Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet

Det seneste nummer af det antifascistiske tidsskrift Håndslag er udkommet og på vej til abonnenterne. Håndslag udkommer med 4 nr. årligt. Det er med et forsidebillede af Harald Engman, den forbudte maler, der her skildrer den “Fagre ny verden”. Det er fascismen ved magten og det betyder krig. “Den forbudte maler” havde sit første sammenstød med Nazityskland i 1939, hvor han på initiativ af den tyske udsending i Danmark blev forbudt at udstille sine malerier, hvorfor han fik sit tilnavn. Harald Engman måtte senere flygte til Sverige.

Bladet er et antifascistisk tidsskrift, et anti-krigsskrift, der trækker erfaringerne fra modstandskampen mod den nazistiske besættelse frem til i dag.
Lederen “Krigskurs udenfor diskussion” sætter fokus på den voldsomme militarisering af økonomien, som det politiske parnas har sat i gang stort set uden diskussion. Ikke en gang i den forgangne valgkamp blev konsekvenserne heraf diskuteret. F.ex. den katastrofale mangel på sygeplejersker, pædagoger og sundhedsassistenter.

Andre artikler i bladet har overskrifter som ‘Norden – en amerikansk krigsbase’, ‘Vestbredden i brand’, ‘På vanvidskurs’ – en tale af Tid til fred – aktiv mod krig fra demonstrationen ved folketingets åbning og ikke mindst ‘Kampen om historien‘.
Der er en artikel om ‘Krigens vendepunkt’, Stalingrad. Et omdrejningspunkt i den omskrivning af historien, historieforfalskning som EU-parlamentet har vedtaget! Hvor de har vedtaget at såvel Nazityskland som det socialistiske Sovjetunionen havde ansvaret for Anden Verdenskrig. En fuldstændig forrykt påstand. Den Røde Hærs centrale rolle i befrielsen for nazismens åg, skal åbenbart udviskes af historien.

Et tilbageblik på modstandskampen under besættelsen gives i artiklerne ‘En skoledreng går til modstand’ og ‘ Himmelfartskommando’, som er betegnelsen for at besættelsesmagten anvendte danske fanger som en art levende skjolde i togene i forsøgene på at bekæmpe den effektive jernbanesabotage især i Jylland.

Bagsiden prydes af Victor Brockdorff: ‘Fred’ – agitation for Stockholm-appellen i 1950.

Victor Brockdorff (1911-1992) var en betydelig maler af internationalt format og lancerede den socialistiske realisme i Danmark. Stockholm-appellen blev iværksat den 19. marts 1950 på en konference i Stockholm af fredsorganisationen World Peace Council, hvor man opfordrede til nedrustning og totalt forbud mod atomvåben. »Vi kræver et ubetinget forbud mod atomvåbnet, som er et terrorvåben til masseudryddelse af mennesker,« hedder det i indledningen af ​​appellen. Appellen blev til på initiativ af den daværende formand for Verdensfredsrådet, den franske atomfysiker og nobelprismodtager Frédéric Joliot-Curie. Andre berømtheder, der støttede appellen, omfattede bl.a. Paul Robeson, Pablo Picasso, Alexander Fadejev og Anna Seghers.

Håndslag kan købes i løssalg for 30,- kr. bl.a. i Oktober Bogbutikker

Håndslag hjemmeside – Læs her (hjemmesiden er under opbygning)

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com

Tidligere nr. kan bestilles via redaktionen – 30 kr. plus porto.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne