Solidaritet med og støtte til de strejkende på Marlboro i Tyrkiet

Modstanden ved Philip Morris fabrikken i Tyrkiet vokser sig stærkere. Strejken kommer af lønningerne på fabrikken, hvor arbejdernes løn ligger under fattigdomsgrænsen. Det har resulteret i, at arbejderne på fabrikken er gået ind i den tyrkiske fagforening DİSK/Gıda-İş.

Langt størstedelen af arbejderne gik ind i fagforeningen hvorefter alle medlemmerne blev sanktioneret. Derfor er de mange strejkende gået til kamp mod Marlboro. I mange andre lande er Marlboro fabrikkerne gået i strejke i solidaritet med de tyrkiske arbejdere. Adspurgt om situationen svarede de strejkende, at “Kampen er først lige begyndt. Vi vil blive stærkere med solidaritet, og vi vil vinde ved at blive stærkere.”

Arbejderpartiet Kommunisterne har sendt denne støttehilsen til arbejderne.

Kære kammerater / Marlboro-arbejdere.

Hermed de varmeste kamphilsner og vores fulde støtte til jeres beslutsomme kamp mod elendige arbejdsforhold & ublu arbejdsgivertyranni.

Det er overhovedet ikke i orden at tilsidesætte jeres mest elementære arbejdsrettigheder & forhindre jer i at kunne organisere jer i den fagforening, som I ønsker og som vil kæmpe for jeres arbejdsforhold og krav:

Hver og en af jeres kollegaer skal selvfølgelig tilbage
– ingen skal blive overladt til sig selv !!!

I har sat foden ned & I har taget kampen op – dét er så stærkt & dét er en kæmpe inspiration for os alle. Ligegyldigt hvor pokker vi befinder os her i verdenen & ligegyldigt hvornår vi står i samme situation som jer
– så er det bare at følge jeres eksempel og støtte op om hinanden – i solidaritet.

Kære kammerater / Marlboro-arbejdere.

Jeres kamp er vores kamp – jeres sejr er vores sejr
Styrk den internationale solidaritet

Kammeratlig hilsen
Arbejderpartiet Kommunisterne APK – Danmark

Læs mere om strejken her: Resistance and solidarity grows at Marlboro
og her: Marlboro işçileriyle dayanışma! Sendikal haklara saygı gösterilsin!

Herunder støttehilsenen på engelsk

Dear comrades / Marlboro workers.
Hereby our warmest greetings and our full support for your determined fight against poor working conditions and exorbitant tyranny of employers.
It is in no way acceptable to put aside your most elementary labor rights and prohibit you from organizing in the trade union of your choice and who wants to fight for your work conditions and demands.
Each and everyone of your colleagues should of course return – no one is to be left alone for themselves! You have put down the foot and taken up the fight – it is powerful and a huge inspiration for us all. No matter wherever we find ourselves in this world, and no matter whenever we stand in the same situation as yours – then we are to follow your example and support each other – in solidarity.

Dear comrades / Marlboro workers.
Your fight is our fight – your victory is our victory.
Strengthen international solidarity

Comradely greetings
Arbejderpartiet Kommunisterne APK – Denmark


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater