Kommunistisk Politik Digital 24 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 24 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 46-47/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Solidarity with the struggle of the Palestinian people – Stop the aggression of Israel
Once again we see a violent escalation of the state of Israel’s oppression of Palestinians. It is directed both at ordinary civilians in their homes and villages and at armed resistance fighters and groups. It is happening in the occupied areas of the West Bank, in Gaza, in Jerusalem and in Israel.
By Workers’ Communist Party, APK, Denmark

Det ”antimonopolitiske demokrati” – en revisionistisk strategi
Hele tre såkaldte kommunistiske partier i Danmark bygger stadig den dag i dag deres politiske programmer og strategi for socialisme på det, der kaldes ”det antimonopolistiske demokrati”. Her og nu betyder teorien medløben og strategisk alliance med Socialdemokratiet og fagtoppen, og som strategi for socialisme er det en fordrejning afarbejderklassens historiske erfaringer, der vil få fatale konsekvenser, hvis den følges.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Højere løn NU
Første nummer af et nyhedsbrev til fagligt aktive, arbejdskammerater & kolleger har set dagens lys. Nyhedsbrevets idé beskrives i en intro: Udgangspunktet for brevet er det sammenhold, vi har fået skabt gennem de seneste overenskomster på det private og offentlige område. Med udgangspunkt fra OK18 til Sygeplejestrejken sidste år. Vi har rigtig gode erfaringer fra den kamp og dem må vi bygge videre på. Nyhedsbrevet er også et resultat af en række faglige netværksmøder, APK har været vært for gennem de sidste 2 år.

Krisen sender pensionisters økonomi ud over afgrunden
Vores ældre er i sandhed ramt af alle de plager der behersker det kolde kapitalistiske samfund. De seneste år med coronakrise og isolation været krasbørstige, men knap var vi på den anden side før energipriser og inflation drænede bedsteforældrenes surt opsparede midler fra et helt arbejdsliv. Som om det ikke var nok, har spekulanter slået sig løs og formøblet pensionsopsparingen og til gengæld lukket den lokale ældrepleje. Det er tid til at stå sammen på tværs af generationer! Vi vil ikke betale for kapitalens kriser!
Af Franz Krejbjerg, APK

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Norden omdannes til amerikansk krigsbase
En række fakta viser, at hele Norden er ved at blive lagt under amerikansk militærkommando. Norden skal gøres til et brohoved for USA’s krigsførelse og magt gennem NATO-medlemskaber og tilladelser til at USA kan oprette militærbaser og operere frit herfra. Det bliver USA der vil kunne beslutte hvornår, hvordan og med hvilke våben og tropper NATO-hæren skal operere i vores lande.

Krigskurs udenfor diskussion
Det var en valgkamp, der helt undgik at diskutere den markante militarisering af samfundsøkonomien og hvordan den gennemsyrer hele samfundslivet, udhuler og mishandler alle velfærdsområder.
Leder/Håndslag

Atomkraft nej tak!
Den truende energimangel har givet ny vind i sejlene til lobbyen for atomteknologi. Det har vi set over det meste af verden, hvor mere end 20 lande har erklæret at de nu overvejer, at bygge nye reaktorer og renovere gamle, så de kan fortsætte driften. Også i Danmark har atomkraftfortalere fået en kraftig mediedækning under valgkampen. Metoden er, at de basale farlige kendsgerninger fornægtes eller bagatelliseres, mens fordele overdrives, og modstandere bliver lagt for had.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Stop Tyrkiets terror mod den kurdiske befolkning
Tyrkiet bruger det falske bombeangreb i Taksim til at retfærdiggøre endnu et brutalt angreb mod kurderne. Tyrkiet bomber nu løs over bl.a. Kobane. Og der er mange dræbte. Kobane, det var der ISIS blev stoppet og hvor modstandsparolen “Kvinde, Liv, Frihed” lød! Vend ikke det blinde øje til. Fordøm Tyrkiets terrorisme!

Olieindustrien stjal scenen på klimatopmøde i Egypten
De seneste uger har et aflukket ferieområde i Egypten beværtet klimatopmøde nummer 27. Disse internationale konferencer lander altid med samme luftige sluterklæringer med tomme løfter som ingen lande alligevel overholder. I år var ingen undtagelse. Mest af alt fremstår hele seancen som en gigantisk industrimesse for lobbyister fra olieindustrien og greenwashing tech. Det er ikke løsningen på klimakrisen, men en del af problemet. Fremtiden begynder ikke i et forhandlingslokale, hvor imperialismen bestemmer, men ude i landene selv, gennem klassekamp og organisering til afviklingen af den fossile ære.

Inflationen æder vores købekraft – men fagtoppen stiller ikke lønkrav
Fagtoppens loyalitet overfor arbejdsgiverne og deres profitter er et lige så stort problem i Danmark som i Norge. Det systembevarende kor om tilbageholdenhed lyder både når der er fremgang af hensyn til “overophedning” og når der er krise, mens kapitalen går fri. Der må stilles lønkrav, ikke uddeles fif til at spare på husholdningsbudgettet.
Artiklen er oversat fra den norske netavis Revolusjon

Solidaritet med og støtte til de strejkende på Marlboro i Tyrkiet
Modstanden ved Philip Morris fabrikken i Tyrkiet vokser sig stærkere. Strejken kommer af lønningerne på fabrikken, hvor arbejdernes løn ligger under fattigdomsgrænsen. Det har resulteret i, at arbejderne på fabrikken er gået ind i den tyrkiske fagforening DİSK/Gıda-İş.

Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet
Håndslag er et antifascistisk tidsskrift, et anti-krigsskrift, der trækker erfaringerne fra modstandskampen mod den nazistiske besættelse frem til i dag. Det er med et forsidebillede af Harald Engman, den forbudte maler, der her skildrer den “Fagre ny verden”. Det er fascismen ved magten og det betyder krig. “Den forbudte maler” havde sit første sammenstød med Nazityskland i 1939, hvor han på initiativ af den tyske udsending i Danmark blev forbudt at udstille sine malerier, hvorfor han fik sit tilnavn. Harald Engman måtte senere flygte til Sverige.

“De røde vender altid tilbage” – Anker Holms selvbiografi nu som lydbog
Kommunisten Anker Holms spændende og vigtige selvbiografi kan nu snart høres som lydbog i sin helhed på youtube kanalen STALINFO, de første afsnit ligger klar. Bogen har længe været svær at få fat i, så denne mulighed bydes særligt velkommen. Her får man en erfaren kommunists erindringer, fra han i 1930’erne begyndte som pioner. En kommunist der også oplevede og selv tog del i partikampen for at forsvare den revolutionære linje i to partier, DKP og senere DPK/ML. Nye afsnit af bogen vil løbende blive lagt op på STALINFO.

Jeg vil kæmpe for retfærdighed og økonomisk tryghed til ALLE!
Jeg vælger hermed, at blive frihedskæmper i ordets forstand. Jeg vil kæmpe indædt og til min død, hvis det skulle komme dertil, for at få retfærdighed og økonomisk tryghed til ALLE! Modstandsbevægelserne må ind i kampen nu! Vi HAR forsøgt med dialog og bamsekram. Det virker IKKE.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne