk-svenske Estelle kidnappet i internationalt farvand
[Netavisen] Klokken 10.15 lørdag morgen blev det finsk-svenske skib Estelle på vej til Gaza for at bryde blokaden bordet og stoppet af israelske flådefartøjer i internationalt farvand. Det skule efter planen være ankommet til havnen i Gaza lørdag eftermiddag eller aften. Kapringen har udløst fornyet harme mod den lovløse besættelsesmagt Israel verden over

Fra arabisk forår til anti-amerikansk efterår
[KP20, 2012] Hvor bevæger 'det arabiske forår' sig hen? Den amerikanske krigsstrategi for Mellemøsten har bragt sekulære regimer til fald og islamistiske kræfter frem. I Libyen hersker kaos. Og hadet til USA i Mellemøsten er ikke blevet mindre Det er på tide at kalde vinderne og taberne ved navn
Af Oriental Review

På vej til vestlig tilbagetrækning fra Syrien
[KP20, 2012] Krigen i Syrien fortsætter. Men fortsat krig er blevet for bekostelig og alt for risikabel for dets naboer. Den militære situation i Syrien går de folk imod i Washington og Bruxelles, der håbede at få en regimeændring igennem med magt. To forsøg på at indtage Damaskus er slået fejl, og det står nu klart, at dette mål ikke kan nås
Af Thierry Meyssan

Tyrkiet planlægger et NATO-angreb på Syrien
[KP20, 2012] En malstrøm fejer over Mellemøsten, og Tyrkiet står i centrum – og er faktisk årsagen til den
Af Rick Rozoff, Stop NATO

Budskab fra Græsrødderne indkalder til græsrodskonference 10. november
[Netavisen] Lørdag den 10. november 2012 kl. 11 – 16 indkalder Budskab fra Græsrødderne til græsrodskonference 2012. Den følger op på konferencen i december sidste år - og retter især fokus på krisen i Europa og EU ogh hvordan græsrøddernes kamp kan styrkes.

Se programmet her

Stop USA's og NATOs krige: Fredsfestival 2012 Århus
[Netavisen] Det endelige program for årets fredsfestival i Århus, der behandler helt centrale spørgsmål for antikrigsbevægelsen i dag. Fotoudstilling: Breaking the Silence. Fredag den 26. oktober 2012 kl. 15-20 i Sølystgades Beboerhus
Stop Terrorkrigen

EU – En av Nobels fredforkjempere?
[Netavisen] Opfylder EU overhovedet kriterierne i Nobels testamente for at modtage fredsprisen? Den norske juristen og fredsforkæmper Fredrik S. Heffermehl siger klart nej.
Af Fredrik S. Heffermehl, Stop Terrorkrigen

Nobels karikaturpris uddelt: Den tilfaldt EU
[Netavisen] Efter Obama, der kvitterede med Libyen-krigen og mere afghansk krig, modtager EU nu Nobels karikaturpris. Det er en skandale, som vækker stor harme blandt folkene i EU - og i EU-modstanderlandet Norge

KPml Norge: Velfortjent nobelpris til EU
[Netavisen] KPml vil gratulere EU med "freds"prisen, som Thorbjørn Jagland endelig har fået givet dem.  Den er velfortjent, som  en af de største imperialistmagter og våbeneksportører i verden.

Folkebevægelsen mod EU: Nobels fredspris til EU er en joke
[Netavisen] Fredsprisen til EU er simpelthen årets joke, udtaler Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen

APK: Hænderne væk fra Syrien!
[Netavisen] Syrien er ramt af en reaktionær borgerkrig. Lige nu foregår der  en alvorlig eskalation: Alt tyder på, at der forberedes en krig mod Syrien, startet af  NATO-landet Tyrkiet og støttet hele vejen af  krigsalliancen
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Morten  ’Murad’ Storm: Agent for en kriminel organisation
[Netavisen] PET og PET-chefen Jakob Scharfs troværdighed er på ca. samme niveau som NATO-bossen Anders Fogh Rasmussens, når han skal indlede en krig eller snakker om sine jobudsigter.

Genvalg af Hugo Chavez: Et betydeligt nederlag for USA
[Netavisen] Chavez fik henved 7½ million stemmer (54.4 pct) , mens Capriles fik omkring 6.150.000 (45 pct). Valgdeltagelsen var rekordhøj. Den 4. oktober gennemførtes den største manifestation i Caracas nogensinde med mere end tre millioner deltagere for Chavez.

Krigsforbrydernes fiasko: Den tabte krig i Afghanistan
[Netavisen] Ved 11-årsdagen for den ulovlige aggressionskrig mod Afghanistan har Den internationale Krisegruppe (ICG) udsendt en rapport, der understreger at den NATO-indsatte afghanske regering med stor sandsynlighed vil bryde samme, hvis krigsalliancen følger planen og trækker alle kamptropper ud i 2014.

Politisk justitsmord i Colombia: Frigiv Joaquin Perez Becerra
[KP19, 2012] 8 års fængsel til kidnappet svensk-colombiansk journalist efter skueproces i Colombia, hvor også det danske Oprør og en svensk rigsdagsmand optrådte som vidner for forsvaret. Kampen for frigivelse af Joaquin Perez Becerra fortsætter - også internationalt.

Altmark: En ny by for 100 millioner euro
[KP18, 2012] Den tyske hær forbereder sig på nye kampindsatser i udlandet – og på borgerkrig hjemme, måske i EU. Det konstaterer det tyske marxistisk-leninistiske blad og netmagasin Arbeit-Zukunft. Netop nu laves der i EU planer for en egentlig Europahær. Og i Altmark - på en hede i det gamle DDR - bygges et supermoderne træningscenter
Af Arbeit-Zukunft

“The Innocence of Muslims”: Blasfemi som politisk taktik
[Netavisen] Bagom den ny anti-muslimske filmprovokation: En indsigtsfuld og overraskende analyse af en eskalerende politisk provokation med mange implikationer - blandt andet det p.t. spændte forhold mellem Israel og USA.
Af Thierry Meyssan, Stop Terrorkrigen

30. september 2012: 4000 dage med FredsVagten ved Christiansborg


Dag 4000 blev markeret med ballonopsendelse og fredsflag til krigsmagerne i regering og folketing



Klik og forstør Foto: KP

Hilsen til FredsVagten: Utrolige 10 år foran Christiansborg
[Netavisen] Søndag den 30. september passerede FredsVagten ved Christiansborg i sit elvte år DAG 4000!

Læs APKs hilsen ved 10-års dagen her

Modpolen til krigsmagten
[Netavisen] Tale på vegne af FredsVagten ved Christiansborg ved Nej til krigs demonstration mod dansk krigsdeltagelse i Irak den 19. marts 2005
Af Ulla Røder, Stop Terrorkrigen

Læs hele talen her

Se mere på
www.fredsvagt.dk/

USA er den værste politistat i verden – målt på tallene
[KP18, 2012] Det amerikanske fængselssystem er enormt, og det er en gigantisk forretning, bygget på isolationsfængslingens tortur I omfang slår det langt alle andre lande
Af Glen Ford

Torturbødler holdes ikke ansvarlige
[KP18, 2012] Obama-administrationen har lukket sagerne om retsforfølgelse af folk, som krænkede amerikansk og international lov ved at godkende og praktisere tortur og mishandling af fanger i amerikansk varetægt.
Af Marjorie Cohn

Ny Muhammed-provokation: Nye ambassadeangreb
[Netavisen] De centrale fok bag filmprovokationen 'Innocence of Muslims' udspringer af den samme islamofobiske akse, som frembragte Anders Behring Breivik, og som får inspiration fra Robert Spencer, Pamela Geller og Daniel Pipes.
Af Gerd Berlev

Fredsfestival Århus 2012: Verden er i krig - Danmark er i krig
[Netavisen] Behovet for en stærk fredsbevægelse er større end nogensinde. I Århus planlægges fredsfstival d. 26. oktober i Sølystgades Beboerhus. Hovedfokus bliver USA's verdensomspændende krig og kampen for fred. Læs invitationen til at deltage i arbejdet.

11. september 2012

“We are at War. Somebody is Going to Pay.”
George W. Bush, Sept 11th, 2001.

Triste jubilæer
[KP18, 2012] Der er nogle årsdage, man gerne var foruden. Forleden var det den 11. september for 11. gang siden angrebet på WTC og Pentagon. Den har ikke fået lov til at glide ind i historiebøgernes støv. De flere tusinde dræbte er blevet til ti-, hundredtusinder og millioner dræbte, sårede, fordrevne og ødelagte menneskeskæbner, familier, lande og regioner.
Leder

We Are at War
[Netavisen] Krigen mod terror udnytter tragedien den 11. september til gavn for de ganske få.
Af Johnny Barber, Information Clearing House (eng)

11. september 2001 i Kommunistisk Politik/kpnet

USA ramt i hjertet
[Netavisen 11.09.01, kl. 16 dansk tid] Manhattan, New York, ligner et sted i Palæstina eller Mellemøsten efter israelske eller amerikanske bombardementer. Virkeligheden har overgået Hollywoods katastrofefilm: Selvmordsfly har angrebet Pentagon og World Trade Center. USA er i højeste alarmberedskab.

USA og Israel vil have krig
[KP19, 2001] 12. 09.01 kl. 2 nat. Selvmordsbombardementerne mod WTC og Pentagon vil få store konsekvenser for verden. De kan betyde krig i Mellemøsten. Der proklameres 'verdenskrig mod terrorismen': det betyder krig mod kommunister, arbejderklassen og verdens folk.

USA forbereder krig mod Afghanistan - og mod ? . . .
[Netavisen 12.09.01]Nyhedsbureauerne rapporterer at USA nu påkalder sig den klausul i NATO-traktaten som siger, at et angreb på ét medlem skal ses som et angreb på alle, og fordrer fælles svar. Det betyder at Danmark kan være i krig i morgen eller overmorgen.

"Terrorkrig" - Nej!
[Netavisen 12.09.01] Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Hemmelig plan for 10 års krig: Operation Noble Eagle
[KP 20, 2001] Den amerikanske og britiske generalstab har udarbejdet planer for ti års krig. For Operation Noble Eagle.

Hænderne væk fra Afghanistan
[KP 20, 2001] USAs beskidte plan for en beskidt krig.

Stop Terrorkrigen: 11. september 11 år efter

NATO-støttet ’oprør’ og reaktionær borgerkrig: Stop ødelæggelsen af Syrien!
[Netavisen] Endnu en mellemøstlig nation trues med at blive lagt i ruiner: Syrien befinder sig i en kritisk situation efter mere end et års væbnet ’oprør’ mod Bashar Al-Assads Baath-parti-regime. Hvad gør antikrigs-bevægelsen?
Udtalelse fra Stop Terrorkrigen

10 års ’krig mod terror’ er 10 år for meget!
[Netavisen] Den 11. september 2001 og angrebene på World Trade Center og Pentagon blev indledningen til den såkaldte krig mod terror, der foreløbig har varet i 10 år. Mens der stadig sås tvivl om den officielle forklaring på 11. september, er der ingen tvivl om, at denne dato betød indledningen til et dystert kapitel i verdenshistorien
Af Stop Terrorkrigen

Fra "Ondskabens akse" til R2P - "Right to protect"
[Netavisen]Terroraktionen på Utøya kan bare forstås på baggrund af spredningen af muslimhetz i kombination med had mod alt som smager af arbejderorganisering og fagbevægelse. For Anders Behring Breivik er dette to sider af samme sag. Fjenden er islam, marxisme og kommunisme.
Af E. Holemast, Revolusjon
9. september 2011, Stop Terrorkrigen

Klapjagten på Julian Assange er et angreb på friheden og en hån mod journalistik
[KP17, 2012] Den verdensberømte australske filmmand, forfatter og journalist John Pilger, bosat i UK,  fordømmer den britiske regerings klapjagt på Julian Assange, som Ecuador har tildelt politisk asyl, og som befinder sig på den ecuadorianske ambassade i London.
Af John Pilger

Droneangreb er i højeste grad et spørgsmål om menneskerettigheder
[KP16,2012] Droner bliver en stadig vigtigere del af amerikansk krigsførelse og bruges bl.a. i Pakistan, Afghanistan, Yemen og Somalia Der er allerede dræbt langt flere ved droneangreb – civile, kvinder og børn indbefattet – end ved angrebene i USA 11. september 2001
Af Martin Khor, Stop Terrorkrigen

NATO-støttet ’oprør’ og reaktionær borgerkrig: Stop ødelæggelsen af Syrien!
[Netavisen] Endnu en mellemøstlig nation trues med at blive lagt i ruiner: Syrien befinder sig i en kritisk situation efter mere end et års væbnet ’oprør’ mod Bashar Al-Assads Baath-parti-regime. Hvad gør antikrigs-bevægelsen?
Af Stop Terrorkrigen

Alliancen af imperialister og islamister mod de arabiske folkerevolutioner
[KP15, 2012] Sammen med andre islamistiske royale og religiøse diktaturer  er Saudiarabien, verdens mest repressive land, dybt involveret i USA’s, Israels og NATO’s hemmelige krig mod Syrien og forberedelsen til åben aggression mod Iran.

Is og olie
[KP15, 2012] Under overskriften "Ny dansk polarekspedition kan gøre Nordpolen dansk" indleder Danmarks Radio dækningen af LOMROG III ekspeditionen. Men hvad betyder det egentlig, at Nordpolen kan blive dansk?
Indspark fra DKU

Belejringen af Damaskus
[Netavisen] Damaskus blev belejret af muslimerne i 634, af korsfarerne i 1148, af Frankrig i 1920. I 2012 er NATOs korsfarere, Det muslimske Broderskab og al-Qaidas hellige krigere gået sammen for at nedbryde den sidste sekulære stat i Mellemøsten.
Af Netmagasinet Revolusjon

Sudan: Protestbevægelser og politikken for systemskifte
[Netavisen] Sudan rystes af protester Men der findes kræfter, der vil udnytte utilfredsheden med Bahir-regimets stramme nedskæringspolitik til regimeskifte og til at sikre solid vestlig dominans.
Af Eric Draitser

Ægypten: Morsi blev valgt med hærens medvirken
[Netavisen] Præsidentvalget har ikke afklaret noget, hverken med hensyn til fordelingen af poster eller de reaktionære partiers forhold til hinanden og heller ikke, hvad angår den folkelige bevægelses demokratiske og sociale krav. Det muslimske Broderskabs kandidat Mohammed Morsi Morsi,  der nu er præsident, forsøger at danne regering, selvom der endnu ikke findes en forfatning og der ikke er nogen deputerede (parlamentsmedlemmer)
Af La Forge, PCOF's avis

Stop fascisterne! Stop fascismen! Aldrig mere et 22. juli!
[Netavisen] For at bekæmpe fascismen må en ny strategi udvikles og realiseres, hvis nye uhyrlige ugerninger som Breiviks massakre for et år siden skal undgås. Og det gælder ikke bare for Norge.
Af Kommunistisk Platform KPML, Norge

Hvorfor myrdede Israel Yassir Arafat?
[Netavisen] Selvom dødsårsagen og de præcise omstændigheder omkring Arafats død ikke har været klarlagt i de otte år, der er gået, har der ikke hersket tvivl om, at Arafat var blevet myrdet, og at Israel stod bag.

Veteranerne og NATO
[KP11, 2012] Dr er fortsat krig i Irak og Afghanistan, og der vil være det i lang tid. Efter NATO-krigene hedder den næste fase borgerkrige. Mønstret er det samme i land efter land, som den førende magt i NATO har angrebet - ikke bare i det seneste tiår, men uafbrudt siden 2. verdenskrig.

Video: Krigsveteraner smider deres medaljer væk
[Netavisen] Amerikanske krigsveteraner protesterer mod USA's og NATO's endeløse krige i Afghanistan, Irak, Libyen osv - baseret på løgn

Ingen krise i sikkerhedsindustrien
[KP10, 2012] 20. og 21. maj holder NATO topmøde i Chicago. US Secret Service (USSS (!)) har sendt sikkerhedsopgaven i udbud.
Af Gerd Berlev, Stop Terrorkrigen

Om at forlade Afghanistan ved at blive
[KP10, 2012] Er det i orden at blive Afghanistan, så længe vi bare kalder det at forlade landet?
Af David Swanson, Stop Terrorkrigen

NATO søger total dominans over den arabiske verden
[KP09, 2012] Den 20.-21 maj afholder den imperialistiske militæralliance NATO topmøde i Chicago. Blandt emnerne vil – ud over det truende nederlag i Afghanistan – også være, hvordan NATO sikrer, at ’det arabiske forår’ uskadeliggøres, og befæster sin absolutte dominans i den arabiske verden
Af Rick Rozoff, Stop Terrorkrigen

Palæstina Fredsvagter 10 år: »Man skal da være skør for at gøre det, vi gør«
[Netavisen] 21. maj 2002 besluttedes det at etablere netværket Palæstina Fredsvagter. Siden har hundreder af danskere sammen med andre internationale fredsvagter støttet palæstinenserne i en ikke-voldelig modstand mod besættelsen af deres land. Fredsvagterne har udgivet et kalejdoskopisk festskrift.

Se Palæstina-fredsvagternes jubilæumsartikel på Modkraft her

Se Palæstina Fredsvagternes hjemmeside her

Boykot G4S: God 4 Sinners
[KP09, 2012] Verdens største sikkerhedsvirksomhed er G4S, dansk-britisk ejet med hovedsæde i London. Mange steder i verden protesteres mod selskabet, som får stadig mere blod på hænderne. Også i Danmark.

EU bevæbner Saudi-Arabien
[KP7, 2012] EU’s våbensalg til Saudi-Arabien ansporer international aggression og terrorisme. EU's medlemsstater er de største våbenleverandører til monarkiet Al Saud, et af verdens mest repressive regimer, som tjener USA’s og NATOs strategiske interesser i Mellemøsten.
Af Julie Lévesque, Stop Terrorkrigen

Sagaen om Bradley Manning, Julian Assange og Wikileaks
[KP7, 2012] Havde Manning begået krigsforbrydelser i Irak i stedet for at afsløre dem, ville han være en fri mand i dag, ligesom de mange hundredtusinder af amerikanske soldater, der er skyldige i dybt afskyelige krigsforbrydelser i Haditha, Fallujah og andre steder.
Af William Blum, Stop Terrorkrigen

DDF Korea har som alle andre ret til at opsende raket med satellit til fredelige formål
[Netavisen] Nordkoreas planer om opsendelse af en satellit den 15. april på Kim Il-sungs 100-års-dag har udløst voldsomme trusler fra USA og Vesten.
Af Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea, Stop Terrorkrigen

Syrien: Oprørshæren reelt slået
[KP6,2012] De syriske oprøre forlanger militær indgriben fra krigsalliancen ’Syriens Venner’, men reelt er oprørshæren slået militært og den politiske opposition til Assad-regimet smuldrer og splittes

Joseph Kony: USA’s påskud for at invadere Afrika
[Netavisen] Amerikanske marinesoldater er udsendt til fem afrikanske lande: Den skjulte dagsorden i Uganda, Centralafrika og på Afrikas Horn er erobringen af olie og strategiske mineralressourcer.
Af Global Research News
, Stop Terrorkrigen

Breivik i Afghanistan
[KP6,2012] Problemet for NATO og de udenlandske tropper er, at afghanerne ser dem som besættere. Landets historie er fyldt med  besættelses-soldater. Forrige gang var de sovjetiske; de blev fordrevet. Nu er det USA og NATO, der står til nederlag.

EU og Somalia – bombernes projekt?
[Netavisen] EU har ingen ret til at bombe mål på somalisk landjord med risiko for civile ofre og udvikling af en egentlig krig mod fattige og sultende afrikanere, udtaler Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU

Generalprøve på Iran
[Netavisen] Netanyahu tilspidser situationen i Gaza: Det er en generalprøve for krig mod Iran, og en ’trøstpræmie’ for ikke at være i gang endnu, siger den israelske fredsgruppe Gush Shalom i en pressemeddelelse
Af Gush Shalom, Stop Terrorkrigen

Krise- og krigsgesandter
[KP5, 2012] Krise og krige hænger sammen. For kapitalismen er krige en udvej af de stadige kriser. Og det var også krise og krig, der var på dagsordenen, da den danske statsminister var indkaldt til visit  hos Barack Obama i Det Hvide Hus.

’Syriens Venner’: Alliance for borgerkrig
[KP5, 2012] Der kom tilsyneladende ikke en invasionskrig ud af den reaktionære imperialistiske alliances mødet i Tunesien – men til gengæld støtte til borgerkrig

’Syriens venner’: Enhedslisten og Hizb ut-Tahrir i fælles kamp
[Netavisen] I tilfældet Libyen måtte Enhedslisten trække sin støtte til krigen tilbage, da den var gået i gang, efter stærke protester fra krigsmodstanderne. Nu står Enhedslisten sammen med 'Syriens Venner' og Hizb ut-Tahrir i en kamp for regimeskifte i Syrien. Stop Terrorkrigen retter nogel principielle spørgsmål til liste Ø.
Af Stop Terrorkrigen

Washington og Syrien
[Netavisen] Fra Washington ser det ud som Syriens ‘Benghazi øjeblik’. Men ikke herfra.Prøv at se mod øst! Hvad ser Bashar dér? Et Iran der holder med ham, og et Irak der nægter at indføre sanktioner.
Af Robert Fisk, Stop Terrorkrigen

Hykleri, politik og religion
[KP4, 2012] Flere dages sultestrejke – ’til frihed eller til døden’, som han siger – har foreløbig fået overført demokratiforkæmperen Abdulhadi Alkhawaja, der er politisk flygtning og dansk statsborger, fra fængslet til et hospital i Bahrain. Siden en demonstration i det arabiske forår – i april 2011 – har han været fængslet og er idømt livstidsstraf som en af lederne i protesterne.

Krigsråb: Syrien skal 'hjælpes'
[Netavisen] Krigsråbene gjalder på ny. Nu er det syrerne, som skal ”hjælpes” med en udenlandsk imperialistisk intervention. Hvis den udebliver har verdenssamfundet ”svigtet”. Det er det budskab, der hamres løs på fra NATO-medierne.
Af E. Holemast, Nettmagasinet Revolusjon

Verdenskrigen imod demokrati
[KP3, 2012] Siden 2. verdenskrig er der foregået en uophørlig krig mod demokratiet, og den er blevet stadig mere omfattende, skriver den verdensberømte australske journalist og dokumentarfilmmager
Af John Pilger, Stop Terrorkrigen

Obamas nye militærstrategi
[KP2, 2012] Obamas støtter troede, at han var anderledes. Reelt overgår han det værste fra Bush, både hjemme og ude. Han tildelte USA retten som krigsførende at konfrontere uafhængige regimer, udskifte dem med klientregeringer og til uophørligt at jagte indenlandske modstandere.
Af Stephen Lendman, Stop Terrorkrigen

Somalia: EU vil i landkrig mod pirater
[KP1, 2012] I dybeste hemmelighed har EU's forsvarspolitiske ledelse bedt den øverstbefalende for EU's flådestyrke til bekæmpelse af pirater i Adenbugten ved Somalia (’Operation Atalanta’) om at udarbejde planer for, hvordan en militær indsats på landjorden kan gennemføres.

Irak: Exit og nederlag
[KP25,2011] Det kan ikke skjules, at den amerikanske exit fra Irak er et politisk, militært og moralsk nederlag for den imperialistiske supermagt, som langt fra har fået opfyldt sine krigsmål.

USA: Tidsubestemt forvaring
[KP25,2011] Lømmelpakke i amerikansk format! Det lyder som lovbestemte interneringslejre

Bush og Blair på anklagebænken
[KP25,2011] Bush-administrationen var én lang og kontinuerlig kriminel sammensværgelse imod international lov og USA’s egne love: Indlæg ved krigsforbrydertribunalet i Kuala Lumpur. Anklageskriftet rammer også Anders Fogh Rasmussen og andre internationale krigsforbrydere
Af professor Francis A. Boyle, Stop Terrorkrigen

Arkiv Krig og fred 2011

 

Netarkiv