Kommunistisk Politik Digital 5-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 5 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 9-10, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

Sammen er vi stærke – Udtalelse APK, Kvindernes Internationale Kampdag, 8.marts 2019
Dagens kvinder går til modstand, protesterer og siger fra. De er stærke og vil være frie mennesker.
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK rejser og støtter kvindernes aktuelle krav og kamp. Hver dag året rundt. Erfaringerne viser at skiftende regeringer uanset farve og bogstavs kombination forværrer arbejderkvindernes situation med EU’s arbejdsmarkeds- og nedskæringsreformer, med øget fattigdom og usikkerhed. Med velfærdkroner der bliver til milliardstore NATO krigsbudgetter og bankpakker til hvidvasksvindlere. Hverdagen og fremtiden løses ikke med et X på stemmesedlen, men ved at organisere sig og deltage i opbygningen af en samlet protestbevægelse, hvor de ansvarlige stilles til ansvar.
Sammen kan vi skabe en anden fremtid.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

Velkommen til et forår med folketingsvalg i frihedens og demokratiets navn!
Velkommen til et forår med folketingsvalg, hvor det for de mest reaktionære handler om at være den, der kan sparke hårdest nedad.
Af Karsten Jonassen, APK

Rødt og revolutionært sommertræf fra 22. juli til 26. juli
Rødt og revolutionært sommertræf fokuserer på klassekampens mest aktuelle og presserende spørgsmål og på at give ballast til kommende kampe. Fra kampen for flere varme hænder, for sundhed og velfærd, over ligeløn og kampen mod de asociale reformer og den nyliberalistiske politik, der stadig lægger sine ødelæggende regneark ned over den offentlige sektor. For ungdommens krav og international solidaritet til kampen mod fascisme og krig.

Rovdyr på mandatjagt
Der er krise i det parlamentariske system i Danmark. Ikke mindst i blå blok, der siden 2001 med en kort afbrydelse med Thorning og Co. har siddet på statsministerposten i Danmark i hele det 21. århundrede. Der er EU-parlamentsvalg, som i Danmark afholdes den 26. maj. Og et nyt lokalt folketingsvalg står for døren. 2019 er et stort valgår.
Kommentar Af Klaus Riis

Disruption af fattiges retssikkerhed – computerprogrammer skal lede efter ‘sociale bedragere’
Horsens har sat gang i udviklingen af et computerprogram der skal hjælpe kommunen med at finde sociale bedragere. Systemet skal bl.a. bruges til at samle op på anmeldelser, og komme med ”beslutningsstøtte” til de ansattes vurdering af hvilke borgere der statistisk set er skyldige. Det er indbygget i programmet, at det prioriterer at lede efter snyd eller problemer hos de fattigste, ikke i toppen af samfundet.
Af Franz Krejbjerg

 

KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG, 8. MARTS

Kvinder i Kamp 8. marts: “Kvinder er meget mere værd end det de får”
Tale 8. marts 2019 – Dorte Grenaa, Kvinder i kamp


Sæt arbejderkvindernes krav på dagsordenen – gå med i Kvinder i Kamp!
Tale af Marie Herget Christensen på 8. marts 2019 i København

Kvindekamp på programmet
– Kom til 8. marts i Århus på DOKK1

Kvindekampen er mangfoldig og kvinder organiserer sig og stiller krav om ordentlige forhold og en bedre fremtid. Kvinder i Kamp i Århus og Randers samler d. 8. marts kvinder der kommer fra vidt forskellige områder, men har meget til fælles. Vi vil høre om betingelser for kvinders liv i dagens Danmark og om kampe der føres.

Se også 8. marts-taler og nyt fra kvindekampen:
Kvinder i Kamp på facebook

Næstehjælperne opsætter 64.500 håndlavede hjerter for Danmarks fattige børn d. 16.marts
Antallet af børn der lever i fattigdom er stærkt stigende. 64.500 børn i Danmark lever nu i fattigdom ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. At leve i fattigdom selv i kortere tid, kan have store konsekvenser for børns trivsel og fremtidsmuligheder. Derfor sætter Næstehjælperne nu fokus på Danmarks fattige børn med en storstilet aktion, hvor hvert barn symboliseres af et hjerte.
Pressemeddelelse fra Næstehjælperne

GLOBAL KLASSEKAMP

Protest: Krigsforbryder Hillary Clinton til Norge 8. marts
Den tidligere amerikanske førstedame, krigsforbryder og præsidentkandidat Hillary Clinton har meddelt, at hun ikke stiller op til det næste præsidentvalg i USA. Det har fået Donald Trump til at rykke ud med en hånende kommentar om at ’hun vil blive dybt savnet’. På kvindernes internationale kampdag 8. marts taler hun ved et arrangement i Oslo – hvor hun vil blive mødt med protester.

Svenske Havnearbejderforbundets krav om overenskomst kom i hus
Svenske Havnearbejderforbundets ubetingede krav til “Sveriges Hamnar” om en overenskomst kom i hus, så konflikten blev afblæst i sidste øjeblik. En meget vigtig svensk faglig sejr.

Moder jord – en truet planet! Truet af hvad og af hvem?
En moder jord båret af de sidste mere end 100 års næsten ufattelige kapitalistiske rovdrift på jordens resourcer, mennesker og livet på kloden og hærget af systemets krige.
Gennemsyret af indbyggede krav baseret på bl.a. køb/smid væk og mode. Ikke baseret på bæredygtighed og langsigtede behov, men blot hovedfokus på maksimal profit. En farlig udvikling med stadig færre monopolers  profithungrende magtkoncentration ledsaget af en eksplosiv udvikling i forskellen imellem rig og fattig.
Af Henning Paaske Jensen, APK

USA’s beskidte Korea-krig på vej mod halvfjerds år
Donald Trumps højt profilerede topmøde med den nordkoreanske leder Kim Jong-un i Hanoi, Vietnam, endte uden at der blev underskrevet en aftale og uden en fortsættelsesdato. Der blev ikke udsendt en fælleserklæring.

FRA DEN INTERNATIONALE REVOLUTIONÆRE BEVÆGELSE

Nej til EU – de europæiske monopolers union
Befolkninger protesterer i mange lande, strejker og demonstrerer mod konsekvenserne af den politik som EU og regeringerne i dets medlemslande fører.
Vi støtter disse protester og deltager i disse. Vi støtter folkenes og nationernes ret til selvbestemmelse og til selv at beslutte deres fremtid.
Dette kan ikke løses med stemmesedler ved EU-parlamentsvalget i maj 2019.
Vi styrker den internationale solidaritet og bekæmper nationalisme og chauvinisme.
Udtalelse fra de europæiske partier og organisationer i CIPOML


ARTIKLER FRA APK’S MAGASIN ENHED OG KAMP

Identitetspolitik – moralisme eller klassekamp
En flere år gammel sag fyldte pludselig alle medier kort før jul 2018. En forsker på Copenhagen Business School, CBS, havde klaget over, at man til morgensang havde sunget ”Den danske sang er en ung blond pige”, som blev skrevet tilbage i 1924. Hun følte sig ikke inkluderet og dermed krænket. Hvorefter vicerektoren undskyldte og tog sangen af repertoiret.
Af Dorte Grenaa, APK

 

FRA OKTOBER RADIO

Oktober Radio: Solidaritet og aktioner
I dagens radio podcast taler vi først om nogle gymnasieelever der mødte undervisningsministerens med en happening og buhråb, og derefter fik at vide fra Folketingets Formand-inde, at de var en skændsel for demokratiet.

Kunst på fabrikken – Oktober Radio
I denne uges radiopodcast taler vi først om kunst og udsmykning på arbejdspladser, med udgangspunkt i en fernisering af et vægmaleri på Danfoss.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater