Næstehjælperne opsætter 64.500 håndlavede hjerter for Danmarks fattige børn d. 16.marts

Pressemeddelelse fra Næstehjælperne

Antallet af børn der lever i fattigdom er stærkt stigende. 64.500 børn i Danmark lever nu i fattigdom ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. At leve i fattigdom selv i kortere tid, kan have store konsekvenser for børns trivsel og fremtidsmuligheder. Derfor sætter Næstehjælperne nu fokus på Danmarks fattige børn med en storstilet aktion, hvor hvert barn symboliseres af et hjerte.

Mød op den 16. marts fra kl. 8.00 og vær med til at sætte slagkraftigt og medfølende fokus på, at fattigdom eksisterer i Danmark.


I Næstehjælperne ser vi igennem vores hjælpearbejde med stor bekymring på, hvordan børn i reformramte familier lider under at leve i fattigdom. Et børneliv, hvor voksnes bekymringer, bliver børnenes bekymringer, og hvor fødselsdage, jul, lejrtur, fritidsaktiviteter ikke længere er en mulighed. Fattigdom handler nemlig ikke kun om ikke at kunne købe ting, det handler også om at blive afskåret fra sociale fællesskaber og ikke at kunne deltage på lige fod med kammeraterne.

Næstehjælperne vil derfor den 16. marts 2019 lave en stor aktion, hvor hvert af de 64.500 fattige børn i Danmark synliggøres med et hjerte – disse hjerter vil blive opsat i en kæmpe, samlet hjertemosaik i Fælledparken (Klosterfælleden) i København. Hvert eneste af de 64.500 hjerter er håndlavet af op mod 200 Næstehjælpere, som har knoklet løs igennem flere måneder.

At afskaffe fattigdom for børn i Danmark og deres familier kræver politisk velvilje og en human og ligeværdig fordelingspolitik – noget der bør ligge meget højt på den politiske dagsorden. Hver lille hjerte repræsenterer nemlig et hjerte i kød og blod, et barn, et menneske med et rigtig liv, som kan og skal blive meget bedre.

Den 16. marts vil Næstehjælperaktivister i alle aldre kunne sætte hjerter op og hjælpe til med aktionen. Det er vigtigt, at vise hvor mange vi er. Mange, der vil noget andet end fattigdom for børn og voksne – og mange, der vil en ligeværdig og glædesfyldt hverdag for alle børn.

Næstehjælperne er et landsdækkende netværk, hvor hjælp og protest går hånd i hånd. På baggrund af regeringens vedtagelse af fattigdomsreformerne (kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen) dannedes Næstehjælperne i 2016. Hver dag hjælper mennesker i Danmark hinanden med at skaffe mad, tøj og andre fornødenheder til de, der er ramt af reformerne. Selvom mange Næstehjælpere selv lever under trange kår eller ikke kan gå i store demonstrationer, så kan vi stadig sætte os igennem – for Sammen er vi stærkere!

Så mød op den 16. marts fra kl. 8.00 og vær med til at sætte slagkraftigt og medfølende fokus på, at fattigdom eksisterer i Danmark.

Link til begivenhedsinvitation


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater