USA’s beskidte Korea-krig på vej mod halvfjerds år

Donald Trumps højt profilerede topmøde med den nordkoreanske leder Kim Jong-un i Hanoi, Vietnam, endte uden at der blev underskrevet en aftale og uden en fortsættelsesdato. Der blev ikke udsendt en fælleserklæring.

USA lovede ikke at ophæve de ulovlige og forkrøblende sanktioner mod Nordkorea, der ikke har underlagt sig den amerikanske supermagt, men fastholdt sin selvstændighed.

 Nordkoreas udenrigsminister Ri Yong Ho erklærede samtidig, at “Washington kan have spildt en mulighed, der aldrig kommer igen.” Og han tilføjede: 
-“Vores principielle standpunkt er uforanderligt, og vores forslag vil aldrig ændre sig, heller ikke hvis USA foreslår nye forhandlinger i fremtiden.”

Tilsyneladende forsøgte Trump og USA at ændre på rækkefølgen af skridtene i den allerede indgåede aftale, sådan at de nordkoreanske atomanlæg i Yongbyon og andre steder lukkes ned inden USA ophæver sanktionerne eller lemper det brutale og ulovlige sanktionsregime.

 Mens Nordkorea har taget en række skridt for at gennemføre den tidligere indgåede aftale har USA ikke foretaget sig noget som helst i retning af at gennemføre dem.

Se
Trump Sticks To Sanctions – U.S., North Korea Summit Fails
By Moon Of Alabama

USA fortsætter på snart halvfjerdsindstyvende år sin krigs- og trusselspolitik mod Nordkorea og den koreanske nation i strid med international ret og fastholder den ulovlige deling af Korea. Og dermed også den amerikanske besættelse af Sydkorea som en bastion i Sydøstasien i nærheden af en stadig stærkere kapitalistisk kinesisk stormagt. 

De vestlige medier fremstiller det selvfølgelig igen-igen som om det er Nordkorea, der udgør en aggressionstrussel – mod USA og Vesten i det hele taget. Og mod Sydkorea selvfølgelig, som vrimler med udenlandske militærfolk.

Det er et let gennemskueligt fupnummer. 

Som altid er det officielle Danmark med på den amerikanske vogn. Med soldater, skattepenge og medieløgne. Som at det hele har drejet sig om en humanitær indsats siden Jutlandia og ikke en brutal krig og besættelse. Korea-krigen alene kostede 3 til 4 millioner koreanere livet. De amerikanske bombardementer jævnede Nordkorea til grunden. 25 pct. af befolkningen blev dræbt. Og siden er der kommet utilslørede trusler om at bruge atomvåben og udslette resten.

Læs også


“De amerikanske grusomheder er ikke noget der hører fortiden til”

Interview med den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clark, der optræder som anklager ved krigsforbrydertribunalet i New York 23.-15. juni 2001 om den amerikanske hærs massakrer på civile i Korea.
KPnet 11. juni 2001

Våbenhvileaftalen i det delte Korea 60 år: USA truer med ny krig
KPnet 28. juli 2013

Hvorfor er særligt Nordkorea og Iran i USAs sigtekorn?

Af Henning Paaske Jensen
KPnetBlogs 19. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater