Rovdyr på mandatjagt

Kommentar af Klaus Riis

Der er krise i det parlamentariske system i Danmark. Ikke mindst i blå blok, der siden 2001 med en kort afbrydelse med Thorning og Co. har siddet på statsministerposten i Danmark i hele det 21. århundrede. Der er EU-parlamentsvalg, som i Danmark afholdes den 26. maj. Og et nyt lokalt folketingsvalg står for døren. 2019 er et stort valgår.
Valgkampen har længe været i gang og den bliver kun mere intensiv. Nye partier af håbefulde skyder frem som udtryk både for den parlamentariske krise og som forsøg på at stive de politiske blokke af. Ikke mindst Lars Løkkes krakelerende blå blok.

Blå bloks nyeste parti – Klaus Riskær Pedersen

Det går nemlig ikke så godt der. Sammenhængskraften halter. Og selvom skandalerne for det meste kan forties, slår de af og til og mere eller mindre eksplosivt ned. Nu er det regeringspartiet Liberal Alliance, der er i problemer. I forbindelse med landsmødet i dets ungdomsorganisation er det kommet frem, at dens politiske kultur er smittet af på de personlige forhold. Syv kvindelige medlemmer af Liberal Alliances Ungdom (LAU) har berettet om voldtægt, seksuelle krænkelser og tilnærmelser begået af mandlige medlemmer af ungdomspartiet. Det er nu en politisag.
Liberal Alliance (‘For lavere skat og mere frihed’) er blevet rundhåndet finansieret af Saxo Bank siden Anders Samuelsen blev partiformand i 2009. En stemme på LA er en sikker stemme på Saxo Bank og rovkapitalen.

Men Saxo Bank har gang i meget mere i dansk politik. Helt ubesværet og under stor mediebevågenhed har den trukket endnu et parti og en partileder ud af en blå skuffe. Pernille Vermund og Nye Borgerlige. Blå bloks nye rebel, hedder det i de købte medier.
Deres hovedkrav er: ‘Stop for al asylbehandling. Alle udlændinge i Danmark skal være selvforsørgende eller forlade landet. Alle udlændinge skal udvises første gang, de begår kriminalitet.’ Nu vil hun også have Danmark ud af EU – ligesom Storbritannien. Hun er på stemmefiskeri blandt EU-modstanderne.
En kvindelig partileder kan sælge. Der er store forhåbninger til Vermund, der placerer sig til højre i blå blok, hvor Liberal Alliance placerer sig modsat, hen mod ‘midten’. Saxo Bank dækker det meste af spektret.

Blå bloks nyeste parti hedder Klaus Riskær Pedersen. Det er første gang et parti hedder det samme som en person. Ellers er der ikke så meget nyt. Riskær er en notorisk platugle og nu enevældig partiejer.
Partiet indsamlede underskrifter på rekordtid. Vælgererklæringerne er ikke engang blevet godkendt i indenrigsministeriet, før den store promoveringskampagne er gået i gang i medierne. Riskær er ikke dømt til at blive kvalt i tavshed.
Han er til gengæld dømt for økonomisk kriminalitet og må ikke drive virksomhed i Danmark. Hans forretning har nu hovedsæde i London. Og han står med en gæld på henved 170 millioner kroner til folk, der har investeret i tidligere fejlslagne projekter.

Med et ugentligt radioprogram fredag formiddag på Radio 24/7 har han udviklet en politisk platform. Det introduceres som ‘En intellektuel gibbernakker’:

“Hver fredag tager Klaus Riskær telefonen, når lytterne ringer med de emner, som optager dem lige nu og her. Riskær kan nemlig tale med alle. Om alt. Og hver fredag gør han det to timer i træk, så der er garanti for happy hour i dette debatprogram med en af tidens største personligheder som vært.”
En meningsmåling giver partiet 1,4 procent af stemmerne. Det er ikke nok til en folketingsplads – men der er tid endnu og kassen er tilsyneladende ikke færdigtømt.

Partiet Riskær er en joke Det skulle give det en ganske god chance ved et dansk folketingsvalg.

Se også

En statsministers falske verdensbillede
KPnet 2. januar 2019

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne