Oktober Radio: Solidaritet og aktioner

Udsendelsen 9. marts 2019

I dagens radio podcast taler vi først om nogle gymnasieelever der mødte undervisningsministerens med en happening og buhråb, og derefter fik at vide fra Folketingets Formand-inde, at de var en skændsel for demokratiet.

Undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance, besøgte torsdag den 7. marts en stribe gymnasier i hovedsatsområdet, sammen med præsten Kathrine Lilleør, der bl.a. er kendt deltagelse i NATO´s tænketank Atlantsammenslutningen. Fremstødet skulle handle om demokrati, men da de nåde til Ørestadens Gymnasium, blev demokratiets lidt for virkeligt. Her havde de unge mennesker stillet sig op med skilte og kritiske spørgsmål til nedskæringer og fraværsloven. Mens de råbte vi er ikke bare tal. Og det hele blev filmet af det medbragte tv-hold fra TV2.

Kritiske unge mennesker passer åbenbart ikke ind i det billede, som man gerne vil vise i valgkampen, så efter kort tid tog ministeren retræten, og udtalte til pressen at de nærmest var blevet overfaldet.

Vi taler lidt om hvordan det kapitalistiske demokrati styres af kortsigtede økonomiske interesser, der ser børn og unge som en udgift, uden forståelse for, at et samfund uden børn ikke har en fremtid.

Læs en afdækning af ministeriets forsøg på at gøre de kritiske elever til en sag om voldelige demonstranter Her

I anledning af 8. marts spiller vi nummeret: Kvindeballade 

Til sidst i udsendelse omtaler vi buschaufførernes Tryk Stop Kampagnen. Heidi Bejlegaard, der er talsperson fra kampagnen i 3F Aalborg, deltog i Kvinder i Kamps debatmøde i Århus, og forklarede hvordan de havde været nødt til at bruge en hel vifte af metoder for at blive hørt.

De regionale trafikselskaber har længe dækket sig ind under at det er op til de enkelte vognmænd at sørge for at timeplanerne og pauserne kan overholdes, men reelt er det trafikselskaberne der har skabt umulige betingelser, og det er kommunerne der ikke har stillet de nødvendige faciliteter og toiletforhold op.

Heidi Bejlegaard forklarede at de selv havde brugt tid på at dokumentere at det var umuligt at overholde de køreplaner som blev udbudt, selv uden passagerer ville det ofte være umuligt. Det har krævet en kæmpe indsats at få alle chauffører med på at deltage i registreringen af dårlige køreplaner. Men det har også givet et stort sammenhold, fordi det har vist at det ikke blot er en enkelt fejl på en enkelt rute, men en systemisk fejl der går igen over hele landet.

Dem det går ud over er chaufførerne der ikke kan nå at holde deres pauser, og de mange der er afhængige af offentlig transport for at komme på arbejde og i skole.

Læs mere om Kvinder i Kamp Her 

Læs mere om Tryk Stop Kampagnen Her

HØR UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater