Kommunistisk Politik Digital 13 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 13 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 24-25/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Højere løn og sociale ydelser – nu!
I maj nåede inflationen 7,4 %. Reallønnen sakker længere og længere bagud. De aftalte lønstigninger rækker hverken her eller der. Og vi kan ikke bare vente til næste overenskomstforhandling med at kræve lønstigninger.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

USA tramper på kvinders rettigheder – afskaffer fri abort
Når kvinders ret til selv at bestemme over deres krop, til fri abort tages fra dem, som det sker i USA med Højesterets dom i torsdags, så er det de mørke reaktionære kræfter der rykker frem mod befolkningens krav om forandring.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Tag med på APK’s Sommerlejr! 21. – 24. juli i Odsherred
Til alle læsere af KPnet, venner af APK og alle andre interesserede:
Tag med på Den Røde Sommerlejr!
Torsdag 21. juli til søndag 24. juli

Voksende inflation sender regningen for krig og krise til arbejderklassen
Kapitalisterne vil altid forsøge at sende regningen for krise, krig og reaktion videre til arbejderklassen. Denne artikel gennemgår inflationens bagvedliggende årsager og den økonomiske politik. Inflation fører til stigende leveomkostninger og må mødes med krav om højere løn, højere dagpenge, pensioner og kontanthjælp her og nu.
Af Franz Krejbjerg, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

 

STOP IMPERIALISTERNES KRIG!

Kampen mod krigsfaren – NATO’s og EU’s militarisering
Imperialistisk krig skal bekæmpes, allerede lang tid før den bryder ud. Det er en af pointerne fra Lenin i dette indlæg fra 2018 om APK’s politik for kampen mod imperialisternes krige og krigsoprustning og hvorfor vi skal ud af både NATO og EU’s militære opbygning og alliancer. Indlægget kan også ses som et indspark mod den falske fortælling, at krigen i Ukraine og den voldsomme krigsoprustning i Europa, er opstået som følge af en enkelt gal mands værk, ingen havde set komme. Tværtimod. Der har længe været bygget op til krig igen i Europa.

Staten fører økonomisk krig mod Rusland – og mod almindelige mennesker
Den borgerlige stats økonomiske krigsførelse er ikke kun rettet mod Rusland. Den er også rettet mod dig, skriver E. Holemast om forholdene i Norge, der i høj grad tilsvarer dem i Danmark. Prisen for den militære oprustning og økonomiske blokade kastes over på befolkningen.

Mette Frederiksen: Flere penge til NATO’s centrale budget
Statsminister Mette Frederiksen har stillet sig i spidsen som lobbyist for USA-imperialismen og NATO i Europa og for øget krigsoprustning. 7 NATO-lande i Europa, hvis regeringer knytter dem særligt tæt til USA holdt i denne uge formøde til NATO-topmødet, hvor de bl.a. lovede flere penge til NATO’s centrale budget. Dette skete under dansk/hollandsk ledelse.

Ukraine: Stadig flere deserterer fra den imperialistiske krig
Det ukrainske regime har ligesom det russiske og hviderussiske reageret hårdt mod krigstrætte soldater, der deserterer eller mod folk, der flygter til andre lande for at undgå at blive kanonføde i den imperialistiske krig. De bliver stillet for en krigsret og der venter dem hårde straffe. De fortjener vores solidaritet!

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Lærlingeoprør!
Dyrere materialer og stigende energipriser er kun den seneste krise for tekniske skoler, efter år med nedskæringer og faldene elevoptag og corona-nedlukninger. Lærlinge fra hele landet samlede i maj hundredvis af eksempler på, hvordan uddannelserne er ved at falde fra hinanden med mangel på plads, materialer og moderne værktøj. Det er kun gået én vej siden Bertel Haarder blev minister for afvikling af faglærte uddannelser i Danmark i 80erne.

Økonomiaftale med regionerne: Hvem skal leve og hvem skal dø?
Hvem skal leve og hvem skal dø? Sådan spørger Foreningen af Danske Sygeplejersker i et opslag efter at regeringen har meldt ud, at regionerne skal køre videre på nedskæringspumperne i 2023. Sundhedsvæsenet kan bløde videre, mens milliarderne ruller til krig og oprustning.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

PCOF Frankrig: Der skal kæmpes for bedre lønninger, bedre pensioner, bedre stipendier…!
Den meget lave deltagelse der kendetegner dette års præsident- og parlamentsvalg i Frankrig (53,8 % i anden runde af parlamentsvalget), afspejler arbejderklassens dybe mistillid til institutionerne. Alle de resultater de forskellige opstillede lister har opnået, skal ses på baggrund af den lave stemmedeltagelse. Intet parti eller koalition af kræfter har vendt denne tendens.
Udtalelse fra Frankrigs Arbejderes Kommunistiske Parti, PCOF

Den folkelige kamp mod Lasso-regeringen i Ecuador vokser
Undtagelsestilstanden i det meste af Ecuador mødes af en folkelig kamp mod præsidents Lasso manglende vilje til at opfylde befolkningen krav mod prisstigningerne, for sundhed, uddannelse og job. Der strejkes, bygges barrikader i byerne og indfaldsveje blokeres.

Storstrejker og protester i Belgien og Storbritannien mod dyrtid og angreb – lønnen skal op nu!
I Belgien gik luftfarts-, post- havne- og transportarbejdere m.fl. mandag i strejke, mens Bruxelles gader blev fyldt af op mod 80.000 mennesker i protest mod dyrere levevilkår og alt for lav løn. I Storbritannien strejker jernbanearbejderne over flere dage i denne uge imod et diktat, der betyder længere arbejdstid til lavere løn og for lønstigninger der kompenserer inflationen. Her hjemme er der varslet strejke fra piloter i SAS og det samme gælder for kabinepersonalet i Ryanair i en række lande.

Progressiv kandidat vinder historisk valg i Colombia
Colombia vælger venstreorienteret kandidat til præsidentposten for første gang i historien. Valgresultatet er en konsekvens af Colombias befolknings store utilfredshed med neoliberalismen og det ekstreme højre.

Solidaritet med det palæstinensiske folk i deres kamp for national befrielse
Det modige folk palæstinensiske folk har kæmpet mod den zionistiske aggression i mere end syv årtier. De fortsætter deres kamp for national uafhængighed på trods af, at de står over for de meget brutale israelske undertrykkende styrker, der er bevæbnet til tænderne. Det palæstinensiske folk har ydet enorme ofre for befrielsen af ​​deres hjemland.
Resolution fra Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML

“Barbarossa” 22 juni 1941- Klapjagt på modstandsfolk
Da Nazi-Tyskland overfaldt det daværende Sovjetunionen den 22. juni 1941 blev den danske samlingsregering stillet over for et tysk krav om at forbyde det kommunistiske parti og arrestere ‘alle ledende kommunister’. De samarbejdende partier bøjede sig for besættelsesmagten og begyndte at arrestere kommunister, fordi de var kommunister. Derved begik de danske myndigheder højforræderi. Efterfølgende vedtog man den såkaldte kommunistlov, der dekre­terede forbud mod kommunistiske fore­ninger.

Georgi Dimitrov: Om enhedsfronten og den antifascistiske folkefront
Georgi Dimitrov (18. juni 1882 – 2. juli 1949) var leder af Komintern og bannerfører i kampen mod nazisme og fascisme. Leipzig-processen, hvor nazisterne beskyldte ham for at anstifte rigsdagsbranden i Berlin 1933, hvor han vendte anklagen mod nazisterne selv, gjorde ham verdensberømt. Efter nazismens nederlag blev han leder i det ny Bulgarien.

KPnet Blogs

Læserindlæg: Et militært regime
I Norge har Stortinget (Folketinget) lige godkendt en baseaftale med USA, – med et meget snævert flertal. Det er en meget vidtrækkende aftale som i princippet legitimerer “en stat i staten”, vel at mærke et decideret militærregime underlagt den amerikanske ledelse og lovgivning, men på norsk jord. Altså en helt reel suverænitetsafgivelse af norsk jord og lovhåndhævdelse.

DKU: Erobringskrig som imperialistisk krig
DKU’s Landsarbejdsgruppe fremsætter følgende udtalelse og analyse af udviklingen i det krigsramte Ukraine, specifikt vedrørende folkeafstemningen i Kherson Oblast.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater