Højere løn og sociale ydelser – nu!

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Priserne bare stiger. Inflationen æder en ny bid hver måned af løn og indkomst. Og jo lavere indkomst jo større andel går til dagligvarer, varme, el og transport.

De store aktieejere og arbejdsgivere har ikke det problem. De har haft gyldne tider og rekordoverskud.

I maj nåede inflationen 7,4 %. Reallønnen sakker længere og længere bagud. De aftalte lønstigninger rækker hverken her eller der. Og vi kan ikke bare vente til næste overenskomstforhandling med at kræve lønstigninger.

Vi siger højere løn nu!

Vi siger dagpengene skal tilsvarende sættes op!

Mens inflationen har nået det højeste nivo siden 1983, så er reguleringen af overførelsesindkomster som folkepension og kontanthjælp den laveste i mere end 20 år. I kroner og øre betyder det, at en enlig folkepensionist får maksimalt ca. 120 kr. mere om måneden efter skat i 2022.

Med den nye kontanthjælpsreform vil mange bare få 50 kroner ekstra i rådighedsbeløb om måneden. Kun den der aldrig har prøvet at leve på kontanthjælp, kan kalde det en sejr. Kontanthjælpsloftet blev erstattet med en kontanthjælpstrappe op til loftet for sociale ydelser. Det ændrer ikke, at de fattigste og mest udsatte fortsat skal leve under fattigdomsgrænsen. At børn fortsat vokser op i fattigdom i Danmark. Reformen er sminke der ikke kan skjule, at det er et sygt og uværdigt socialt system.

Vi siger højere kontanthjælp, folkepension, SU og andre offentlige ydelser nu!

Det er nu der er brug for det – ikke en lille regulering med 2 års forsinkelse efter den almindelige lønudvikling.

Det er time- og månedslønnen der skal sættes op. Ikke midlertidige tillæg og overarbejde. Det er grundbeløbene på de offentlige ydelser, der skal sættes op, så man kan leve et trygt og værdigt liv.

Arbejdsgiverne, regeringen og politikkerne påstår, at det er der slet ikke penge til. Samtidig bruger de milliarder af skattekroner til voksende krigsbudgetter.

Vi siger – stop krigen, stop våbenkapløbet, og de stigende krigsudgifter. Pengene skal bruges på arbejdernes og befolkningens behov!

Vi siger – stop for regeringens og Folketingets politik, der forgylder en rig overklasse og lader arbejderklassen og de fattigste betale!

 

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK, 15.6.2022

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater